rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Στους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Τετάρτη, 27 Ι...

Στους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Συνεχίστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Σπάρτη (37.1), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (36.5), στη Λίνδο (36.2), στο Παρανέστι Δράμας (35.8) και στο Άργος και στις Μοίρες (35.6).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 7 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για χαρακτηρισμό των Λευκών Ορέων ως...

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για χαρακτηρισμό των Λευκών Ορέων ως εθνικό πάρκο (27/7/2016)

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τη Δευτέρα 22/8/2016 και ώρα 10:00 π.μ. έθεσε το ΥΠΕΝ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Χαρακτηρισμός Περιοχής Λευκά όρη και Παράκτια Ζώνη ως Εθνικό Πάρκο». Σύμφωνα με το υπουργείο, η περιοχή των Λευκών Ορέων στο νομό Χανίων, τεκμηριωμένα αποτελείται από ένα πλήθος στοιχείων με μοναδικά χαρακτηριστικά το καθένα, σχηματίζοντας συνολικά μία περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλλους και μεγάλης οικολογικής αξίας - τα δε στοιχεία της βιοποικιλότητάς του, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική του θέση, το καθιστούν μοναδικό για πολλούς λόγους. Μάλιστα, με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετάσχουν στη εν λόγω δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς οι παρατηρήσεις, οι σχολιασμοί και οι απόψεις όλων θα εξεταστούν και θα συμβάλουν στην οριστική διαμόρφωση του σχεδίου Π.Δ.. Ειδικότερα, σχετική Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, πρότεινε τον χαρακτηρισμό της εν λόγω περιοχής, ως Εθνικού Πάρκου, καθώς έτσι «χαρακτηρίζονται περιοχές μεγάλης έκτασης, που είτε λόγω της θέσης τους, είτε λόγω της εξέχουσας οικολογικής ή άλλης φυσικής σπουδαιότητάς τους, θεωρούνται ως σημαντικές σε εθνικό επίπεδο». Σημειώνεται πως η περιοχή, ανήκει στο δίκτυο Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας (Biosphere reserve), περιοχών δηλαδή που χαρακτηρίζονται έτσι από το πρόγραμμα «'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών).Το φαράγγι της Σαμαριάς και ο Εθνικός Δρυμός του Ολύμπου, είναι οι μοναδικές προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδος που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο MAB (πρόγραμμα 'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα). Επιπλέον, έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Βιογενετικών Αποθεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς επίσης και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 13 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μεγάλα ύψη βροχής στην κεντρική και βόρεια χώρα την Τρίτη 26 Ιουλ...

Μεγάλα ύψη βροχής στην κεντρική και βόρεια χώρα την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Οι βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν στην κεντρική και βόρεια χώρα άφησαν μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο Πληκάτι Ιωαννίνων (52.6), στην Κοίμιση Σερρών (48.2), στα Ιωάννινα (39.2), στη Βλάστη Κοζάνης (28.2) και στη Βεγορίτιδα (20.4).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μικρή πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ελαφρά πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα καταγράφηκε την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 σε σχέση με εχθές, Δευτέρα. Οι υψηλότερες μέγιστες δεν ξεπέρασαν τους 38 βαθμούς και σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκαν στη Σπάρτη (37.7), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (36.9), στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας (36.2), στο Άργος (36.2) και στο Αγρίνιο (36.1).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Κοντά σε παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της χρήσης υδροφθορανθρ...

Κοντά σε παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της χρήσης υδροφθορανθράκων (26/7/2016)

Η χρήση υδροφθορανθράκων (HFC) στα καταναλωτικά προϊόντα ενδέχεται να μειωθεί δραματικά σε όλο τον κόσμο, αν επιτευχθεί η σχετική συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων που συνεδριάζουν στη Βιέννη. Τα ισχυρά αέρια του θερμοκηπίου, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αερολύματα, ψυκτικά και κλιματιστικά, αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων στα πλαίσια των δεκαήμερων συνομιλιών για την κλιματική αλλαγή στην αυστριακή πρωτεύουσα. Εκπρόσωποι σχεδόν 200 χωρών συνεδριάζουν στη Βιέννη για να θέσουν τις βάσεις για τη συμφωνία εξάλειψης της χρήσης υδροφθορανθράκων σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την τελευταία συνεδρία πριν από την τελική συμφωνία, η οποία αναμένεται να επιτευχθεί τον Οκτώβριο στο Κιγκάλι της Ρουάντα. Σύμφωνα με το ισχύον προσχέδιο, τα πλούσια κράτη θα έχουν ως στόχο την εξάλειψη της χρήσης υδροφθορανθράκων ως το 2030, ενώ τα φτωχότερα κράτη, τα οποία ίσως αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες μετάβασης σε νέες τεχνολογίες, θα έχουν μια δεκαετία επιπλέον για τον ίδιο στόχο. Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα λάβουν επίσης οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ινδία ήταν η λιγότερο φιλόδοξη μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, προωθώντας ένα πάγωμα στην ανάπτυξη των υδροφθορανθράκων από το 2031. Οι συνομιλίες για τους υδροφθοράνθρακες αποτελούν μέρος του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ του 1987, το οποίο πέτυχε τη μείωση της χρήσης των επιβλαβών χλωροφθορανθράκων (CFC) για την προστασία του στρώματος του όζοντος, το οποίο προστατεύει τον πλανήτη από τις υπεριώδεις ακτίνες του Ήλιου που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Ωστόσο οι υδροφθοράνθρακες που σε πολλές περιπτώσεις αντικατέστησαν του χλωροφθοράνθρακες, αν και καλύτεροι για το στρώμα του όζοντος, ως αέρια του θερμοκηπίου είναι χιλιάδες φορές πιο ισχυροί από το διοξείδιο του άνθρακα, επιδεινώνοντας έτσι την κλιματική αλλαγή. Το 2016 αναμένεται να είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας το 2015, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Οι θερμοκρασίες του πλανήτη είναι ήδη περίπου 1°C υψηλότερες από την προβιομηχανική εποχή.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Αντιδράσεις Πολωνίας για τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους (25...

