ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Πίσω από την Αριάδνη και τον Βίκτωρα..

Πίσω από τις προγνώσεις μας για την Αριάδνη και τον Βίκτωρα, αλλά και πίσω από όλες τις προγνώσεις που παρουσιάζονται στη σελίδα μας καθημερινά, "κρύβεται" η αριθμητική πρόγνωση καιρού: η διαδικασία, δηλαδή, επίλυσης των εξισώσεων που περιγράφουν πλήθος φυσικών διεργασιών μέσα στην ατμόσφαιρα, ώστε ξεκινώντας από την παρούσα κατάσταση να μπορούμε να κάνουμε πρόγνωση για τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Η διαδικασία αυτή είναι πολύπλοκη, απαιτεί την συλλογή στοιχείων από χιλιάδες μετρητικές διατάξεις σε όλο τον κόσμο, τον συντονισμό των μετρήσεων αυτών, τη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων, ώστε στη συνέχεια ισχυροί υπολογιστές να λύσουν τις εξισώσεις που θα μας οδηγήσουν στην πρόγνωση των επομένων ημερών. Σε συνεργασία με την εταιρεία Ιntelligent media, ετοιμάσαμε ένα σύντομο βίντεο που περιγράφει, με κατανοητό ελπίζουμε τρόπο, το πώς παράγουμε την πρόγνωση καιρού καθημερινά.

Καλή απόλαυση!!!

 

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ-Πεντέλη

 

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 22 ώρες

Ουαϊόμινγκ: Νομοθέτες προτείνουν απαγόρευση πώλησης ανανεώσιμων π...

Ουαϊόμινγκ: Νομοθέτες προτείνουν απαγόρευση πώλησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (20/1/17)

Μία ομάδα Ρεπουμπλικάνων νομοθετών στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσαν προς έγκριση ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει ουσιαστικά την πώληση αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην πολιτεία. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προβλέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο οι εταιρείες παροχής ενέργειας για την αγορά ενέργειας που παράγεται από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεγάλης κλίμακας. Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από εκπροσώπους των επαρχιών της πολιτείας που παράγουν άνθρακα. Αν τεθεί σε ισχύ, θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις ενέργειας να χρησιμοποιούν ενέργεια από μόνο εγκεκριμένες πηγές, όπως το φυσικό αέριο, η πυρηνική και υδροηλεκτρική ενέργεια και φυσικά το πετρέλαιο. Ο μέσος πολίτης θα μπορεί ακόμα να εγκαταστήσει μία ηλιακή ή αιολική μονάδα στην οροφή ή την αυλή του σπιτιού του. Αρκετοί κάτοικοι της πολιτείας έχουν ήδη αντιδράσει έντονα στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, αλλά σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ντέιβιντ Μίλερ, επικεφαλής της ομάδας που το κατέθεσε, ο στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι οι κάτοικοι της πολιτείας θα έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια. «Το Ουαϊόμινγκ είναι μία πολιτεία με μεγάλο δυναμικό αιολικής ενέργειας. Ωστόσο, παράγουμε επίσης πολλή συμβατική ενέργεια, που υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται εδώ από τον άνθρακα είναι από τις πιο φθηνές στη χώρα. Θέλουμε οι κάτοικοι της πολιτείας να επωφεληθούν από αυτή τη χαμηλή τιμή», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δει το Ουαϊόμινγκ να είναι σαν άλλες πολιτείες που ζητούν από τις εταιρείες ενέργειας να παρέχουν «ακριβότερη» ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα επιτρέπει στους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην πολιτεία να πωλούν σε πελάτες εκτός του Ουαϊόμινγκ χωρίς ποινή. Ωστόσο, το κόστος της πώλησης εντός πολιτείας θα είναι δέκα δολάρια ανά μεγαβατώρα. Οι Ρεπουμπλικάνοι υπερτερούν σημαντικά των Δημοκρατών στη Γερουσία και τα άλλα νομοθετικά σώματα της πολιτείας, αλλά οι πιθανότητες υπερψήφισης του νομοσχεδίου βρίσκονται στο 50%, σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου του Μίλερ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 33 λεπτά - Αρχείο ειδήσεων

Πιο χαμηλά από ποτέ τα συνολικά επίπεδα των θαλάσσιων πάγων της Γ...

