Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 Ήλιος » Α: 07:42   Δ: 18:37  |  Σελήνη » Α: 10:50  Δ: 21:14
Χάρτης Αττικής - προγνώσεις Κεντρική σελίδα - χάρτης Ελλάδας Ευρώπη : παρατηρήσεις Κόσμος : παρατηρήσεις Χάρτης θαλασσών Ελλάδας : προγνώσεις Χάρτης οδικού δικτύου  : προγνώσεις
my FoG : η προσωπική μου σελίδα my Account : Διαχείριση του λογαριασμού μου Εργαλεία Προσθήκη στα αγαπημένα - bookmark Χερσαίες περιοχές με έντονα καιρικά φαινόμενα  : προγνώσεις Θαλάσσιες  περιοχές με ισχυρούς ανέμους : προγνώσεις
Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
 
 
Κατά τόπους προγνώσεις  για όλη την Ελλάδα
Προγνώσεις για περιοχές της Αττικής
Προγνώσεις για τις περιοχές των Ολυμπιακών αγώνων του 2004
Προγνώσεις για θαλάσσιες περιοχές
Προγνώσεις χειμερινών προορισμών
Προγνώσεις για αρχαιολογικούς τόπους
Προγνώσεις για το οδικό δίκτυο
Παρατηρήσεις απο Ελληνικές πόλεις τώρα...
Σχετικά με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Σχετικά με το site Forecast over Greece
Επικοινωνήστε μαζί μας
Υπηρεσίες μελών : εγγραφή
προγνώσεις  για 6000 σημεία του Ελλαδικού  χώρου και των θαλασσών με γεωγραφικές συντεταγμένες
Ειδήσεις, Ανακοινώσεις, Αρθρα κλπ.
Εξειδικευμένες  αναλυτικές προγνώσεις και μετεωρολογικοί χάρτες  για την Ελλάδα  και την Ευρώπη απο τον  αντίστοιχο κόμβο του Ινστιτούτου μας
 
Ειδήσεις απο Ελλάδα και τον κόσμο
07/04/2014
Οι βροχές της Δευτέρας 7/4/2014: Αστατος καιρός επικράτησε και τη Δευτέρα 7/4 σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στον Πύργο Ηλείας με 37.4 mm, στην Κάλυμνο με 37.2 mm, στην Απείρανθο Νάξου με 27 mm, στο Μαρκόπουλο Αττικής με 24.4 mm, στον Κόρωνο και στο Δαμαρίωνα Νάξου με 23.6 mm, στο Δομοκό με 22.4 mm και στη Ρόδο με 18 mm.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
07/04/2014
Πρωινή καταιγίδα στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Ν. Αττικής: Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 07/04/2014 στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή κατέγραψε 23.8 mm βροχής.
[πηγή: http://www.meteo.gr/stations/markopoulo]
06/04/2014
Απολογισμός βροχών στην Αττική: Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αττική, τα ύψη βροχής την Κυριακή 6 Απριλίου έχουν ως εξής: Ψυχικό 45.8 mm, Περιστέρι 27.2 mm, ¶νω Λιόσια 20.4 mm, Υμηττός (βουνό) 18.6 mm, Αθήνα Γκάζι 13 mm και Μαρούσι 10.6 mm.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
05/04/2014
Το Εξυπνο Σπίτι της Honda παράγει περισσότερη ενέργεια απΆ όση καταναλώνει: Ενα έξυπνο σπίτι κατασκευασμένο με επίκεντρο το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και με θετικό ισοζύγιο ενέργειας παρουσίασε η Honda. Αξιοποιώντας στο έπακρο πολλές πράσινες τεχνολογίες, το Honda Smart Home US θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτεί το ίδιο το σπίτι και το αυτοκίνητο των ενοίκων του, ενώ θα διοχετεύει το πλεόνασμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Το σπίτι, με εμβαδόν 185 τ.μ., ανεγέρθηκε στο χώρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Ντέιβις, βασίζεται στα πρότυπα του Honda Smart Home System, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στην Ιαπωνία, και έχει ως άξονα το οικιακό σύστημα διαχείρισης ενέργειας (HEMS) της Honda. Ο «εγκέφαλος» του συστήματος βρίσκεται στο γκαράζ, απΆ όπου ελέγχεται και ρυθμίζεται η κατανάλωση ενέργειας σε ολόκληρο το σπίτι. Το έξυπνο σπίτι περιλαμβάνει ένα πακέτο μπαταριών 10kWh, οι οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν την πλεονάζουσα ηλιακή ενέργεια για τις μέρες με συννεφιά, ενώ οι ίδιες έχουν χαμηλή κατανάλωση. Εκτός από τον «εγκέφαλο», ο οποίος φροντίζει το σπίτι να τροφοδοτείται απευθείας από τον ήλιο την ημέρα και από τις μπαταρίες τη νύχτα, στο γκαράζ υπάρχει και ένα ηλεκτροκίνητο Honda Fit που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να φορτιστεί από τα ηλιακά πάνελ του σπιτιού μέσα σε μόλις δύο ώρες.«Με το Honda Smart Home αναπτύξαμε τεχνολογίες και σχεδιαστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε δύο βασικές πηγές εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου: τα σπίτια και τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του αρμόδιου τμήματος της Honda Ηνωμένων Πολιτειών Στιβ Σέντερ. «Απώτερος στόχος μας είναι να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.» Οι εμπνευστές του - απλού, αλλά καλαίσθητου - Honda Smart Home υποστηρίζουν ότι το σπίτι επιτυγχάνει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 11 τόνους το χρόνο σε σχέση με ένα αντίστοιχο σπίτι παρόμοιου μεγέθους, ενώ καταναλώνει λιγότερη από τη μισή ενέργεια για θέρμανση, ψύξη και φωτισμό. Κατασκευάστηκε έτσι ώστε να αξιοποιεί προς όφελός του το τοπικό κλίμα και περιλαμβάνει μεταλλική οροφή, λαμπτήρες LED, καθώς και ξύλο από βιώσιμη υλοτομία.
[πηγή: http://www.naftemporiki.gr]
04/04/2014
Συμβιβασμός για τον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στις αερομεταφορές: Μόνο για πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ισχύει ο φόρος άνθρακα στις αεροπορικές εταιρείες, όπως συμφώνησε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατόπιν έντονων πιέσεων από κυβερνήσεις και απειλών για διεθνή εμπορικό πόλεμο. Η Κομισιόν ήθελε αρχικά επέκταση του ευρωπαϊκού συστήματος εμπορίας ρύπων (ETS) σε όλα τα αεροσκάφη που απογειώνονται ή προσγειώνονται στα αεροδρόμια των «28». Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι, από το 2013, κάθε αεροπορική εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ε.Ε., θα υποχρεούται να έχει στην κατοχή της άδειες, οι οποίες θα της επιτρέπουν την εκπομπή ενός τόνου διοξειδίου του άνθρακα για κάθε πτήση που απογειώνεται και προσγειώνεται σε κάποιο από τα 28 κράτη - μέλη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε μάλιστα ανακοινώσει ότι για το πρώτο έτος εφαρμογής του μέτρου, θα παραχωρούσε δωρεάν σε όλες τις εταιρείες άδειες που θα κάλυπταν το 85% των εκπομπών τους, ενώ μεταξύ 2013 και 2020 το ποσοστό θα μειωνόταν στο 82%. Με τα νέα δεδομένα, έως το 2017 - οπότε και ίσως τεθεί σε εφαρμογή διεθνής συμφωνία για τις εκπομπές από τις αερομεταφορές - ο φόρος δεν θα ισχύει για τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου. «Η Κομισιόν θα προτιμούσε φυσικά - όπως και επιδίωξε - την επίτευξη ενός πιο φιλόδοξου στόχου», δήλωσε η αρμόδια κοινοτική επίτροπος Κόνι Χέντεγκαρντ στον απόηχο της ψηφοφορίας. «Κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο για τον αυτοσεβασμό και τη φήμη της Ευρώπης και, κυρίως, για το κλίμα. Βρισκόμαστε όμως εδώ που βρισκόμαστε...» Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριζε ότι η εφαρμογή του μέτρου σε όλες τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι ο μόνος τρόπος να πληρώσει η βιομηχανία που επιβαρύνει σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό το περιβάλλον με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ευρωπαϊκές κυβέρνησεις, ωστόσο, απέρριψαν την πρόταση, με βασικό επιχείρημα ότι θα πυροδοτούσε αντίποινα από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.
