rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook
310 ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ-215 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
310 ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ-215 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι στο τέλος Αυγούστου 2015 το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) έφτασε στους 310 σταθμούς, αποτελώντας μακράν το μεγαλύτερο και πυκνότερο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί στη χώρα μας.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη αν δεν είχε αγκαλιαστεί από δεκάδες ερασιτέχνες μετεωρολόγους που ανά τη χώρα συνδράμουν στο.έργο μας και τους οποίους για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους δημόσιους φορείς αλλά και ιδιώτες οι οποίοι φιλοξενούν τους σταθμούς μας, παρέχοντας την απαραίτητη πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε τα δεδομένα των σταθμών να είναι προσβάσιμα σε όλους σε πραγματικό χρόνο.

Η λειτουργία των σταθμών, η συστηματική συντήρησή τους και η αποκατάσταση των βλαβών απαιτεί καθημερινά την ενασχόληση υπαλλήλων του ΕΑΑ και εξωτερικών συνεργατών τους οποίους επίσης ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια. Το κόστος λειτουργίας του δικτύου αυξάνει προφανώς με το χρόνο, είμαστε όμως περήφανοι γιατί το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από πόρους του meteo.gr ώστε να ελαχιστοποιείται η ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης.

Μερικοί αριθμοί σχετικά με το δίκτυο:

• 10 λεπτά της ώρας είναι το χρονικό βήμα καταγραφής των μετρήσεων.

• 27 σταθμοί βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1000 μέτρων.

• 89 σταθμοί βρίσκονται εγκατεστημένοι σε νησιά (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης).

• 69 σταθμοί μετρούν και ηλιακή ακτινοβολία.

• 25 σταθμοί μετρούν και ακτινοβολία UV.

• 590.000 μετρήσεις καταγράφονται καθημερινά από το σύνολο των σταθμών, ή 215 εκατομμύρια μετρήσεις το χρόνο.

• 20 εκατομμύρια το χρόνο είναι οι επισκέψεις στις σελίδες παρουσίασης των δεδομένων των σταθμών.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ-Πεντέλη

Καταχωρήθηκε: 2 μέρες πριν

Σαρώνει το μελτέμι το Δυτικό Αιγαίο

Ενισχυμένο ήταν και την Κυριακή 30/8 το μελτέμι με τις μεγαλύτερες ριπές να καταγράφονται στην Πάρνηθα με 88.5 km/h, στην Πεντέλη με 75.6 km/h, στη Μονεμβασία με 70.8 km/h, στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας με 67.6 km/h και στον Πλακιά Ρεθύμνου με 62.8 km/h.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 17 ώρες

Ενισχυμένο το μελτέμι

Ενισχυμένο παρέμεινε το μελτέμι και το Σάββατο 29/8 με τις μεγαλύτερες ριπές να καταγράφονται στην Πάρνηθα με 72.4 km/h, στη Στενή Ευβοίας με 70.8 km/h, στην Πεντέλη με 67.6 km/h και στο Πόρτο Ράφτη και την Άνδρο με 66 km/h.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

NASA: Επιταχύνεται η άνοδος της στάθμης ...

NASA: Επιταχύνεται η άνοδος της στάθμης των ωκεανών

Η στάθμη των ωκεανών της Γης έχει αυξηθεί κατά περίπου 7,5 εκατοστά τα τελευταία 23 χρόνια, και θα μπορούσε να αυξηθεί κατά επιπλέον ένα μέτρο στον επόμενο αιώνα, σύμφωνα με μια διεπιστημονική ομάδα της NASA με αντικείμενο τη μέτρηση των μεταβολών της στάθμης της θάλασσας. Οι επιστήμονες της NASA παρουσίασαν δορυφορικά δεδομένα, που έχουν συλλέξει από το 1992 και τα οποία αποκαλύπτουν ότι η στάθμη των ωκεανών αυξάνεται κατά 3 χιλιοστά ανά έτος κατά μέσο όρο. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι υπαίτια είναι η θερμική διαστολή που προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών, καθώς και η τήξη των παγετώνων, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο ρυθμός με τον οποίο η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, επιταχύνεται με την πάροδο των ετών. «Με βάση τα όσα γνωρίζουμε σήμερα για το πώς ο ωκεανός διαστέλλεται καθώς υπερθερμαίνεται, και πώς το λιώσιμο των πάγων προσθέτει νερό στη θάλασσα, είναι πλέον σίγουρο πως η άνοδος της στάθμης των ωκεανών κατά τουλάχιστον ένα μέτρο είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο Στιβ Νέρεμ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και επικεφαλής της ομάδας της NASA. «Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι αν αυτό θα συμβεί μέσα σε έναν αιώνα ή λίγο περισσότερο», πρόσθεσε. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου το ένα τρίτο της ανόδου της στάθμης της θάλασσας οφείλεται στη διαστολή του θερμότερου νερού των ωκεανών, το ένα τρίτο στην απώλεια πάγου από τα μεγάλα στρώματα πάγου της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής, και το υπόλοιπο ένα τρίτο προέρχεται από το λιώσιμο ορεινών παγετώνων. Αλλά ο ρυθμός τήξης των πολικών πάγων θα μπορούσε να αλλάξει την αναλογία αυτή και να επιταχύνει περαιτέρω την αύξηση της στάθμης κατά τις επόμενες δεκαετίες. Το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας, που καλύπτει 1.700.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, χάνει κατά μέσο όρο 303 γιγατόνους πάγου ετησίως κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τις δορυφορικές μετρήσεις. Το στρώμα πάγου της Ανταρκτικής, που καλύπτει 14 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, έκταση μεγαλύτερη από ό,τι οι ΗΠΑ και η Ινδία μαζί, χάνει κατά μέσο όρο 118 γιγατόνους ετησίως. Αν και η συμβολή της Ανταρκτικής στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας είναι σήμερα πολύ μικρότερη από εκείνη της Γροιλανδίας, η πρόσφατη έρευνα δείχνει αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον επόμενο αιώνα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Ενισχυμένο το μελτέμι στην Αττική

