Όμορφες εικόνες από τα χιονισμένα Χάνια Πηλίου

Σύνταξη άρθρου: Σ. Ντάφης, Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, 20:30

 

Το βουνό των Κενταύρων δέχθηκε τα πρώτα χιόνια την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι περίπου τα 1000 μέτρα υψόμετρο. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε πλάνα από τις κάμερες καιρού στον υψηλότερο οικισμό του Πηλίου, τα Χάνια.

Κατά 13 βαθμούς έπεσε η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, 19:00

 

Στους 13 βαθμούς Κελσίου έφτασε η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας την Τετάρτη 4/12 σε σχέση με την Τρίτη 3/12. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον χάρτη που ακολουθεί, η μεγαλύτερη πτώση στη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη και  στη Λήμνο. Αντίθετα, σε αρκετές περιοχές της δυτικής χώρας, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη καταγράφηκε μικρή άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας. Τα δεδομένα προέρχονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Βροχές στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα – Χιονοπτώσεις στη Μακεδονία και στη Θράκη

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, 09:00

 

Βροχές σημειώνονται από το μεσημέρι της Τρίτης 3/12 στα δυτικά της χώρας, οι οποίες έως το πρωί της Τετάρτης  4/12 επεκτάθηκαν στα κεντρικά και βόρεια. Παράλληλα από το βράδυ της Τρίτης 3/12 χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Ιδιαίτερα στη Θράκη χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχή/χιόνι) έως το πρωί της Τετάρτης 4/12.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν στο σύνολο σχεδόν της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές ακόμη περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους σταθμούς του δικτύου μας που λειτουργούν  σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια (δεν περιλαμβάνονται στο σχετικό πίνακα) καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (-4.8) και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-3.3).

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου