Στο βίντεο που ακολουθέι προβάλλονται χρονογραφήματα από επιλεγμένες κάμερες στην Αθήνα, την Παρασκευή 15/02/2019. Επιλέχθηκαν κατά σειρά η κάμερα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής στο Περιστέρι, η κάμερα του Χρήστου Παπασούλη στο λόφο του Προφητη Ηλία Χαϊδαρίου, η κάμερα του Γιώργου Λιότσου στο Λόφο Βώκου Νικαίας και η κάμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η «Χιόνη» υποχωρεί σταδιακά, συνεχίζοντας όμως να δίνει βροχές στη νότια και ανατολική χώρα το Σάββατο 16/02. Μπορείτε να δείτε σε ποιους σταθμούς μας καταγράφεται βροχόπτωση αυτή τη στιγμή. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 10 σταθμοί μας με τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής (σε χιλιοστά) της «Χιόνης» από την Τρίτη 12/02 έως και την Παρασκευή 16/02. Όπως είναι εμφανές, από πλευράς φαινομένων η «Χιόνη» επηρέασε ως επί το πλείστον την νότια και ανατολική χώρα και κυρίως την Κρήτη στην οποία βρίσκονται οι 9 από τους 10 σταθμούς. Πλημύρες, κατολισθήσεις, διακοπές κυκλοφορίας, εγκλωβισμοί και κλειστά σχολεία συμπεριλαμβάνονται στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νησί, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 2 δήμοι των Χανίων.
Για το υπόλοιπο του Σαββάτου 16/02 αναμένονται βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της νότιας και ανατολικής χώρας ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 και τοπικά στα νοτιοδυτικά τα 8 μποφόρ.
Την Κυριακή 17/02 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Α. Καραγιαννίδης, Σ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 09:45
Αλικαρνασσός-Bodrum | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 25°C |
Αϊδίνιο | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 26°C |
Cesme | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 22°C |
Πρίλεπ | ΚΑΘΑΡΟΣ | 20°C |
Στρούμιτσα | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ | 23°C |
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
ΑΡΓΟΣ | 13:50 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
ΤΑΚΤΙΚΟΥΠΟΛΗ | 13:40 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΕΛΛΑΣ | 13:50 | ΒΡΟΧΗ |
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 5 |
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 2.7 |
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 6 |
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 5.1 |
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 6 |
Όσλο | ΚΑΘΑΡΟΣ | 16°C |
Αιάκειο/Κορσική | ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΒΡΟΧΗ | 19°C |
Αμστερνταμ | ΚΑΘΑΡΟΣ | 23°C |
Βαρκελώνη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 19°C |
Βαρσοβία | ΚΑΘΑΡΟΣ | 13°C |
Βελιγράδι | ΒΡΟΧΗ | 14°C |
Βιέννη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 16°C |
Βουδαπέστη | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 14°C |
Βουκουρέστι | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 14°C |
Βρυξέλλες | ΚΑΘΑΡΟΣ | 23°C |
Abidjan | Cote d'Ivoire | 31°C |
Alice Springs | Australia | 20°C |
Cape Town | South Africa | 18°C |
Honolulu | United States | 25°C |
Ilulissat | Greenland | -5°C |
London | United Kingdom | 20°C |
Miami | United States | 23°C |
New York | United States | 12°C |
Reykjavik | Iceland | 7°C |
Ushuaia | Argentina | 11°C |
1985: Ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στη Μυτιλήνη. 2007: 33 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στα Τρίκαλα. |