Κυριακή  4  Μαΐου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:26  Δύση Ηλίου - Sunset 20:18 - Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες, 52 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νεότερα για την κακοκαιρία – Η εξέλιξη του καιρού την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, 09:30

 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τμήματα της Θεσσαλίας, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις περιοχές που σημειώνονται στους χάρτες που ακολουθούν. Όσον αφορά στην Αττική, αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις από νωρίς το απόγευμα έως το βράδυ της Παρασκευής 10/11.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και τις απογευματινές/πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 10/11 καθώς και οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Με μαύρες και λευκές κουκίδες σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μικρού μεγέθους ενώ με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης με χαλάζι μεγαλύτερου μεγέθους.

Στο Ιόνιο από το μεσημέρι της Παρασκευής 10/11 θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ που όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 11/11 θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ενώ εκ νέου ενίσχυση έως 7 μποφόρ αναμένεται το πρωί. Στο Αιγαίο από το απόγευμα της Παρασκευής 10/11 οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κατά τόπους.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.




Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Αϊδίνιο ΚΑΘΑΡΟΣ 14°C
X/K Bansko ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 9°C
Αργυρόκαστρο ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 14°C
Cesme ΚΑΘΑΡΟΣ 11°C
Τίρανα ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 14°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ 5°C
ΣΚΥΡΟΣ 8°C
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 8°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 8°C
ΑΡΧΑΝΕΣ 8°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 18°C
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 18°C
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18°C
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 18°C
ΑΙΓΙΟ 18°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH 1.6
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ 1.7
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ 1.7
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 1.8
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 1.4
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΚΑΘΑΡΟΣ 5°C
Αιάκειο/Κορσική ΚΑΘΑΡΟΣ 15°C
Αμστερνταμ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 10°C
Βαρκελώνη ΟΜΙΧΛΗ 16°C
Βαρσοβία ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 15°C
Βελιγράδι ΚΑΘΑΡΟΣ 20°C
Βιέννη ΚΑΘΑΡΟΣ 14°C
Βουδαπέστη ΚΑΘΑΡΟΣ 19°C
Βουκουρέστι ΚΑΘΑΡΟΣ 14°C
Βρυξέλλες ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 9°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Antananarivo Madagascar 16°C
Bandar Seri Begawan Brunei 25°C
Boston United States 21°C
Dubai United Arab Emirates 31°C
Khartoum Sudan 34°C
Melbourne Australia 18°C
N'djamena Chad 30°C
Rovaniemi Finland -1°C
Sydney Australia 19°C
Ushuaia Argentina 4°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
2009: Ισχυρές βροχές στην Κρήτη. 45 χιλιοστά βροχής στο Τζερμιάδων Λασηθίου.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Σάββατο, 03/05 20:43