Παρά τη γενικότερη τάση εξασθένησης των φαινόμενων κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής 05/09 προς Δευτέρα 06/09, στην Βόρεια Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες αναμένονται ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις από αργά το βράδυ της Κυριακής 05/09 έως το πρωί της Δευτέρας 06/09. Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια συνιστάται προσοχή, μιας και τα φαινόμενα μπορεί να προκαλέσουν πλημυρικά φαινόμενα. Στον παρακάτω χάρτη, που βασίζεται στις προγνώσεις μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, αποτυπώνεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 06/09.
Βροχοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες ώρες της Κυριακής 05/09, κατά κύριο λόγο στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά (πλην την Θράκης και της Ανατολικής Στερεάς) και θα ενισχυθούν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών τμημάτων της χώρας, οι βροχές εκεί θα έχουν κατά τόπους χαρακτήρα λασποβροχών. Στους χάρτες που ακολουθούν, παρουσιάζονται ο υετός (πράσινες/γαλάζιες αποχρώσεις), οι συγκεντρώσεις σκόνης (κόκκινες αποχρώσεις) και η ένταση της λασποβροχής (κίτρινες/πορτοκαλί αποχρώσεις) που αναμένονται κατά τα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής 05/09.
Yετός, σκόνη και λασποβροχές που αναμένονται το μεσημέρι της Κυριακής 05/09
Yετός, σκόνη και λασποβροχές που αναμένονται το απόγευμα της Κυριακής 05/09
Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν και την Κυριακή 05/09, φτάνοντας κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.
Δυρράχιο | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 21°C |
Κωνσταντινούπολη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 18°C |
Αυλώνας | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 23°C |
Γευγελή | ΒΡΟΧΗ | 23°C |
Ελμπασάν | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 22°C |
ΜΕΘΩΝΗ | 17:20 | 20 μg/m3 |
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
ΟΛΥΜΠΟΣ-ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | 17:10 | ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ |
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ | 17:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 1.7 |
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 1.5 |
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 1.5 |
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 1.4 |
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 1 |
Αιάκειο/Κορσική | ΚΑΘΑΡΟΣ | 28°C |
Αμστερνταμ | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ | 20°C |
Βαρκελώνη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 24°C |
Βαρσοβία | ΚΑΘΑΡΟΣ | 19°C |
Βελιγράδι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 24°C |
Βιέννη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 21°C |
Βουδαπέστη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 23°C |
Βουκουρέστι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 22°C |
Βρυξέλλες | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 18°C |
Γενεύη | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 25°C |
Cape Town | South Africa | 19°C |
Chicago | United States | 14°C |
Delhi | India | 26°C |
Dubai | United Arab Emirates | 36°C |
Ilulissat | Greenland | 5°C |
Mexico City | Mexico | 19°C |
Miami | United States | 29°C |
N'djamena | Chad | 42°C |
San Francisco | United States | 12°C |
Sydney | Australia | 14°C |
2006: 36 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στο Θησείο. |