rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Η πρωτοκαθεδρία της Κίνας στην ηλιακή εν...

Η πρωτοκαθεδρία της Κίνας στην ηλιακή ενέργεια σύντομα θα είναι αδιαφιλονίκητη

Η Κίνα ελαττώνει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και στρέφεται στην ηλιακή ενέργεια με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας παγκοσμίως προσέθεσε 3,3 γιγαβάτ δυναμικότητας σε ηλιακή ενέργεια από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, ποσότητα η οποία είναι διπλάσια από αυτή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 3,3 γιγαβάτ αποτελούν το ισοδύναμο ολόκληρης της δυναμικότητας ηλιακής ενέργειας της Αυστραλίας, μίας από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. Η συνολική δυναμικότητα ηλιακής ενέργειας της Κίνας έφτασε πρόσφατα τα 23 γιγαβάτ και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα στον κόσμο πίσω από τα 36 γιγαβάτ της Γερμανίας. Στόχος της κυβέρνησης της Κίνας είναι να ξεπεράσει το όριο αυτό έως το 2015. Ο σημαντικότερος λόγος πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι οι δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στην Κίνα, κυρίως λόγω της μόλυνσης της ατμόσφαιρας από οχήματα και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ορυκτά καύσιμα. Εξάλλου και η Ιαπωνία ακολουθεί τα ίδια βήματα για παρόμοιους λόγους, μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα το 2011. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ομίλου Hanergy, η Κίνα αύξησε τις φωτοβολταϊκές τις εγκαταστάσεις κατά 232 τοις εκατό από το 2012 ως το 2013. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία, εμφάνισαν πτώση έως και 50 τοις εκατό. Η Κίνα πλέον χρηματοδοτεί τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας με 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ισοδύναμο με τις επενδύσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μαζί, αναφέρει η έκθεση. Οι επιθετικές επενδύσεις της Κίνας οδήγησαν σε σημαντική υποχώρηση των παγκοσμίων τιμών, αλλά και στην περιθωριοποίηση μη ανταγωνιστικών κατασκευαστών ηλιακών πάνελ, προκαλώντας την αγανάκτηση κυρίως Ευρωπαίων και Αμερικανών κατασκευαστών, που καλούν για την εφαρμογή επιπλέον δασμών για την εισαγωγή κινεζικών φωτοβολταϊκών κυττάρων. Η δυνατότητα της Κίνας να προσφέρει σημαντικές ελαφρύνσεις και ανταγωνιστικές τιμές πολύ πέρα από τις δυνατότητες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το ισχυρό κίνητρο που επιβάλλει η ακραία περιβαλλοντική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, υποδεικνύουν πως για τις επόμενες αρκετές δεκαετίες η Κίνα θα αποτελεί τον πρωτοπόρο και το κέντρο της βιομηχανίας της ηλιακής ενέργειας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 12 ώρες

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 27/08/...

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 27/08/2014

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες την Τετάρτη 27/08/2014 κατεγράφησαν στις περιοχές: Λάρισα 38.3 βαθμοί, Αρφαρά Μεσσηνίας 37.2 βαθμοί, Πολύδροσο 36.8 βαθμοί, Τρίκαλα και Μακρακώμη Φθιώτιδας 36.7 βαθμοί, Γρεβενά 36.6 βαθμοί, Λευκοχώρι Φθιώτιδας 36.2 βαθμοί, Ζίτσα Ιωαννίνων και Αμφίκλεια 36,1 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 12 ώρες

Η κλιματική αλλαγή απειλεί και τον καφέ

Ο καφές αποτελεί ένα από τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως, όμως σύμφωνα με ειδικούς απειλείται σοβαρά από την κλιματική αλλαγή. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 125 διαφορετικά ήδη καφέ, μόνο δύο εξ αυτών χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του ροφήματος. Αυτή η χαμηλή γενετική ποικιλότητα, σε συνδυασμό με την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων των φυτών από επιβλαβείς οργανισμούς και ασθένειες. Η παγκόσμια βιομηχανία καφέ υστερεί μόνο της βιομηχανίας πετρελαίου όσον αφορά τη συνολική εμπορευματική αξία, ενώ απασχολεί σχεδόν 25 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε αναπτυσσόμενα κράτη με τροπικό κλίμα. Σε μέρη όπως η Αιθιοπία, γενέτειρα του καφέ, η άνοδος της θερμοκρασίας έχει ήδη αρχίσει να υποβαθμίζει την ποιότητα των φυτειών και να αλλοιώνει τη γεύση του καφέ. Εξάλλου, τα τελευταία έξι χρόνια, οι φυτείες της Κεντρικής Αμερικής υποφέρουν από επιδημίες μύκητα. Ο μύκητας, που αποκαλείται «σκουριά» από τους ντόπιους, ευνοείται από την αύξηση των βροχοπτώσεων κυρίως στον Παναμά και το Ελ Σαλβαδόρ και απειλεί να εξοντώσει έως και το 40 τοις εκατό όλων των φυτειών, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, ερευνητές των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων του Λονδίνου αναπτύσσουν ένα δίκτυο συστημάτων παρακολούθησης στη νότια Αιθιοπία, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των επιδράσεων του μεταβαλλόμενου κλίματος στις φυτείες καφέ. «Το περιβάλλον θα είναι πολύ διαφορετικό το 2080», δήλωσε ο Τζάστιν Μόουτ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. «Ωστόσο έχουμε χρόνο, και με την απόκτηση των κατάλληλων πληροφοριών θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε αν πρέπει να φροντίσουμε τις φυτείες εκεί που βρίσκονται ή αν θα πρέπει να τις μεταφέρουμε σε πιο φιλικές τοποθεσίες», πρόσθεσε. Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Τέξας, σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα του μύκητα στην Κεντρική Αμερική, αναπτύσσοντας γενετικά τροποποιημένους σπόρους καφέ που θα είναι ανθεκτικοί στο συγκεκριμένο μύκητα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Υψηλές θερμοκρασίες στη Νότια Ελλάδα