Πιο χαμηλά από ποτέ τα συνολικά επίπεδα των θαλάσσιων πάγων της Γης (20/1/17)

Τα επίπεδα των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση, με τη συνολική ποσότητα των θαλάσσιων πάγων στον πλανήτη να σημειώνουν ιστορικό χαμηλό, εδώ και τέσσερις δεκαετίες που ξεκίνησε δορυφορικά η καταγραφή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Έρικ Χόλτχαους, με βάση προσομοιώσεις και παρελθοντικές αναλύσεις, η σημερινή ποσότητα θαλάσσιων πάγων της Γης είναι η χαμηλότερη εδώ και χιλιετίες. Τα χαμηλά επίπεδα των πάγων της Αρκτικής θάλασσας συνδέονται τόσο με την κλιματική αλλαγή όσο και με παράξενα καιρικά φαινόμενα που πιθανόν επηρεάζονται και τα ίδια από την κλιματική αλλαγή. Η έκταση του θαλάσσιου πάγου βρίσκεται τώρα σε φάση αύξησης, καθώς είναι χειμώνας στην Αρκτική, αλλά η εισροή θερμού αέρα έχει αυξήσει τη θερμοκρασία πέραν των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική στην Ανταρκτική, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο τα χαμηλά επίπεδα του εποχικού θαλάσσιου πάγου να είναι αποτέλεσμα της φυσικής μεταβλητότητας, αν και η μείωση είναι ακόμη ταχύτερη από ό,τι αναμενόταν για το καλοκαίρι. Ο Ράινερ Γκερζόντε του Ινστιτούτου Πολικής και Θαλάσσιας Έρευνας Άλφρεντ Βέγκενερ στο Μπρεμερχάβεν της Γερμανίας και η Αν ντε Βερνάλ του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μοντρεάλ του Καναδά «ανακατασκεύασαν» τα παρελθοντικά επίπεδα πάγων χρησιμοποιώντας γεωχημικά και ιζηματολογικά δεδομένα, καθώς και αρχεία μικρο-απολιθωμάτων σε πάγο και ιζήματα, και κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα με τον Χόλτχαους για τα σημερινά χαμηλά επίπεδα πάγων. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι δυνατόν τα επίπεδα πάγου να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον, αλλά στη συνέχεια να μειωθούν σε επίπεδα ακόμη χαμηλότερα από ό,τι παρατηρούμε σήμερα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 13 δήμοι της Θεσσαλίας (19/1/17)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε δήμους της Θεσσαλίας και στους τέσσερις νομούς, λόγω των έντονων και καταστροφικών καιρικών φαινομένων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ύστερα από αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών κι ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογα αιτήματα των δήμων. Πιο συγκεκριμένα, κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους παρακάτω δήμους: Αλμυρού, Ζαγοράς - Μουρεσίου, Καλαμπάκας, Καρδίτσας, Παλαμά, Πύλης Σοφάδων, Τεμπών, Φαρσάλων, Μουζακίου, Πλαστήρα, Αργιθέας, Ελασσόνας και Τρικκαίων. Σημειώνεται, ότι έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Σκοπέλου και Αλοννήσου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από τις 07/01/2017 και για ένα μήνα έως τις 07/02/2017
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 19 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Θυελλώδεις άνεμοι και σημαντικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τη...

Θυελλώδεις άνεμοι και σημαντικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Πολύ ισχυροί και θυελλώδεις άνεμοι έπνευσαν την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 στη χώρα, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και σημαντικές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και έως τις 22:00 περίπου τοπική ώρα, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (103 χλμ/ώρα), στην Απείρανθο Νάξου (82 χλμ/ώρα), στο Καβοντόρο (82 χλμ/ώρα), στον Πολύγυρο (79 χλμ/ώρα), και στη Σιμωνόπετρα (79 χλμ/ώρα), ενώ τα μεγαλύτερα ύψη υετού καταγράφηκαν στη Σιμωνόπετρα (89.2 χιλιοστά), στη Ζαγορά Πηλίου (61.8 χιλιοστά), στη Μεγίστη Λαύρα (53.4 χιλιοστά), στην Αγιά Λάρισας (38 χιλιοστά), και στη Σκιάθο (34.2 χιλιοστά).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 19 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Κλειστά αύριο τα σχολεία στον δήμο Γρεβενών (19/1/17)

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κου Γιώργου Δασταμάνη ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 20/01/17 τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών καθώς και οι παιδικοί σταθμοί Α κ Β και οι παιδικοί σταθμοί της ΔΕΚΕΓ δε θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δελτίο τύπου κοινοποιήθηκε μέσω facebook, καθώς λόγω κακοκαιρίας υπήρχε διακοπή ρεύματος και δεν μπορούσε να κοινοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Προβλήματα από τον νέο χιονιά σε Ροδόπη και Ξάνθη (19/1/17, 13:41...