Ενισχυμένο ήταν το μελτέμι την Πέμπτη 27/8 στην Αττική με τις μεγαλύτερες ριπές να καταγράφονται στην Πάρνηθα με 82.1 km/h, στην Πεντέλη με 78.9 km/h και στο Πόρτο Ράφτη με 66 km/h.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Γερμανία: Το μεγαλύτερο σύστημα παραγωγή...

Γερμανία: Το μεγαλύτερο σύστημα παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές στον κόσμο

Οι δημοτικές αρχές της πόλης Μάιντς στη Γερμανία συνεργάστηκαν με την εταιρεία χημικών Linde, τη Siemens, και ένα τοπικό πανεπιστήμιο για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον κόσμο. Μετά από έρευνα που χρηματοδοτήθηκε με 17 εκατομμύρια ευρώ, η νέα μονάδα εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Η μονάδα λαμβάνει πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, από κοντινές ανεμογεννήτριες, για την παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης. Το σύστημα μπορεί να μετατρέψει έως έξι μεγαβάτ ηλεκτρικής ισχύος τη φορά. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο αποθήκευσης, και φορτηγά θα προμηθεύουν κοντινούς σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου με «πράσινο» υδρογόνο από τη μονάδα. Η ποσότητα υδρογόνου που παράγεται είναι αρκετή για την παροχή ενέργειας σε περίπου 2.000 αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου. Βέβαια προς το παρόν, η Γερμανία δε διαθέτει αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου. Η Toyota έχει ξεκινήσει πρόσφατα την παραγωγή τους και η τιμή αναμένεται να είναι τουλάχιστον 80.000 ευρώ στη Γερμανία. Ωστόσο δοκιμές πραγματοποιούνται συνεχώς, όπως σε οκτώ λεωφορεία στο Αμβούργο που κινούνται με κυψέλες καυσίμου. Εξάλλου στην Καλιφόρνια διατίθενται ήδη στην αγορά αυτοκίνητα κυψελών καυσίμων από τη Hyundai, με τις Toyota και Honda να ακολουθούν τους επόμενους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα αυτά θα συνοδεύονται από δωρεάν καύσιμα για διάστημα έως και τρία έτη. Παρά το περιορισμένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον σήμερα, το υδρογόνο αποτελεί τη βέλτιστη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για την εποχιακή αποθήκευση ενέργειας και την αντικατάσταση του πετρελαίου για τη μετακίνηση μεγάλων αποστάσεων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Περαιτέρω ενίσχυση παρουσίασε την Τρίτη ...

Περαιτέρω ενίσχυση παρουσίασε την Τρίτη το μελτέμι

Ενίσχυση παρουσίασε το μελτέμι στο Αιγαίο την Τρίτη 25/8 με τις μεγαλύτερες ριπές να καταγράφονται στον Πλακιά Ρεθύμνου με 83.7 km/h, στην Πάρνηθα με 77.2 km/h, στον Φουρφουρά Ρεθύμνου με 77 km/h, στη Φινοκαλιά Λασιθίου με 70.8 km/h και στο Λέντα Ηρακλείου και την Ίο με 70.7 km/h.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 5 μέρες πριν

Με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο η αρχή ...

Με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο η αρχή της νέας εβδομάδας.

Ενισχυμένο ήταν το μελτέμι τη Δευτέρα 24/8 σε Κυκλάδες και Κρήτη, με τις μεγαλύτερες ριπές να καταγράφονται στην Αιγιάλη Αμοργού με 77.2 km/h, στον Φουρφουρά Ρεθύμνου με 72.4 km/h, στη Φινοκαλιά Λασιθίου με 72.3 km/h, στη Μικρή Βίγλα Νάξου με 70.8 km/h, στη Δονούσσα με 67.6 km/h και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου με 61.2 km/h.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 6 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 27°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 26°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 25°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 27°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 27°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 26°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 27°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 24°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 27°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 27°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 26°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 25°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 27°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 22°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 27°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 26°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 24°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 25°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 25°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 24°C, 6 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 28°C, 4 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 26°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 28°C, 6 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 25°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 26°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 24°C, 6 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 21°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 20°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 25°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος γενικά ο καιρός με την θερμοκρασία στους 35 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 16 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 23 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Γενικά αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 26 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Γενικά αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 4 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 23 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 5 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 31-8-2015

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και διατήρηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Κεντρικό Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με ενισχυμένο μελτέμι, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 14 ώρες
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
26°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Δευτέρα 31/08/2015
Ώρα: 09:00
27°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 18°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 18°C
ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 19°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 19°C
ΝΕΣΤΟΡΙΟ 19°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 29°C
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ 29°C
ΠΑΤΡΑ 28°C
ΚΙΛΚΙΣ 28°C
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 28°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2015
κλικ για δείτε: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2002: Ισχυρές καταιγίδες στην Κύμη Ευβοίας. 2003: 41 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία σε Λάρισα και Τανάγρα. 2009: Ισχυρές καταιγίδες στη Δυτ. Αττική με 40 χιλιοστά βροχής στο Μενίδι.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 8 ώρες Η310513