[πηγή: http://www.naftemporiki.gr]
04/04/2014
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 04/04/2014: Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και οριακά θετικές σημειώθηκαν στα ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και το οροπέδιο Λασιθίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -2.1 βαθμοί, Καρπενήσι -1.3 βαθμοί, Τζερμιάδο Λασιθίου -0.1 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 0 βαθμοί, Περτούλι Τρικάλων 0.4 βαθμοί και Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 1 βαθμοί Κελσίου.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
03/04/2014
Χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 03/04/2014: Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής χώρας, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 03/04/2014. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Καρπενήσι -2.5 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας -2.4 βαθμοί, Τρίπολη -0.8 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας -0.2 βαθμοί, Τζερμιάδο Λασιθίου 0.1 βαθμοί, Καλάβρυτα 0.2 βαθμοί, Περτούλι Τρικάλων 0.4 βαθμοί και Ασπράγγελοι Ιωαννίνων 0.8 βαθμοί Κελσίου.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
02/04/2014
Στην…Κρήτη η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία: Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο οροπέδιο Λασιθίου σημειώθηκε η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία το πρωινό της Τετάρτης 02/04/2014. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Τζερμιάδο Λασιθίου -1.6 βαθμοί, Καρπενήσι -0.6 βαθμοί, Τρίπολη 0.6 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας 0.7 βαθμοί, Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν 0.8 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 1.3 βαθμοί, Οροπέδιο Ασκύφου Κρήτης και Βυτίνα 1.4 βαθμοί και Περτούλι Τρικάλων 1.5 βαθμοί Κελσίου.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
01/04/2014
IPCC: Τα χειρότερα έπονται, η κλιματική αλλαγή θα αγγίξει τους πάντες: Σχεδόν 25 χρόνια μετά από τη δημοσιοποίηση της πρώτης της αξιολόγησης για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η αρμόδια Διεθνής Διακυβερνητική Επιτροπή (IPCC) του ΟΗΕ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πέμπτη έκθεσή της, η οποία σκιαγραφεί την κατάσταση με ζοφερά χρώματα προειδοποιώντας για ακόμη μια φορά ότι τα προβλήματα θα επιδεινωθούν εάν η ανθρωπότητα δεν θέσει υπό έλεγχο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που παράγει. Οι συντάκτες της έκθεσης, η οποία λειτουργεί ως σημείο αναφοράς στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή, εκφράζουν την ανησυχία ότι η άνοδος των θερμοκρασιών θα υπονομεύσει την οικονομική ανάπτυξη και θα αυξήσει τα επίπεδα φτώχειας. Εκτιμούν ότι «κανείς στον κόσμο δε χαίρει ασυλίας» και, ενώ οι συνέπειες αρχίζουν ήδη να γίνονται αισθητές, οι χώρες δεν έχουν λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις δυνητικά μεγάλες επιπτώσεις για τα αποθέματα τροφίμων και νερού ή ακόμη και για τη δημόσια υγεία. Oπως επισημαίνουν, οι περισσότερες μελέτες μέχρι σήμερα προβλέπουν μείωση της απόδοσης των καλλιεργειών από το 2030, την ώρα που η ζήτηση τροφίμων παγκοσμίως εξακολουθεί να αυξάνεται. Ανησυχία εκφράζεται και για την ασφάλεια των αποθεμάτων νερού εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, π.χ. της συρρίκνωσης των παγετώνων ή των μεταβολών στις βροχοπτώσεις. Οι επιστήμονες πίσω από την έκθεση προειδοποιούν ότι τα ίδια προβλήματα ίσως οδηγήσουν σε αύξηση των συρράξεων, π.χ. των εμφυλίων πολέμων.Επιπλέον, η νέα αξιολόγηση της IPCC αναφέρεται στην υποχώρηση των παγοκαλυμμάτων και την τήξη των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική, στις προβλέψεις για εντονότερα και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως καύσωνες και καταιγίδες, στην υποβάθμιση των κοραλλιογενών υφάλων, στη μετακίνηση ψαριών και άλλων ζώων προς τους πόλους ή σε κάποιες περιπτώσεις τον αφανισμό τους.«Κανείς σε αυτόν τον πλανήτη δεν πρόκειται να παραμείνει ανέγγιχτος από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή Ραχέντρα Πασόρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ιαπωνία. Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη σημαντικότερες από τα πιθανά οφέλη της ανόδου των θερμοκρασιών. 20 χρόνια προσπαθειών για περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχουν φέρει ελάχιστα αποτελέσματα και η διεθνής κοινότητα κρατάει... μικρό καλάθι ενόψει και του νέου γύρου διαπραγματεύσεων, σε λίγους μήνες στη Νέα Υόρκη. Παρά τη μείωση σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, η πρόοδος έχει ακυρωθεί από την άνοδο των εκπομπών στις αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία.
