Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία οι αέριες μάζες που θα εγκατασταθούν πάνω από τη χώρα μας από την Παρασκευή 18/10 θα είναι γενικά κατά 4 έως 6 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές και τοπικά στη Βόρεια Ελλάδα 7 έως 8 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές.
Στην εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά το εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 23/10 σε ύψος 1500 περίπου μέτρων επάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο ενώ με τη μπλε γραμμή το «ψυχρότερο» σενάριο. Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου. Τέλος, με την μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της εποχής σύμφωνα με δεδομένα της περιόδου 1991-2020. Όπως γίνεται εμφανές, όλα σχεδόν τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες χαμηλότερες συγκριτικά με τις κανονικές για την εποχή.
Αλικαρνασσός-Bodrum | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 25°C |
Πέτριτς | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 22°C |
Σκόδρα | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ | 19°C |
X/K Bansko | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 13°C |
Κορυτσά | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 15°C |
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 6 |
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 6.5 |
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 6.3 |
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 6 |
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 5.4 |
Όσλο | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 8°C |
Αιάκειο/Κορσική | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 11°C |
Αμστερνταμ | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 9°C |
Βαρκελώνη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 11°C |
Βαρσοβία | ΚΑΘΑΡΟΣ | 18°C |
Βελιγράδι | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 14°C |
Βιέννη | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 14°C |
Βουδαπέστη | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 15°C |
Βουκουρέστι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 12°C |
Βρυξέλλες | ΚΑΘΑΡΟΣ | 8°C |
Boston | United States | 8°C |
Chicago | United States | 17°C |
Dubai | United Arab Emirates | 28°C |
Ilulissat | Greenland | -6°C |
Las Vegas | United States | 20°C |
London | United Kingdom | 9°C |
Mahe | Seychelles | 31°C |
Moscow | Russia | 16°C |
New York | United States | 8°C |
Rovaniemi | Finland | 4°C |
2003: Ισχυρές λασποβροχές στην Κρήτη. |