Στα νοτιότερα τμήματα της χώρας σημειώθηκαν οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 25/08/2014. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες κατεγράφησαν στις περιοχές: Λίνδος Ρόδου 38.6 βαθμοί, Σπάρτη 38.2 βαθμοί, Καλαμάτα και Αρφαρά Μεσσηνίας 37.7 βαθμοί, Παλαιόχωρα Χανίων 37.6 βαθμοί, Μοίρες Ηρακλείου 37.5 βαθμοί, Άργος και Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας 37.2 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Πυρκαγιά στα Ζερμπίσια Μεσσηνίας

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων θα αναι...

Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων θα αναιρέσει την όποια μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Οι προσπάθειες μείωσης εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα από την αεροπορική βιομηχανία θα αντισταθμιστούν από την αναμενόμενη αύξηση του ετήσιου αριθμού επιβατών, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον εκτιμά σε πρόσφατη δημοσίευση πως ο μόνος άμεσος τρόπος να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι η ετήσια αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων κατά 1,4 τοις εκατό, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την παρούσα τάση μείωσης της τιμής αεροπορικών ναύλων. Από το 1979 έως το 2012 οι τιμές εισιτηρίων των εγχώριων πτήσεων μειώθηκαν κατά 1,3 τοις εκατό το χρόνο, ενώ οι τιμές για τις διεθνείς πτήσεις μειώθηκαν κατά 0,5 τοις εκατό ετησίως από το 1990 ως το 2012, σύμφωνα με τον καθηγητή Τζον Πρέστον, επικεφαλής της έρευνας. Η προτεινόμενη άνοδος της τιμής των εισιτηρίων εκτιμάται πως θα περιορίσει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε να μην αυξηθεί περαιτέρω η εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν πως η πρότασή τους θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο από την αεροπορική βιομηχανία όσο και από διάφορες κυβερνήσεις, και υπογραμμίζουν την ανάγκη ύπαρξης ενός διεθνούς ρυθμιστικού οργανισμού με τη δυνατότητα να επιβάλει τέτοια μέτρα. «Ο Οργανισμός Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει την απαραίτητη νομική εξουσία ώστε να επιβάλει τη συμμόρφωση στα απαιτούμενα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής Ίαν Γουίλιαμ, επικεφαλής του Κέντρου Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον. «Η βιομηχανία θα συνεχίσει να επιδιώκει τρόπους εξοικονόμησης καυσίμων και βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς του, όμως εντωμεταξύ άλλα απαραίτητα μέτρα, όπως διεθνείς συμφωνίες και σχέδια δράσης, χρειάζονται πολιτική ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 24/08/...

Μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 24/08/2014

Σε Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο σημειώθηκαν οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 24/08. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες, κατεγράφησαν στις περιοχές: Σπάρτη 40.9 βαθμοί, Αγιοι Θεόδωροι Κορινθίας 40.3 βαθμοί, Αρφαρά Μεσσηνίας 40.2 βαθμοί, Μονεμβάσια 39.9 βαθμοί, Θεολόγος Φθιώτιδας 39.8 βαθμοί και Τανάγρα 39.7 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 32°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 35°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 31°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 35°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 33°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 31°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 33°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 31°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 32°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 32°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 32°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 34°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 32°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 32°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 34°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 30°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 34°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 31°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 31°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 33°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 33°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 29°C, 6 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 33°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 29°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 34°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 30°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 30°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 33°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 30°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 31°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 34°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 31°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 29°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 31°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 25°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 31°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 30°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 32°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 1 ώρα
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Ιωάννινα: Συνέχιση της καλοκαιρίας METEONET
  Ηλιοφάνεια με αρκετή ζέστη και με έναν ελαφρύ νοτιά, με τη θερμοκρασία στους 31 βαθμούς κελσίου.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ METEONET
  Αυξημένη συννεφιά κατα διαστήματα έχουμε σήμερα στην περιοχή της δοϊράνης , με τους ανέμους ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις , η θερμοκρασία στους 26,4 βαθμούς με την υγρασία στο 68%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής βροχή με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 28-8-2014

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες τοπικά στα βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια και στα βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στα ανατολικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 20 ώρες
35°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Πέμπτη 28/08/2014
Ώρα: 15:00
32°
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
Όλες οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο newsbeast.gr
Σύγκρινε, διάλεξε ασφάλεια αυτοκινήτου
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ 25°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 25°C
ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 25°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 26°C
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 27°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΣΠΑΡΤΗ 36°C
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 36°C
ΜΟΛΑΟΙ 36°C
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 36°C
ΝΕΑ ΚΙΟΣ 36°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2014
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2007: Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο με δεκάδες ανθρώπινα θύματα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 57 λεπτά Η310513