[πηγή: http://www.naftemporiki.gr]
01/04/2014
Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 01/04/2014: Οριακά θετικές ήταν οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το πρωινό της Τρίτης 01/04/2014 στις περισσότερες ημιορεινές και ορεινές περιοχές, με εξαίρεση κάποιες περιορισμένες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου ο υδράργυρος έδειξε κάτω του μηδενός. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -1.9 βαθμοί, Καρπενήσι -1.2 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -1.0 βαθμοί, Ιπποκράτειος Πολιτεία και Τρίπολη 0.1 βαθμοί, Περτούλι Τρικάλων 0.3 βαθμοί, Χ/Κ Παρνασσού (θέση Φτερόλακα) και Βλάστη Κοζάνης 0.9 βαθμοί Κελσίου.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
31/03/2014
Ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 31/03/2014: Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 31/03/2014, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στο οροπέδιο Λασιθίου της Κρήτης. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι δέκα χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -2.9 βαθμοί, Τζερμιάδο Λασιθίου -2.4 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -2 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας -1.7 βαθμοί, Καρπενήσι -1.5 βαθμοί, Περτούλι Τρικάλων -1.4 βαθμοί, Χ/Κ Παρνασσού (θέση Φτερόλακα) και Τρίπολη -1.3 βαθμοί, Βλάστη Κοζάνης -1.1 βαθμοί και Διδυμότειχο -1 βαθμοί Κελσίου.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
30/03/2014
Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν την Κυριακή 30/3 σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, με τις ριπές να φτάνουν τα 99.8 km/h στον Φουρφουρά Ρεθύμνης, τα 90.1 km/h στο Λέντα Ηρακλείου, τα 83.7 km/h στον Πλακιά, τα 78.9 km/h στο Ακρωτήριο Παξιμάδα Ευβοίας, τα 78.9 km/h στον ¶γιο Νικόλαο Κρήτης και την Πάρνηθα και τα 77.2 km/h στη Μονεμβασιά.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
29/03/2014
Ωρα της Γης με έκκληση WWF για ακύρωση των σχεδίων για την «Πτολεμαΐδα 5»: Οπως κάθε χρόνο από το 2007, έτσι και φέτος το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου, τα φώτα σε σπίτια, κτήρια και αξιοθέατα θα σβήσουν μεταξύ 20.30 και 21.30 τοπική ώρα, για την Ωρα της Γης. Το WWF, το οποίο βρίσκεται πίσω από τη «μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή», όπως την χαρακτηρίζει, απευθύνει φέτος έκκληση για την ταυτόχρονη συλλογή υπογραφών εναντίον των σχεδίων για την ανέγερση της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα 5». Στην περυσινή Ώρα της Γης συμμετείχαν 7.000 πόλεις σε 154 χώρες και εδάφη, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ενώ στη δράση συμμετείχαν και περίπου 3.395 μνημεία, ένα από τα οποία ήταν η Ακρόπολη. Μεταξύ των διάσημων τοποσήμων που αναμένεται να χαμηλώσουν φέτος τα φώτα τους είναι το Empire State Building, ο Πύργος του Αιφελ, η Γέφυρα του Βοσπόρου, η Πύλη του Βραδεμβούργου και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Φέτος, με αφορμή την Ωρα της Γης, το WWF παρουσίασε την πλατφόρμα crowdfunding και crowdsourcing Earth Hour Blue. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν πόροι και να αναληφθεί δράση για μια σειρά έργων και σκοπών, π.χ. ένα πρότζεκτ που θα διδάξει τους ψαράδες στις Φιλιππίνες να κατασκευάζουν βάρκες χωρίς τη χρήση ξυλείας από τα δάση των περιοχών τους ή την αγορά καλύτερου εξοπλισμού για τους δασοφύλακες του Καλιμαντάν και της Σουμάτρα, προκειμένου να προστατεύσουν αποτελεσματικότερα απειλούμενα είδη. Υπάρχουν πάντως και εκείνοι που διατυπώνουν ενστάσεις σχετικά με τη χρησιμότητα της Ωρας της Γης. Ένας από αυτούς είναι ο επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Κοπεγχάγης Μπιορν Λόμποργκ, ευρύτερα γνωστός από το βιβλίο του «Ο Σκεπτικιστής Περιβαλλοντολόγος», ο οποίος υποστηρίζει ότι παρά τις καλές προθέσεις, η παγκόσμια εκδήλωση ισοδυναμεί με εμπαιγμό των φτωχών, καθώς 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον αναπτυσσόμενο κόσμο ούτως ή άλλως ζουν στο σκοτάδι. Η Ωρα της Γης «ωφελεί ελάχιστα το κλίμα σε ό,τι αφορά τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μας αποσπά την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα και τις λύσεις τους - ειδικά την παροχή φωτός σε όσους βρίσκονται στο σκοτάδι», γράφει μεταξύ άλλων ο Λόμποργκ σε άρθρο του στη USA Today. «Αντί τα φώτα να σβήσουν για όλους, ας επικεντρωθούμε στην εξεύρεση φωτεινών λύσεων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά τόσο για το κλίμα όσο και για τους φτωχούς.»
