Σημαντικές βροχές σημειώθηκαν τη Δευτέρα 11/1 στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και έως τις 20:00, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Περτούλι Τρικάλων (88 χιλιοστά) και στο Τρίστενο Ιωαννίνων (86 χιλιοστά). Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.
Ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα θα σημειωθούν κατά το διήμερο Δευτέρα 11/1 – Τρίτη 12/1. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/1.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τη Δευτέρα 11/1 στα βόρεια και δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα δυτικά. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι βροχές θα επεκταθούν και στο Βόρειο Αιγαίο ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.
Την Τρίτη 12/1 βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο Κεντρικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 έως 8 μποφόρ. Σημειώνεται όμως ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι ριπαίοι άνεμοι ενδέχεται να είναι ισχυρότεροι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών, ενώ η θερμοκρασία την Τρίτη 12/1 θα παρουσιάσει πτώση.
Μπεράτ | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 24°C |
Κορυτσά | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 18°C |
Κουσάντασι | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ | 29°C |
Πρίλεπ | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 19°C |
Αργυρόκαστρο | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 25°C |
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 5 |
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 6.7 |
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 6.5 |
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 6.2 |
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 1.7 |
Όσλο | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 14°C |
Αιάκειο/Κορσική | ΚΑΘΑΡΟΣ | 21°C |
Αμστερνταμ | ΚΑΘΑΡΟΣ | 19°C |
Βαρκελώνη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 19°C |
Βαρσοβία | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 10°C |
Βελιγράδι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 15°C |
Βιέννη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 14°C |
Βουδαπέστη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 15°C |
Βουκουρέστι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 11°C |
Βρυξέλλες | ΚΑΘΑΡΟΣ | 19°C |
Antananarivo | Madagascar | 26°C |
Boston | United States | 8°C |
Fairbanks | United States | 4°C |
Khartoum | Sudan | 34°C |
Las Vegas | United States | 24°C |
N'djamena | Chad | 39°C |
Ottawa | Canada | 7°C |
Punta Arenas | Chile | 4°C |
Reykjavik | Iceland | 6°C |
Tamanrasset | Algeria | 35°C |
2008: 2.3 βαθμοί ελάχιστη θερμοκρασία στο Τζερμιάδων Λασηθίου. |