4700 κεραυνοί αλλά και σχεδόν 42 βαθμοί το Σάββατο 01/08

Σύνταξη/επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, 19:00

Σχετικά έντονη κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύει τις βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται στη χώρα το Σάββατο 01/08. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 4700 κεραυνούς έως τις 19:00, 10 εκ των οποίων εντοπίζονται στην Αττική, όπου εκδηλώθηκαν περιορισμένης έκτασης καταιγίδες. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται τόσο η γεωγραφική κατανομή τους όσο και ο αριθμός κεραυνών που έπεσαν σε ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές έως τις 19:00.

Παράλληλα, πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν όπως αναμενόταν στο σύνολο της χώρας με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο Κρανίδι Αργολίδας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 41,8 βαθμούς. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τοπικά ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο 01/08

Σύνταξη/επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, 09:15

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το Σάββατο 01/08 εκτός των θερμοκρασιών που θα διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, το νέο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, με εντονότερα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 01/08, και επισημαίνονται οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα.

Παράλληλα, στον ακόλουθο χάρτη παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται να εκδηλωθεί από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και μετά σύμφωνα με το σύστημα TALOS.  

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου