Πέμπτη  29  Οκτωβρίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:48  Δύση Ηλίου - Sunset 17:28 - Διάρκεια ημέρας: 10 ώρες, 40 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα ύψη βροχής στο Ανατολικό Πήλιο  

Μεγάλα ύψη βροχής έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου από την αρχή της εβδομάδας, αλλά και συνολικά από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή της Ζαγοράς, από την Καθαρά Δευτέρα 19/02/2018 μέχρι σήμερα 22/02/2018 έχουν καταγραφεί 283 mm, με το ύψος της βροχής από την αρχή του μήνα να είναι περίπου στα 610 mm, ενώ από την αρχή του χρόνου περίπου στα 900 mm.

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει καταστροφές στο οδικό δίκτυο και κατολισθήσεις. Αντιπροσωπευτικές είναι οι σημερινές φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε ένα τετραγωνικό μέτρο ή ένας τόνος νερού σε ένα στρέμμα.

Για λόγους σύγκρισης αξίζει να αναφερθεί ότι η βροχή που έχει καταγραφεί στη Ζαγορά τις πρώτες 22 ημέρες του τρέχοντα μήνα, αντιστοιχεί περίπου στο διπλάσιο ύψος της βροχής που καταγράφεται ολόκληρο το χρόνο στην Αθήνα.

Οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες όπως καταγράφονται από το μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Ζαγορά, δίνονται στο σύνδεσμο

http://penteli.meteo.gr/stations/zagora/

 

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης

Φωτογραφίες: Αποστόλης Τσελέπης
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ 5°C
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 6°C
ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 6°C
ΚΟΖΑΝΗ 7°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ 20°C
ΑΜΟΡΓΟΣ 20°C
ΤΥΜΠΑΚΙ 20°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 19°C
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 19°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 19:33