Δευτέρα  12  Μαΐου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:17  Δύση Ηλίου - Sunset 20:25 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 7 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH N
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η "Χιόνη" στην Αν. Μεσόγειο, η άνοιξη στη Δυτ. Ευρώπη

Η χώρα μας το απόγευμα της Παρασκευής 15/02 αποτελεί μια από τις πιο ψυχρές περιοχές της Ευρώπης με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 8°C στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα στη Δυτική Ευρώπη η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 20°C, περίπου 10ºC πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές. Ο χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που καταγράφουν 2367 μετεωρολογικοί σταθμοί στην Ευρώπη στις 16:00 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή 15/02.

Κακοκαιρία «Χιόνη»: Νέα υποτροπή

 

Νέα υποτροπή αναμένεται να παρουσιάσει η κακοκαιρία "Χιόνη" το διήμερο Παρασκευή 15/02 - Σάββατο 16/02, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο), ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Χιονόνερο και ενδεχομένως χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 15/02.

Τονίζεται ότι από αργά το βράδυ της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βροχοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές, επηρεάζονται εκ νέου σημαντικά τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Στο χάρτη απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 16/02.

Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση φτάνοντας και πάλι τα 9 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 17/02, ενώ πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα έως τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Στρατής Βουγιούκας - Κώνσταντίνος Λαγουβάρδος

Παρασκευή 15/02/2019 - 09:30

ΕΑΑ - Πεντέλη




Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Παμπόροβο ΒΡΟΧΗ 5°C
Αλικαρνασσός-Bodrum ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ 18°C
Δυρράχιο ΚΑΘΑΡΟΣ 17°C
Ελμπασάν ΚΑΘΑΡΟΣ 17°C
Μπεράτ ΚΑΘΑΡΟΣ 18°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 10°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 13°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 13°C
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 14°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 15°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΙΝΔΟΣ 27°C
ΛΑΡΙΣΑ 26°C
ΡΕΘΥΜΝΟ 26°C
ΠΑΝΟΡΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 26°C
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 26°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΤΡΙΠΟΛΗ 14:50  ΒΡΟΧΗ
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 14:50  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ-ΠΟΛΗ 14:50  ΒΡΟΧΗ
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΦΩΚΙΔΑΣ 14:50  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΜΟΡΝΟΣ (3) 14:50  ΒΡΟΧΗ
ΠΕΡΤΟΥΛΙ 14:50  ΒΡΟΧΗ
ΑΝΗΛΙΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Χ/Κ 14:50  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑ ΚΙΛΚΙΣ 14:50  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΛΑΪΛΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ 14:50  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΚΟΣΜΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 14:45  ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH 1
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ 1.1
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ 1.1
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 0.7
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 1.4
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΚΑΘΑΡΟΣ 17°C
Αιάκειο/Κορσική ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΒΡΟΧΗ 21°C
Αμστερνταμ ΚΑΘΑΡΟΣ 23°C
Βαρκελώνη ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 19°C
Βαρσοβία ΚΑΘΑΡΟΣ 14°C
Βελιγράδι ΒΡΟΧΗ 13°C
Βιέννη ΚΑΘΑΡΟΣ 16°C
Βουδαπέστη ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 15°C
Βουκουρέστι ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 14°C
Βρυξέλλες ΚΑΘΑΡΟΣ 24°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Belem Brazil 28°C
Boston United States 10°C
Fairbanks United States 6°C
London United Kingdom 21°C
Mahe Seychelles 30°C
Miami United States 24°C
Moscow Russia 7°C
Ottawa Canada 8°C
Tamanrasset Algeria 36°C
Ushuaia Argentina 10°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
1985: Ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στη Μυτιλήνη. 2007: 33 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στα Τρίκαλα.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Δευτέρα, 12/05 08:36