Παρασκευή  22  Φεβρουαρίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 07:05  Δύση Ηλίου - Sunset 18:09 - Διάρκεια ημέρας: 11 ώρες, 3 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH T2
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο τυφώνας "Florence" κινείται προς τις ΗΠΑ

Ο τυφώνας "Florence", Κατηγορίας 1 της κλίμακας Saffir-Simpson, βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό, περίπου 900 km ανατολικά των Βερμούδων και κινείται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Τη Δευτέρα 10/9 και την Τρίτη 11/9 θα επηρεάσει τα νησιά των Βερμούδων με ραγδαίες βροχοπτώσεις, πολύ θυελλώδεις ανέμους και σημαντική άνοδο της στάθμης της θάλασσας καθώς θα ενισχύεται σε τυφώνα Κατηγορίας 3 ή 4. Έως την Πέμπτη 13/09/2018 τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι θα φτάσει στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας ως πολύ ισχυρός τυφώνας Κατηγορίας 4 ή 5 (δείτε το βίντεο). Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των κατοίκων και των τουριστών στις ακτές λόγω των επικείμενων καταστροφικών φαινομένων, όπως η σημαντική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, οι άνεμοι που θα ξεπερνούν σε ταχύτητα τα 180 km/h και οι ραγδαίες βροχοπτώσεις.

 

Δορυφορική εικόνα του Βόρειου Ατλαντικού την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 από τον δορυφόρο Suomi NPP η οποία δείχνει τον τυφώνα "Florence" να έχει οριζόντια έκταση περί τα 500 km.

Η κλίμακα Saffir-Simpson

Η κλίμακα Saffir-Simpson κατηγοριοποιεί τους τροπικούς κυκλώνες σε 5 κατηγορίες, σύμφωνα με την ταχύτητα των ανέμων που τους συνοδεύουν. Ένας τροπικός κυκλώνας θα πρέπει να παράγει ανέμους ταχύτητας άνω των 119 km/h (μέση 10-λεπτη τιμή και όχι ριπές) για να κατηγοριοποιηθεί ως τυφώνας κατηγορίας 1, ενώ το ανώτερο όριο κατηγορίας 5 χρησιμοποιείται για ταχύτητες ανέμων άνω των 251 km/h. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει συνοπτικά τα όρια ταχύτητας ανέμου σε km/h και την αντίστοιχη κατηγορία τυφώνων στην κλίμακα Saffir-Simpson.

Στ. Ντάφης, ΕΑΑ Πεντέλη
10/09/2018 - 09:45

Kαταχωρήθηκε 5 μήνες πρινΠατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ -1°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ -1°C
ΔΕΣΚΑΤΗ -1°C
ΚΟΖΑΝΗ 0°C
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 0°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ 14°C
ΒΑΪ 14°C
ΡΟΔΟΣ 13°C
ΣΠΑΡΤΗ 13°C
ΣΗΤΕΙΑ 13°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 6 ώρες