Σάββατο  17  Μαΐου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:13  Δύση Ηλίου - Sunset 20:29 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 16 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH N
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, 11:45

 

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως την Κυριακή 26/12, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 24/12 αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα στα δυτικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες ενώ σποραδικές, πρόσκαιρες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και στα ορεινά της Κρήτης. Ανήμερα των Χριστουγέννων, Σάββατο 25/12 και κυρίως την Κυριακή 26/12 στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και σε τμήματα του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα είναι μικρότερης διάρκειας και έντασης. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά κατά τις βραδινές ώρες και έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Κυριακή 26/12 θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο και την Κυριακή 26/12 θα φτάσει τους 13-15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τους 15-17 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Σημειώνεται ότι παρά την προαναφερθείσα άνοδο της θερμοκρασίας, τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση την Κυριακή 26/12.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται συνοπτικά ο καιρός που αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021.




Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Στρούμιτσα ΚΑΘΑΡΟΣ 19°C
Λίμνη Οχρίδα ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 14°C
Cesme ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 24°C
Κουσάντασι ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 22°C
Σμύρνη ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ 23°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 11°C
ΠΡΑΜΑΝΤΑ 12°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 12°C
ΜΥΚΗ 12°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 13°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΣΧΙΝΙΑΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 26°C
ΑΡΓΟΣ 26°C
ΡΕΘΥΜΝΟ 26°C
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 26°C
ΝΑΥΠΛΙΟ 26°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH 7.6
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ 7.3
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ 7.5
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 6.7
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 6.1
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΚΑΘΑΡΟΣ 11°C
Αιάκειο/Κορσική ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 20°C
Αμστερνταμ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 15°C
Βαρκελώνη ΚΑΘΑΡΟΣ 19°C
Βαρσοβία ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 6°C
Βελιγράδι ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 13°C
Βιέννη ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 11°C
Βουδαπέστη ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 14°C
Βουκουρέστι ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ 10°C
Βρυξέλλες ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 14°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Antananarivo Madagascar 22°C
Belem Brazil 25°C
Budapest Hungary 14°C
Fairbanks United States 5°C
Honolulu United States 24°C
Ilulissat Greenland 3°C
Khartoum Sudan 34°C
Miami United States 26°C
San Francisco United States 12°C
Ushuaia Argentina -1°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
2005: 32 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα. 2010: Αναφέρεται χιονόπτωση στο Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Σάββατο, 17/05 08:38