Πέμπτη  29  Οκτωβρίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:48  Δύση Ηλίου - Sunset 17:28 - Διάρκεια ημέρας: 10 ώρες, 40 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η «Λητώ» πλήττει τη χώρα

Το βαρομετρικό χαμηλό «Λητώ» (παρακάτω μια όμορφη εικόνα του χαμηλού στις 13:15 τοπική ώρα) πλήττει τη χώρα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Βόρειας Ελλάδας. Στον σχετικό πίνακα φαίνονται τα μεγαλύτερα ύψη ολικού υετού που καταγράφηκαν από τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 18:00 τοπκή ώρα.

 

Παρ’ ότι η «Λητώ» κινείται γρήγορα ανατολικά (δείτε την εικόνα που ακολουθεί) θα συνεχίσει να επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας έως και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, για το υπόλοιπο της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018 (χάρτης αριστερά) αναμένονται βροχές, κατά τόπους ισχυρές, αλλά και σποραδικές καταιγίδες με τις τελευταίες να εντοπίζονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά αλλά και αρκετά πεδινά της βόρειας χώρας. Στον χάρτη χιονοκάλυψης (χάρτης δεξιά) φαίνονται οι περιοχές που αναμένεται να καλύπτονται από χιόνι έως το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα είναι υψηλότερη. Οι άνεμοι στα πελάγη κατά περιόδους θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

  

Στη Θεσσαλονίκη, χιονοπτώσεις σημειώνονται στις ημιορεινές περιοχές του νομού, και σε πολλούς περιφερειακούς δήμους ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις και χιονονερο σημειώνονται ήδη στο κέντρο της πόλης. Μετά το μεσημέρι όμως οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενισχυθούν και στο κέντρο της πόλης. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι περισσότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά του νομού προς το βράδυ.

Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπκά τα 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με ασθενείς, παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Στα νότια ηπειρωτικά όμως και το Αιγαίο αναμένονται και πάλι βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες όμως έως το μεσημέρι θα περιοριστούν στον νοτιοανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 3 έως 6 βαθμών σε όλη τη χώρα.  

  

Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας με λειτουργικό android από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.meteo.now

και σε λειτουργικό iOS από εδώ: https://itunes.apple.com/us/app/meteo-now/id1158804992?mt=8  

 

Αθανάσιος Καραγιαννίδης, Σταύρος Ντάφης

Π. Πεντέλη

Δευτέρα 26/02/2018, 11:45
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ 5°C
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 6°C
ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 6°C
ΚΟΖΑΝΗ 7°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ 20°C
ΑΜΟΡΓΟΣ 20°C
ΤΥΜΠΑΚΙ 20°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 19°C
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 19°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 19:33