[πηγή: http://www.naftemporiki.gr]
28/03/2014
Ισχυρές βροχές στην Ήπειρο: Συνεχίστηκαν οι σημαντικές βροχοπτώσεις στην Ήπειρο και την Παρασκευή 28/3 με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται έως τις 2030, στα Θεοδώριανα με 67.2 mm, στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς με 64 mm, στο Δασικό Χωριό ¶ρτας με 62.4 mm, στα Τύρια Ιωαννίνων με 61.2 mm, στη Δωδώνη με 52 mm και στη Αγία Κυριακή Ιωαννίνων με 50.2 mm.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
28/03/2014
Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση: Η ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση χθες το βράδυ, προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και στην ηλεκτροδότηση στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές. Λόγω της βροχής νταλίκα δίπλωσε στο ύψος του Δερβενίου, στο ρεύμα εξόδου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, για κάποιο χρονικό διάστημα να διεξάγεται με δυσκολία. Διακοπές ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν εξαιτίας του καιρού, σε περιοχές δυτικά και ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης γραμμή μέσης τάσης βγήκε εκτός λειτουργίας και σημειώθηκαν διακοπές στο ρεύμα των περιοχών της Χαλάστρας, της Γέφυρας, των Κουφαλίων, της Νέας Χαλκηδόνας, της Σίνδου και της Νέας Μαγνησίας. Συνεργείο της ΔΕΗ εντόπισε και επιδιόρθωσε το πρόβλημα, δίνοντας τμηματικά ρεύμα στις περιοχές. Νωρίτερα, παρόμοιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν οι Ταγαράδες, η Νέα Ραιδεστός και η Λακκιά. Στη περιοχή του Κιλκίς, από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έπεσαν κλαδιά δένδρων στο οδικό δίκτυο, τα οποία απομακρύνθηκαν από άνδρες της αστυνομίας.
[πηγή: http://www.naftemporiki.gr]
27/03/2014
Καλοκαιρινές θερμοκρασίες στη Βόρεια Κρήτη: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Πέμπτη 27/3 στα βόρεια παράλια της Κρήτης με τις υψηλότερες τιμές να παρατηρούνται στον Αλικιανό με 27.1 βαθμούς, στα Χανιά με 26.5 βαθμούς, στη Φαλάσαρνα με 24.9 βαθμούς, στο Ρέθυμνο με 24.6 βαθμούς και στην Κνωσό με 24.1 βαθμούς Κελσίου.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
27/03/2014
ΗΠΑ: Στους 90 οι αγνοούμενοι μετά την φονική κατολίσθηση : Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, μετά την καταστροφική κατολίσθηση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους, οκτώ εκ των οποίων έχουν εντοπιστεί αλλά δεν έχουν ανασυρθεί ακόμα από τα συντρίμμια. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή, σε σχέση με τους 176 που είχαν αρχικά αναφερθεί. Ο επικεφαλής υπηρεσιών διάσωσης της κομητείας Σνοχόμις, Τζον Πένινγκτον, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πιθανόν υπάρχουν ακόμα 35 άνθρωποι, η τύχη των οποίων αγνοείται, ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί επισήμως ως αγνοούμενοι. Η αγροτική κοινότητα του Όσο, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Σιάτλ, καταστράφηκε το Σάββατο από κατολίσθηση λάσπης, όταν ένα ολόκληρο κομμάτι λόφου κατέρρευσε σε ένα γειτονικό ποτάμι. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποδέσμευσε ομοσπονδιακή βοήθεια, κάλεσε από τη Χάγη «όλους τους Αμερικανούς να προσευχηθούν» για τις οικογένειες και τους φίλους των αγνοουμένων. «Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, όμως πρέπει να παραδεχθούμε πως η κατάσταση είναι δύσκολη», είπε.
