Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσε ο "Αντίνοος" την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019. Στον πίνακα που ακολουθέι παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας.
Παράλληλα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 3.500 κεραυνούς, η γεωγραφική κατανομή των οποίων φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.
Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας "Αντίνοος".
Ο "Αντίνοος" , όπως φαίνεται στη διαφάνεια που ακολουθεί θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη 16/07.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07.
Λόγω των μετακινήσεων εκδρομέων, παρουσιάζουμε στο χάρτη που ακολουθεί τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 14/07, σύμφωνα με τη νέα μας υπηρεσία roads.
Δυρράχιο | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 18°C |
Αργυρόκαστρο | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 17°C |
Κορυτσά | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 12°C |
Σμύρνη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 17°C |
Πέτριτς | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 14°C |
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 1.8 |
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 1.8 |
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 1.9 |
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 2.1 |
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 1.8 |
Όσλο | ΚΑΘΑΡΟΣ | 4°C |
Αιάκειο/Κορσική | ΚΑΘΑΡΟΣ | 13°C |
Αμστερνταμ | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 10°C |
Βαρκελώνη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 15°C |
Βαρσοβία | ΚΑΘΑΡΟΣ | 5°C |
Βελιγράδι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 8°C |
Βιέννη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 17°C |
Βουδαπέστη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 10°C |
Βουκουρέστι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 7°C |
Βρυξέλλες | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 9°C |
Bandar Seri Begawan | Brunei | 31°C |
Dubai | United Arab Emirates | 31°C |
Ilulissat | Greenland | -1°C |
London | United Kingdom | 9°C |
Mahe | Seychelles | 28°C |
N'djamena | Chad | 31°C |
Pago Pago | American Samoa | 29°C |
Reykjavik | Iceland | 11°C |
Sydney | Australia | 18°C |
Ushuaia | Argentina | 7°C |
2006: Ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, με ένα νεκρό στον Λαγκαδά από κεραυνικό πλήγμα. |