Σύνταξη άρθρου: Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος
Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, 09:30
Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει από χθες Σάββατο 29/01 κυρίως τα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στον παρακάτω Πίνακα, παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 09:00 το πρωί της Κυριακής 30/01, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο Δαμαρίωνα Νάξου με 46 mm.
Πίνακας. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 09:00 της Κυριακής 30/01/2022, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στην παρακάτω ομάδα χαρτών, τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα επηρεάζουν Κυκλάδες, Βορειοδυτική Κρήτη, Δωδεκάνησα (πάνω χάρτης), ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν και έως τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κάτω χάρτης).
Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης για τις μεσημεριανές (πάνω) και βραδινές ώρες (κάτω) της Κυριακής 30/01 στην περιοχή της Νότιας Ελλάδας.
Ομάδα Χαρτών. Το εκτιμώμενο ύψος βροχής (με μπλε αποχρώσεις) για το διάστημα 11:00 – 14:00 (πάνω) και 17:00-20:00 (κάτω) της Κυριακής 30/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.
Αλικαρνασσός-Bodrum | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 20°C |
Ελμπασάν | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 14°C |
Γευγελή | ΚΑΘΑΡΟΣ | 12°C |
Παμπόροβο | ΒΡΟΧΗ | 6°C |
Κωνσταντινούπολη | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ | 19°C |
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 1.9 |
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 2 |
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 1.9 |
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 2.2 |
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 1.7 |
Όσλο | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 10°C |
Αιάκειο/Κορσική | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 14°C |
Αμστερνταμ | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 10°C |
Βαρκελώνη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 16°C |
Βαρσοβία | ΒΡΟΧΗ | 5°C |
Βελιγράδι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 9°C |
Βιέννη | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 9°C |
Βουδαπέστη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 6°C |
Βουκουρέστι | ΒΡΟΧΗ | 9°C |
Βρυξέλλες | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 10°C |
Abidjan | Cote d'Ivoire | 26°C |
Bandar Seri Begawan | Brunei | 32°C |
Cape Town | South Africa | 16°C |
Delhi | India | 35°C |
Hobart | Australia | 8°C |
Honolulu | United States | 24°C |
Ilulissat | Greenland | 11°C |
Las Vegas | United States | 28°C |
Melbourne | Australia | 13°C |
Porto Alegre | Brazil | 18°C |
2005: 32 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα. 2010: Αναφέρεται χιονόπτωση στο Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν. |