Προβλήματα από τον νέο χιονιά σε Ροδόπη και Ξάνθη (19/1/17, 13:41)

Πυκνή χιονόπτωση επικρατεί από το πρωί σε Ροδόπη και Ξάνθη με αποτέλεσμα να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία στους δήμους Μύκης, Μαρώνειας-Σαπών και Ιάσμου, καθώς και στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η χιονόπτωση στην περιοχή θα συνεχιστεί έως τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το Λιμεναρχείο Λάγους έχει μεταδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, που αναφέρεται σε θυελλώδεις ανέμους στο Θρακικό Πέλαγος, από ΒΑ διευθύνσεις και με ένταση που θα φτάνει τα 8 μποφόρ, τις επόμενες ώρες. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια της Ξάνθης με αντικείμενο την αντιμετώπιση του νέου, τρίτου, κύματος κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και των υπεύθυνων πολιτικών παραγόντων, έγινε μια εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην ορεινή περιοχή, αλλά και στο δίκτυο της παραλίας. Στη Ροδόπη, η κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του δήμου Αρριανών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ξυλαγανής-Μαρώνειας και μεγάλη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από την Καλλίστη προς το Φανάρι και από τον Πολύανθο προς τον Ίασμο και τους Αμαξάδες στον δυτικό άξονα του νομού.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Διακοπή κυκλοφορίας στην Πατρών-Κορίνθου από κατολίσθηση (19/1/17...

Διακοπή κυκλοφορίας στην Πατρών-Κορίνθου από κατολίσθηση (19/1/17, 08:46)

Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Νέας ΕΟ Πατρών-Κορίνθου στο ύψος της Ροδινής. Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση Από τις πρώτες εκτιμήσεις, οι κατολισθήσεις οφείλονται στις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Οι υπεύθυνοι της «Ολύμπιας Οδού» αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα τις απαραίτητες εργασίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν τρεις μέρες. Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία: Τα οχήματα προς Πάτρα θα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από τον κόμβο των Σελιανιτίκων στην Αιγιάλεια και θα ξαναμπαίνουν στην νέα εθνική οδό στον κόμβο του Ρίου. Τα οχήματα προς Κόρινθο θα μπαίνουν στην παλαιά εθνική από τον κόμβο του Ρίου και θα εισέρχονται στη νέα εθνική οδό, μέσω του κόμβου των Σελιανιτίκων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 10°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 6°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 0°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 5°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 6°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 6°C, 2 μποφόρ Α, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 9°C, 1 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 11°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 4°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 3°C, 2 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 6°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 4°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 7°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 9°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 1°C, 1 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 6°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 8°C, 6 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 9°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 6°C, 1 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΛΑΡΙΣΑ: 4°C, 2 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 4°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 7°C, 5 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 7°C, 6 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 5°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 7°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 8°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 7°C, 5 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 1°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟ: 10°C, 3 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΡΟΔΟΣ: 11°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 7°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 8°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 6°C, 5 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 2°C, 5 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: -3°C, 1 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 5°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 9°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 7°C, 5 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ METEONET
  Βόρειοι άνεμοι με την ένταση τους να φτάνει και τα 6bf και αυξημένες νεφώσεις ειναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, η θερμοκρασία στους 8,6 βαθμούς με την υγρασία στο 74%

  Καταχωρήθηκε πριν 10 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής χιονόπτωση με την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ METEONET
  Νεφελώδης ο καιρός αλλά χωρίς φαινόμενα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς,η θερμμοκρασία στους 11 βαθμούς με την υγρασία στο 90%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής βροχή με την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ METEONET
  Αυξημένες νεφώσεις διαμορφώνουν την καιρική εικόνα σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς ,η θερμοκρασία στους 8,6 βαθμούς ενω η υγρασία στο 89%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 21-1-2017

Το Σαββάτο, 21 Ιανουαρίου 2017 στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, καθώς και τις Σποράδες και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς, τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά και αρκετά πεδινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από -1 έως 11, στην υπόλοιπη Στερεά από 2 έως 9, στη Θεσσαλία από 0 έως 8, στην Πελοπόννησο από 0 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 2 έως 9, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από 4 έως 14.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Παγετός θα σημειωθεί μόνο στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού, αλλά και στα ημιορεινά και σε αρκετές πεδινές περιοχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 4 ώρες
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 20/01/2017
Ώρα: 20:00
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 8 12
ΑΣΚΥΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 17:40 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΒΑΤΕΡΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 17:40 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΒΟΛΟΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17:40 ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ -4°C
ΦΛΩΡΙΝΑ -3°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ -2°C
ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ -2°C
ΣΟΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -2°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΡΟΔΟΣ 11°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 11°C
ΒΑΪ 11°C
ΓΑΖΙ 11°C
ΜΑΛΙΑ 11°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016 Η κακοκαιρία της περιόδου 26-30/11/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016 κλικ για δείτε: Η κακοκαιρία της περιόδου 26-30/11/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2005: Ισχυρές καταιγίδες με χαλαζόπτωση στα δυτικά προάστεια της Αθήνας.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 9 ώρες