ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Χαμηλές θερμοκρασίες

Χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί της  Τρίτης 09/02 σε αρκετούς από τους σταθμούς μας στα ηπειρωτικά, όπως δίνεται και στον σχετικό πίνακα (ο πίνακας δεν περιλαμβάνει στοιχεία από τους σταθμούς μας στα χιονοδρομικά κέντρα). Σημειώνεται οτι η πιο χαμηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κρήτη, στο Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασηθίου.

Καταχωρήθηκε: πριν 52 λεπτά

Μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 8/2/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 8/2/2016 κατεγράφησαν στις ακόλουθες περιοχές: Πύργος... 17.4 βαθμοί, Αρφαράς Μεσσηνίας... 17 βαθμοί, Ζαχάρω Ηλείας, Λίνδος Ρόδου και Αμαλιάδα... 16.9 βαθμοί, Ωλένη Ηλείας... 16.8 βαθμοί, Πάργα... 16.4 βαθμοί, Σπάρτη και Αιτωλικό... 16.3 βαθμοί, Παλαιόχωρα Χανίων... 16.2 βαθμοί και Καλαμάτα... 16 βαθμοίΚελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 9 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ραδιενεργή διαρροή σε πυρηνικό σταθμό της Νέας Υόρκης

Ο πυρηνικός σταθμός Ίντιαν Πόιντ στο Μπιουκάναν της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με τρεις αντιδραστήρες, ανακοίνωσε ότι το ραδιενεργό στοιχείο τρίτιο έχει ανιχνευθεί σε φρεάτια υπόγειων υδάτων κοντά στην εγκατάσταση. Σε τρία από τα φρεάτια παρακολούθησης υπόγειων υδάτων γύρω από το εργοστάσιο έχουν εντοπιστεί ραδιενεργά δείγματα. Παρά την ανησυχητική ανακάλυψη, ο κίνδυνος για το κοινό είναι χαμηλός, καθώς τα ραδιενεργά στοιχεία βρίσκονται πολύ μακριά από τα συστήματα πόσιμου νερού. Εξάλλου, νερό που περιέχει τρίτιο συχνά αραιώνεται και συνήθως απελευθερώνεται από αρκετούς πυρηνικούς σταθμούς. Το τρίτιο εκπέμπει μια αδύναμη μορφή ακτινοβολίας, ένα σωματίδιο βήτα χαμηλής ενέργειας παρόμοιο με ένα ηλεκτρόνιο. Η ακτινοβολία του τριτίου δεν ταξιδεύει πολύ μακριά στον αέρα και δεν μπορεί να διαπεράσει το δέρμα. Αντί για ένα πρωτόνιο όπως το πιο συνηθισμένο ισότοπο του υδρογόνου, ή ένα πρωτόνιο και ένα νετρόνιο, όπως το δευτέριο, το τρίτιο διαθέτει ένα πρωτόνιο και δύο νετρόνια. Καθώς διασπάται, βήτα σωματίδια ταξιδεύουν μόνο περίπου έξι χιλιοστά, και δεν μπορούν να διαπεράσουν το ανθρώπινο δέρμα. Ωστόσο, εάν εισπνέεται ή καταναλώνεται, μπορεί να καταστεί επικίνδυνο. Αυτό είναι ανησυχητικό, διότι το τρίτιο μπορεί να συνδεθεί με το οξυγόνο και να σχηματίσει μόρια νερού, και λόγω της χημικής δομής του, δεν μπορεί να φιλτραριστεί, εξ ου και η αραίωση. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δημοσίευσε καθησυχαστική ανακοίνωση που τονίζει ότι η διαρροή δεν αποτελεί απειλή για το κοινό, ενώ κάτι παρόμοιο έπραξε και η ιδιοκτήτρια εταιρεία Entergy που υποχρεωτικά ανέφερε τη διαρροή στις αρχές. Αρκετά από τα 10 πυρηνικά εργοστάσια της Entergy στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει παρόμοιες διαρροές ραδιενεργών τρίτιο, όπως στο Κοννέκτικατ και σε άλλο σταθμό της Νέας Υόρκης. Η έρευνα για τις διαρροές έχει ήδη ξεκινήσει. Αν και οι αυξήσεις στην ακτινοβολία έχουν εντοπιστεί σε τρία από τα 40 φρεάτια υπόγειων υδάτων, τα επίπεδα εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από τα ομοσπονδιακά όρια ασφαλείας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 18 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Νέο πείραμα πυρηνικής σύντηξης στη Γερμανία

Γερμανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν την έναρξη νέου πειράματος με καυτό πλάσμα, με την ελπίδα να φέρουν την πυρηνική σύντηξη πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το πείραμα ξεκίνησε μετά από εννέα χρόνια κατασκευής και δοκιμών μιας δακτυλιοειδούς συσκευής για την παραγωγή ελεγχόμενων αντιδράσεων σύντηξης σε καυτό πλάσμα, όπου όλα τα μαγνητικά πεδία ελέγχου μέσα σε αυτό παράγονται από εξωτερικές περιελίξεις. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους ήταν να εξασφαλίσουν την ψύξη των πολύπλοκων μαγνητών που κρατούν το πλάσμα μέσα στη συσκευή. Η συσκευή, που κόστισε 400 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για τη Φυσική Πλάσματος στο Γκράιφσβαλντ της Γερμανίας και χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό κατασκευάζεται σήμερα από το αντίστοιχο έργο ITER στη Γαλλία. Ο αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης αυτού του τύπου εφευρέθηκε το 1950 από τον Αμερικανό φυσικό Λάιμαν Σπίτζερ και χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο σύστημα από μαγνητικά πηνία αντί για ρεύμα. Μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την αξιοποίηση της πυρηνικής σύντηξης για την παραγωγή καθαρής ενέργειας, η εγκατάσταση με την ονομασία Wendelstein 7-Χ θα δοκιμάσει τις ακραίες συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να υποβάλλονται τέτοιες συσκευές αν χρησιμοποιηθούν ποτέ για τη μαζική παραγωγή ενέργειας. Η συσκευή λειτούργησε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο χρησιμοποιώντας ήλιο, το οποίο είναι ευκολότερο να θερμανθεί και έχει το πλεονέκτημα του «καθαρισμού» μικροσωματιδίων που έμειναν μέσα στη συσκευή κατά τη διάρκεια της κατασκευής της. Αν και η επιδίωξη της επίτευξης πυρηνικής σύντηξης έχει δεχτεί κριτική ως ακριβή σπατάλη πολύτιμων πόρων, η Γερμανία έχει υποστηρίξει τη χρηματοδότηση του έργου στο Γκράιφσβαλντ. Μάλιστα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η ο οποία κατέχει διδακτορικό στη Φυσική, εγκαινίασε προσωπικά τις εγκαταστάσεις. «Ως βιομηχανικό κράτος θέλουμε να δείξουμε ότι μια προσιτή, ασφαλή, αξιόπιστη και βιώσιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι δυνατή, χωρίς καμία απώλεια οικονομικής ανταγωνιστικότητας», δήλωσε η Μέρκελ. «Τα πλεονεκτήματα της ενέργειας σύντηξης είναι προφανή», πρόσθεσε. Οι υποστηρικτές της τεχνολογίας αναγνωρίζουν ότι η επιτυχής εφαρμογή της βρίσκεται πιθανώς πολλές δεκαετίες μακριά, αλλά ισχυρίζονται ότι μόλις αυτή επιτευχθεί, θα αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα και τους συμβατικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες σχάσης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 18 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Κίνδυνος για τους οδηγούς στην ορεινή Χαλκιδική ο παγετός.

Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, στην περιοχή της Αρναίας, λόγω παγετού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανώς να είναι ακόμη απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού μέσω Χολομώντα, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και στην δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Παραμένουν ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο

Παραμένουν και την Κυριακή 7/2 ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο, με τις υψηλότερες ριπές να καταγράφονται στην Αμοργό με 90.1 km/h, στην Κάσο με 88.5 km/h, στον Φουρφουρά Ρεθύμνου με 85.3 km/h, στη Φινοκαλιά Λασιθίου με 82.1 km/h και στη Νάξο με 72.4 km/h.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ισχυρός παγετός στα ορεινά ηπειρωτικά

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν την Κυριακή 7/2 στα ορεινά ηπειρωτικά, με τις χαμηλότερες ελάχιστες να καταγράφονται στο Μαυρολιθάρι με -8.4 βαθμούς, στα Γρεβενά με -8.2 βαθμούς, στο Καρπενήσι με -7.1 βαθμούς, στο Σέλι με -6.9 βαθμούς, στη Βλάστη Κοζάνης επίσης με -6.9 βαθμούς, στο Νευροκόπι με -6.7 βαθμούς και στην Τρίπολη με -6.6 βαθμούς.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας. Ο δρόμος είχε κλείσει από την Παρασκευή, λόγω χιονόπτωσης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 16°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 11°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 14°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 13°C, 2 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΣ: 16°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 15°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 13°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 13°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 11°C, 2 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 12°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 17°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 11°C, 2 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 14°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 15°C, 3 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΚΟΖΑΝΗ: 11°C, 1 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 14°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 14°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 12°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 17°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 14°C, 1 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 13°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 15°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 13°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 14°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 11°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 13°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΟΔΟΣ: 14°C, 1 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΣΑΜΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 13°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 14°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 12°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 12°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 15°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 14°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΙΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 6 λεπτά
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ METEONET
  Με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυρίου, οι άνεμοι ασθενείς επίσης θερμοκρασιακή αναστροφή μιας και η θερμοκρασία στους 7,7 βαθμούς στον ιδιωτικό σταθμό στα 20 μέτρα και στους 5,9 στον σταθμό του ΕΑΑ που βρίσκεται στα 3 μέτρα , η υγρασία σε υψηλά επίπεδα στο 90%

  Καταχωρήθηκε πριν 2 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά αίθριος ο σημερινός καιρός στην πόλη του λαυρίου, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς , η θερμοκρασία στους 6,9 βαθμούς ενω η υγρασία στο 79%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 9-2-2016

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στα βορειοδυτικά περιμένουμε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 14 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους ασθενείς ένα μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια ισχυρούς 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Παροδικές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 18 ώρες
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
16°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 9/02/2016
Ώρα: 14:00
13°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 5 12
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 8 22
ΠΗΛΙΟ 1 7
ΚΕΡΚΥΡΑ 09:20 ΨΙΧΑΛΕΣ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 5°C
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 6°C
ΚΟΝΙΤΣΑ 6°C
ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 7°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 17°C
ΛΑΜΙΑ 17°C
ΓΥΘΕΙΟ 17°C
ΣΤΥΛΙΔΑ 17°C
ΣΤΥΛΙΔΑ 17°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2015
κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2005: Ισχυρός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα με -18 βαθμούς ελάχιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα και -13 βαθμούς στην Καστοριά.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 1 ώρα Η310513