[πηγή: http://www.naftemporiki.gr]
26/03/2014
βροχερός ο καιρός στα δυτικά: Βροχές εκδηλώθηκαν και την Τετάρτη 26/3 στη Δυτική Ελλάδα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στην Κάτω Χώρα Ναυπακτίας με 46.4 mm, στο Αγρίνιο με 31.2 mm, στη Λευκάδα με 29.6 mm, στην Πρέβεζα με 26.4 mm, στον Κονιάκο Φωκίδας με 25.6 mm και στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων με 25.6 mm.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
26/03/2014
ΗΠΑ: Στους 24 οι νεκροί από την κατολίσθηση: Στους 24 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατολίσθηση κοντά στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, μετά τον εντοπισμό 10 ακόμη πτωμάτων. «Δυστυχώς δεν βρήκαμε σήμερα καμιά ένδειξη ζωής», δήλωσε ο Τράβις Χοτς, επικεφαλής των πυροσβεστών της κομητείας του Σνοχόμις, αρνούμενος ωστόσο να εγκαταλείψει: «Δεν έχουμε χάσει την ελπίδα» να βρούμε επιζώντες, δήλωσε χθες το βράδυ προς τους δημοισογράφους. Η αγροτική κοινότητα του Όσο, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Σιάτλ, καταστράφηκε το Σάββατο από κατολίσθηση λάσπης, όταν ένα ολόκληρο κομμάτι λόφου κατέρρευσε σε ένα γειτονικό ποτάμι. Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει στους 176, εν αναμονή νέας καταμέτρησης από τον σερίφη της κομητείας. Ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα μειωθεί, καθώς υπάρχουν ενδεχομένως αγνοούμενοι που έχουν υπολογιστεί διπλά, διευκρίνισε ο Τζον Πένινγκτον, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης της κομητείας. Περίπου 200 άνθρωποι -πυροσβέστες, αστυνομικοί, μέλη της εθνοφρουράς και ομοσπονδιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, γεωολόγοι και εθελοντές- εργάστηκαν χθες για να βρουν επιζώντες υπό συνεχή βροχή. Ένας εθελοντής πυροσβέστης είπε πως η λασπώδης έκταση, η οποία καλύπτει πάνω από 2.500 στρέμματα και σε κάποια σημεία φθάνει σε βάθος τα 6 μέτρα, μοιάζει μερικές φορές «με κινούμενη άμμο, εύκολα μπορείς να βυθιστείς μέχρι τον ώμο». Πρόκεται για μία από τις πιο πολύνεκρες κατολισθήσεις στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Το 1969, 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις έπειτα από πλημμύρες στην κομητεία Νέλσον της Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποδέσμευσε ομοσπονδιακή βοήθεια, κάλεσε από τη Χάγη «όλους τους Αμερικανούς να προσευχηθούν» για τις οικογένειες και τους φίλους των αγνοουμένων. «Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, όμως πρέπει να παραδεχθούμε πως η κατάσταση είναι δύσκολη», δήλωσε.
[πηγή: http://www.naftemporiki.gr]
25/03/2014
Με βροχές η Εθνική Εορτή στα δυτικά και ανατολικά: Βροχές εκδηλώθηκαν την Τρίτη ανήμερα της Εθνικής Εορτής στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στη Βωβούσα με 14.8 mm, στη Σάμο με 14.6 mm, στη Στεμνίτσα με 14.2 mm, στο Κοπανάκι με 12.6 mm, στη Λευκάδα με 9.2 mm και στη Μεγαλόπολη με 8.6 mm.
[πηγή: http://www.meteo.gr/observations.asp]
     
Forecast data last modification: 23/10/2017 at 08:58
Επιστροφή στην κεντρική σελίδα