Παρασκευή  25  Σεπτεμβρίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 07:15  Δύση Ηλίου - Sunset 19:16 - Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βίκτωρ: Υποχώρηση της κακοκαιρίας από το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου 2017

Το χαμηλό "Βίκτωρ" έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως όμως όλα τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν, ο Βίκτωρ οδεύει προς σημαντική εξασθένηση έως το τέλος της Πέμπτης 19/1, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της κακοκαιρίας στη χώρα.

Όπως είχε σημειωθεί και στην προηγούμενη ανακοίνωση, την Πέμπτη 19/1 αναμένονται (i) χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, (ii) χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε αρκετές πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, και (iii) βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως και το μεσημέρι, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Την Παρασκευή, 20/1 αναμένονται μόνο ασθενή φαινόμενα, τοπικού και παροδικού χαρακτήρα, κυρίως στα ανατολικά και στα νότια.

Ακολουθεί ένα βίντεο του Γ. Γκουρνέλου από τις μπόρες της Αθήνας την Τετάρτη 18/01.

Πληροφορίες για την ονοματοδοσία των χαμηλών βαρομετρικών δίνεται στη σελίδα: http://meteo.gr/meteoplus/namedstorms.cfm

Υπενθυμίζεται και η χρήση της υπηρεσίας METEONOW μέσω της οποίας, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να αναφέρουν έντονα καιρικά φαινόμενα από το κινητό τους. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται εδώ.

Α. Καραγιαννίδης – Κ. Λαγουβάρδος

Πέμπτη 19/01/2017, Ώρα 10:15
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ 10°C
ΚΟΖΑΝΗ 11°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 11°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 11°C
ΔΕΣΚΑΤΗ 11°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΡΟΔΟΣ 24°C
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 24°C
ΛΟΥΤΡΑΚΙ 24°C
ΜΕΘΑΝΑ 24°C
ΒΑΪ 24°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 21:42