Σάββατο  3  Μαΐου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:27  Δύση Ηλίου - Sunset 20:17 - Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες, 49 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH N
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες δύο ημέρες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες το Σάββατο 07/10/2017 στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων από το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, όπου θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Κυριακή 08/10/2017 και θα κυμανθεί σε χαμηλά για τη εποχή επίπεδα. 

Το Σάββατο 07/10/2017 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, βόρεια τμήματα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (Σχήμα 1). Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και στο νησί της Σαμοθράκης. Πάντως τα φαινόμενα σταδιακά από τα δυτικά και έως τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της βόρειας χώρας (>1500 μέτρων). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και το Ιόνιο τα 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Την Κυριακή 08/10/2017 το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή να μην ξεπερνά στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20-23 βαθμούς Κελσίου (Σχήμα 2). Κατά τα άλλα, λίγα φαινόμενα αναμένονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες, όπου γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, λεπτομερείς προγνώσεις μπορείτε να δείτε στις επιμέρους περιοχές της ιστοσελίδας μας.

Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας με λειτουργικό αndroid από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.meteo.now

και σε λειτουργικο iOS από εδώ: https://itunes.apple.com/us/app/meteo-now/id1158804992?mt=8

 

Ιωάννης Κωλέτσης

ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 06/10/2017,  Ώρα: 14:30




Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Κωνσταντινούπολη ΚΑΘΑΡΟΣ 13°C
Μπεράτ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 19°C
Στρούμιτσα ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 18°C
Αυλώνας ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 20°C
Σμύρνη ΚΑΘΑΡΟΣ 16°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ 9°C
ΚΡΟΥΣΣΩΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 13°C
Αγ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ... 14°C
ΑΜΑΡΙ 14°C
ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ 14°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΑΡΙΣΑ 28°C
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 27°C
ΑΓΡΙΝΙΟ 27°C
ΒΟΥΛΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ 27°C
ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 27°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH 1.3
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ 1.1
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ 1.1
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 1.3
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΚΑΘΑΡΟΣ 12°C
Αιάκειο/Κορσική ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 21°C
Αμστερνταμ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 17°C
Βαρκελώνη ΚΑΘΑΡΟΣ 21°C
Βαρσοβία ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 21°C
Βελιγράδι ΚΑΘΑΡΟΣ 28°C
Βιέννη ΚΑΘΑΡΟΣ 27°C
Βουδαπέστη ΚΑΘΑΡΟΣ 26°C
Βουκουρέστι ΚΑΘΑΡΟΣ 27°C
Βρυξέλλες ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 18°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Abidjan Cote d'Ivoire 30°C
Antananarivo Madagascar 28°C
Budapest Hungary 26°C
Honolulu United States 24°C
London United Kingdom 19°C
Nassau Bahamas 24°C
Reykjavik Iceland 12°C
Rovaniemi Finland 3°C
Tamanrasset Algeria 32°C
Tokyo Japan 15°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
1988: 6 βαθμοί ελάχιστη θερμοκρασία στη Νέα Φιλαδέλφεια.1999: 34 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στη Νέα Φιλαδέλφεια, 36 βαθμοί στη Λάρισα.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Σάββατο, 03/05 08:34