Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το απόγευμα της Πέμπτης 29/02 έως το Σάββατο 02/03. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι:
Πιο αναλυτικά, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Πέμπτης 29/02 στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας ενώ στο Ιόνιο και αργότερα στα παράκτια τμήματα των δυτικών ηπειρωτικών θα εκδηλωθούν και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
Σταδιακά έως το απόγευμα της Παρασκευής 01/03 οι βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Εξαίρεση αποτελούν η Θράκη και τα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Στη συνέχεια και έως το πρωί του Σαββάτου 02/03 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στο Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι του Σαββάτου 02/03 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (νομοί Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας) τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να φέρουν μεγάλα αθροιστικά ύψη υετού.
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 01/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).
Οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στο Ιόνιο την Πέμπτη 29/02 και στο Αιγαίο την Πέμπτη 29/02 και την Παρασκευή 01/03 θα φτάνουν κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο την Παρασκευή οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση την Παρασκευή 01/03 όμως από το Σάββατο 02/03 θα παρουσιάσει και πάλι σταδιακή άνοδο.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή 03/03.
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, ο άνεμος και ο υετός που αναμένονται το πρωί και το βράδυ της Παρασκευής 01/03.
Κωνσταντινούπολη | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ | 4°C |
Αϊδίνιο | ΚΑΘΑΡΟΣ | 1°C |
Κουσάντασι | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 2°C |
Στρούμιτσα | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | -2°C |
Αϊβαλί | ΚΑΘΑΡΟΣ | 2°C |
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΧΑΝΙΩΝ | 02:20 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
ΣΤΑΥΡΑΚΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | 02:10 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. | 02:10 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 0.1 |
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 0.1 |
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 0.2 |
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 0.3 |
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 0.2 |
Όσλο | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | -3°C |
Αιάκειο/Κορσική | ΚΑΘΑΡΟΣ | 6°C |
Αμστερνταμ | ΚΑΘΑΡΟΣ | 2°C |
Βαρκελώνη | ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΒΡΟΧΗ | 13°C |
Βαρσοβία | ΚΑΘΑΡΟΣ | -2°C |
Βελιγράδι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 0°C |
Βιέννη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 2°C |
Βουδαπέστη | ΚΑΘΑΡΟΣ | -2°C |
Βουκουρέστι | ΚΑΘΑΡΟΣ | -5°C |
Βρυξέλλες | ΚΑΘΑΡΟΣ | 3°C |
Bandar Seri Begawan | Brunei | 23°C |
Boston | United States | -1°C |
Delhi | India | 9°C |
Las Vegas | United States | 21°C |
Mahe | Seychelles | 27°C |
Mexico City | Mexico | 22°C |
Moscow | Russia | -4°C |
New York | United States | 2°C |
Punta Arenas | Chile | 10°C |
Reykjavik | Iceland | -2°C |
2005: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια: -21 βαθμοί στο Νευροκόπι. |