Παρασκευή  25  Σεπτεμβρίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 07:15  Δύση Ηλίου - Sunset 19:16 - Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ενδείξεις για ισχυρά φαινόμενα την Τετάρτη 18/1

Ο Βίκτωρ, το χαμηλό που συνεχίζει να στροβιλίζεται πάνω από την Ιταλία επιδρά σημαντικά από την Δευτέρα 16/01 στον καιρό της χώρας μας, με χιόνια στα ορεινά και κάποια ημιορεινά των ηπειρωτικών περιοχών, με βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, αλλά και με όμβρους και καταιγίδες στις νησιωτικές κυρίως περιοχές.

Παρόμοια θα είναι η κατάσταση και την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, οπότε σε γενικές γραμμές αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και βροχές σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Όσον αφορά στην Τετάρτη 18/1, υπάρχουν ενδείξεις για ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, προκύπτει ότι πέρα από τις βροχοπτώσεις (χιονοπτώσεις στα ορεινά) που θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Τα παραπάνω ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα ενώ στη συνέχεια και έως το τέλος της ημέρας θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) το μεσημέρι της Τρίτης 17/01 και το απόγευμα της Τετάρτης 18/01 (πατήστε πάνω τους για μεγέθυνση).

Την Πέμπτη 19/01, τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να εντοπιστούν κυρίως στο βόρειο Αιγαίο, στην Μακεδονία και στη Θράκη.

Την Παρασκευή 20/1, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά, και να έχουν κυρίως τοπικό χαρακτήρα.

Νεώτερα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα αναρτηθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

 

Α. Καραγιαννίδης – Κ. Λαγουβάρδος

Τρίτη 17/01/2017, Ώρα 10:30

 

 
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ 10°C
ΚΟΖΑΝΗ 11°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 11°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 11°C
ΔΕΣΚΑΤΗ 11°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΡΟΔΟΣ 24°C
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 24°C
ΛΟΥΤΡΑΚΙ 24°C
ΜΕΘΑΝΑ 24°C
ΒΑΪ 24°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 21:42