Παρασκευή  3  Απριλίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 07:06  Δύση Ηλίου - Sunset 19:50 - Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες, 43 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH N
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στο εργοστάσιο χρωμάτων

Η σημερινή πυρκαγιά στο εργοστάσιο χρωμάτων στον Ασπρόπυργο ξεκίνησε περίπου στις 1030 το πρωί και η διάρκεια της ήταν περίπου 5 ώρες. To Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μελέτησε τη διασπορά του καπνού από την πυρκαγιά μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας, χρησιμοποιώντας το εξελιγμένο μετεωρολογικό μοντέλο WRF σε συνδυασμό με το μοντέλο διασποράς FLEXPART.

Στον σύνδεσμο:

http://cirrus.meteo.noa.gr/forecast/wrf3.5/aspropirgos_march2016.gif

μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του καπνού για σήμερα Δευτέρα. Η επικράτηση νοτίων ανέμων σήμερα, όπως διακρίνεται και στις μετρήσεις των σταθμών μας στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, οδήγησε μέρος του καπνού σε περιοχές εντός του λεκανοπεδίου και βορειότερα.

Τα εργαλεία αυτά (μετεωρολογικά μοντέλα υψηλής ανάλυσης και τα μοντέλα διασποράς) αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα σε περιπτώσεις όπως αυτή για την παρακολούθηση διασποράς καπνού από πυρκαγιές και είναι πάντα διαθέσιμα για τη παρακολούθηση της εξέλιξης παρόμοιων περιστατικών.

Θ. Γιάνναρος, Β. Κοτρώνη και Κ. Λαγουβάρδος

Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος/ΕΑΑ
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΥΚΗ -2°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ -1°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 0°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 0°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 0°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ 13°C
ΣΠΑΡΤΗ 13°C
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 13°C
ΚΥΘΗΡΑ 12°C
ΡΟΔΟΣ 12°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 20:21