Αντιδράσεις Πολωνίας για τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους (25/7/2016)

Το Yπουργείο Περιβάλλοντος της Πολωνίας αναφέρει ότι η χώρα θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στην προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 7% έως το 2030. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους στόχους για όλα τα κράτη-μέλη, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών κατά 40% ως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Χώρες όπως η Σουηδία και το Λουξεμβούργο θα πραγματοποιήσουν περικοπές κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005, ενώ ο στόχος της Πολωνίας είναι ο τέταρτος μικρότερος μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Λετονία. «Η Πολωνία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά μια τέτοια μεγάλη μείωση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Πάουλ Σάλεκ στην ιστοσελίδα του υπουργείου. «Θα αναλάβουμε δράση για να επιτευχθεί ο στόχος χωρίς να ταλαιπωρηθεί αδικαιολόγητα η πολωνική οικονομία», πρόσθεσε. Η Βαρσοβία εδώ και καιρό έχει καταφερθεί εναντίον των ευρωπαϊκών στόχων για το κλίμα. Η χώρα στηρίζεται στον άνθρακα για πάνω από το 90% της ηλεκτρικής της ενέργειας, και πολιτικοί από κάθε πλευρά έχουν υπερασπιστεί έντονα τον τομέα των ορυχείων. Εξάλλου, τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Ενέργειας Κριστόφ Τχορζέφσκι απέρριψε την ιδέα ότι η χώρα μπορεί να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα ως το 2050. «Απλά το απορρίπτουμε αυτό το ενδεχόμενο. Αν φτάσουμε το μερίδιο του άνθρακα στο ενεργειακό μας μείγμα στο 50%, τότε θα είναι μια τεράστια επιτυχία», είχε δηλώσει. «Όσον αφορά τη μείωση της χρήσης του άνθρακα στον τομέα της ενέργειας, θα έχουμε βραδύτερο ρυθμό από ό,τι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο, η Πολωνία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πιο σκληρές απαιτήσεις από τις Βρυξέλλες, εφόσον η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου σημάνει ότι η τελευταία δεν θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 201...

Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πάνω από τους 38 βαθμούς η μέγιστη στις νοτιότερες περιοχές της χώρας τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Σπάρτη (38.6), στα Αρφαρά Μεσσηνίας (38.3), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (37.9), στους Μολάους Λακωνίας (37.3) και στην Ωλένη Ηλείας (36.8).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 27°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 28°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 26°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 27°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 27°C, 1 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 28°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 27°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 27°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 27°C, 1 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 24°C, 1 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 27°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 29°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 28°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 26°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 27°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 22°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 27°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 27°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 25°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 28°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 25°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 28°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 24°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 26°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 29°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 27°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 28°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 25°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 24°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 23°C, 1 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 27°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 27°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 26°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά καλές οι καιρικές συνθήκες στην πόλη του λαυρίου, με το μελτέμι αυτή την ωρα να πνέει στα 5με 6bf, η θερμοκρασία στους 27,5 βαθμούς με την υγρασία στο 58%

  Καταχωρήθηκε πριν 18 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 18 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Αίθριος καιρός θερμοκρασία 35 βαθμοί.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 28-7-2016

Την Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία την κεντρική και δυτική στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Στη νησιωτική χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 18 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 21 έως 29. Στη νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι κατά 2 έως 3 βαθμούς υψηλότερη.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Ιόνιο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στις ανατολικές ακτές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 31 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 13 ώρες
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
28°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Πέμπτη 28/07/2016
Ώρα: 09:00
27°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 03:30 1 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 03:35 23 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ 19°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 19°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 20°C
ΚΟΝΙΤΣΑ 21°C
ΤΣΟΤΥΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 21°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΙΝΔΟΣ 31°C
ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 30°C
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 30°C
ΑΚΡΑΤΑ 30°C
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 29°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2005: Θυελλώδες βοριάδες και μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Ραφήνα Αττικής
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 7 ώρες