Παρασκευή  10  Ιουλίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:11  Δύση Ηλίου - Sunset 20:49 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 37 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH N
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή την Τετάρτη 30/11, με χιονισμένες αρκετές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, όπως το Μέτσοβο, η Βωβούσα Ιωαννίνων και η Ορεινή Φωκίδα.

Θυελλώδεις άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στους σταθμούς μας, όπως διακρίνεται στους παρακάτω πίνακες:

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2016

Η βελτίωση του καιρού, με περιορισμό των φαινομένων που σημειώθηκε ήδη στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο, θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα κατά τις επόμενες 30 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, έως το τέλος της Τετάρτης, 30/11. Στην ανατολική Πελοπόννησο και Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος του νοτίου Αγαίου τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενώ στην περιοχή της Ρόδου και της Κρήτης η υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται προς το βράδυ της ίδιας μέρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ θα συνεχίσουν καθ'ολη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, και επομένως αναμένεται παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά όλης της χώρας και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

 

Κ. Λαγουβάρδος-Α. Καραγιαννίδης

ΕΑΑ-Πεντέλη
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 10°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 12°C
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 13°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 14°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 14°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 26°C
ΚΕΡΚΥΡΑ 24°C
ΡΟΔΟΣ 24°C
ΤΗΛΟΣ 24°C
ΝΙΣΥΡΟΣ 24°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 20:15