2600 κεραυνοί από τις καταιγίδες της Κυριακής 02/08

Σύνταξη/επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, 18:00

Από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύονται οι καταιγίδες που εκδηλώνονται στη χώρα την Κυριακή 02/08. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 2600 κεραυνούς έως τις 17:20. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται τόσο η γεωγραφική κατανομή τους όσο και επιλεγμένα ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 17:20.

Ισχυρές καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις την Κυριακή 02/08

Σύνταξη/επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 2 Αυγούστου 2020, 09:45

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή 02/08 τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Πελοπόννησο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής και επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευτούν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Στον ακόλουθο χάρτη παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται να εκδηλωθεί μετά το μεσημέρι της Κυριακής σύμφωνα με το σύστημα TALOS.  

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου