rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Ο τυφώνας Μαρία στις Μεγάλες Αντίλλες

Η αλληλεπίδραση του τυφώνα Μαρία με τα ψηλά βουνά της νήσου του Πουέρτο-Ρίκο είχε ως αποτέλεσμα την εξασθένηση του τυφώνα. Ερευνητικό αεροσκάφος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ πετώντας στο εσωτερικό του τυφώνα πριν λίγες ώρες κατέγραψε ανέμους ταχύτητας έως 170 km/h, επομένως από Κατηγορία 4 πριν 6 ώρες, συνεχίζει να είναι ένας επικίνδυνος τυφώνας Κατηγορίας 2. Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης περιμένουμε εκ νέου ενίσχυση του συστήματος πάνω από τα θερμά νερά της Καραϊβικής και η Δομινικανή Δημοκρατία βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει τους θυελλώδεις ανέμους, τις ραγδαίες βροχοπτώσεις και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Χάρτης 1: Δορυφορική εικόνα από τον γεωστατικό δορυφόρο GOES-16 (επεξεργασμένη από το meteo.gr) την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα Ελλάδος 00:00. Στο Πουέρτο Ρίκο διακρίνετε τον τυφώνα κατηγορίας 2 "Μαρία".

Χάρτης 2: Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ) προβλέπει την κίνηση του τυφώνα Μαρία στην περιοχή που περικλείεται από τη μαύρη και λευκή καμπύλη του σχήματος. Με κόκκινο χρώμα εντοπίζονται οι περιοχές που βρίσκονται στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής. Εκδόθηκε 23:00 ώρα Ελλάδος την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017.

Στ. Ντάφης, ΕΑΑ-Πεντέλη

21/09/2017, 03:00

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 2 ώρες

Τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Τετάρτη 20/09/2017 στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωησς κατεγράφησαν στις περιοχές: Άρτα 20 mm, Λάππα Αχαΐας 18 mm, Πάργα και Φλάμπουρα Πρέβεζας 7 mm, Ωλενία Αχαΐας και Αγρίνιο 7 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης 20/09/2017

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτης 20/09/2017 καταγράφηκαν στη Σητεία (36.9 C), στον Πλατανιά Χανίων (35.9 C), στο Κολυμπάρι Χανίων (35.7 C), στον Απόλλωνα Νάξου (35.5 C), στα Καρδάμυλα (35.4 C), στο Άργος (35.3 C), στο Θεολόγο Φθιώτιδας και στη Λίνδο Ρόδου (35.2 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Χιλή: Δημιουργία προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής γύρω από το ν...

Χιλή: Δημιουργία προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής γύρω από το νησί του Πάσχα

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέ δημιούργησε επίσημα ένα θαλάσσιο καταφύγιο 740.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από το απομακρυσμένο νησί του Πάσχα, μια κίνηση που θα προστατεύσει δεκάδες είδη μοναδικά στον πλανήτη. Η ιστορική κίνηση ακολουθεί πέντε χρόνια εντατικών προσπαθειών διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων και των ίδιων των κατοίκων Ράπα Νούι του νησιού του Πάσχα, γνωστού ως το πιο απομονωμένο νησί στον κόσμο και ως Μνημείο Παγκόσμιο Κληρονομιάς από την UNESCO για τα μυστήρια πέτρινα αγάλματα γνωστά ως Μοάι. Η δημιουργία της θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής «Ράπα Νούι Ραχούι» περιορίζει την εμπορική αλιεία και την υποβρύχια εξόρυξη, επιτρέποντας παράλληλα στους τοπικούς αλιείς να συνεχίσουν να βιοπορίζονται από την θαλάσσια ζωή. «Η συμμετοχή του κοινού οδηγεί σε καλύτερη πολιτική με μια βαθύτερη σύνδεση με εκείνους που επηρεάζονται από αυτή, και έχουμε από καιρό δεσμευτεί για διαβούλευση με τους Ράπα Νούι», δήλωσε ο Μαρσέλο Μένα, υπουργός Περιβάλλοντος της Χιλής. «Αυτό οδήγησε σε ψηφοφορία για την έγκριση αυτής της θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής, περιορίζοντας τις τεχνικές εξόρυξης σε εκείνες που είναι παραδοσιακές για τους αυτόχθονες». Το 2015, η πρόεδρος Μπατσελέ δεσμεύθηκε για πρώτη φορά να δημιουργήσει το θαλάσσιο πάρκο, μετά από άσκηση πίεσης από τους κατοίκους του νησιού που βρίσκεται περίπου 3.800 χιλιόμετρα δυτικά του Σαντιάγο. Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, το 73% των ψηφοφόρων στο νησί ενέκριναν τη δημιουργία του. Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία, το θαλάσσιο πάρκο θα φιλοξενεί πολλά απειλούμενα είδη, όπως σπάνια είδη καρχαρία και τόνου, ενώ τουλάχιστον 142 είδη ψαριών στην προστατευόμενη περιοχή δεν εμφανίζονται πουθενά αλλού στον πλανήτη.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 15 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Υποχώρησαν ελαφρά οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στο Γαλαξίδι (38.2), στη Μακρακώμη Φθιώτιδας (38.2), στη Σπάρτη (38.2), στη Βαγιονιά Ηρακλείου (37.9), και στο Σπήλι Ρεθύμνου (37.9).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Αύξηση των τιμών των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά μείωση του κόστους ...

Αύξηση των τιμών των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά μείωση του κόστους ανά χιλιόμετρο (19/9/2017)

inShare Η μέση τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε το 2016 παγκοσμίως, αλλά αυτό δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), καθώς το κόστος ανά χιλιόμετρο έχει πτωτική τάση, με αποτέλεσμα ο αγοραστής να λαμβάνει μεγαλύτερη αξία για κάθε ευρώ που ξοδεύει. Η μέση τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό της το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του οργανισμού, με τίτλο «Παγκόσμιες Ενεργειακές Επενδύσεις 2017». Τα επόμενα πέντε χρόνια, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σταθερά, μια τάση που κανονικά θα ήταν ανησυχητική, δεδομένου ότι η μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτρική ενέργεια είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να μειωθούν οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο, ενώ οι υψηλότερες τιμές αντικατοπτρίζουν την «ταχύτερη ανάπτυξη σε πιο ακριβά μοντέλα», δεν «λαμβάνουν υπ’ όψιν τις αυξήσεις στην εμβέλεια οδήγησης μέσω βελτιώσεων των μπαταριών», αναφέρει η έκθεση. Το 2012, τα ηλεκτρικά οχήματα είχαν κόστος κατά μέσο όρο 335 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ το 2016 ο αριθμός αυτός ήταν πιο κοντά στα 210 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Επίσης, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο ακριβά, ταυτόχρονα γίνονται όλο και πιο λειτουργικά. Ενδεικτικά, η μέση τιμή ανά χιλιόμετρο οδήγησης μειώθηκε κατά 6% το 2016, σύμφωνα με την έκθεση. Τα στοιχεία της έκθεσης υπολογίζουν μόνο μοντέλα του 2016, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 ήταν ένα εξαιρετικό έτος προόδου για οικονομικά προσιτά αυτοκίνητα μεγάλων αποστάσεων, καθώς τόσο το Chevrolet Bolt όσο και το μοντέλο Tesla 3 κυκλοφόρησαν στην αγορά, γεγονός που ενδεχομένως θα ωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς. Παρ’ όλο που η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων το 2016, η ανάπτυξη της αγοράς επιβραδύνθηκε ουσιαστικά στο 60% το 2016, από 77% το 2015.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Γαλλία: Νέες επιδοτήσεις για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...

Γαλλία: Νέες επιδοτήσεις για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (19/9/2017)

Η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού νέων κινήτρων και φόρων για την προώθηση της αντικατάστασης των οχημάτων βενζίνης και ντίζελ, καθώς και την αύξηση της μόνωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια, με παράλληλη αύξηση του φόρου άνθρακα. Οι προτάσεις ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικολά Ουλό στην εφημερίδα Libération. Ο επικείμενος προϋπολογισμός θα καλύψει μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, τη μείωση της ρύπανσης και τη βοήθεια των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα. Σήμερα, οι οικογένειες χαμηλού εισοδήματος στη Γαλλία έχουν πρόσβαση σε φορολογική ελάφρυνση 500-1.000 ευρώ αν στραφούν σε λιγότερο ρυπογόνα οχήματα όπως τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα. Εάν οι προτάσεις του Ουλό γίνουν δεκτές, τα κίνητρα αυτά θα είναι διαθέσιμα από το 2018 σε όλους τους πολίτες με οχήματα με κινητήρες βενζίνης πριν το 1997 και κινητήρες ντίζελ πριν το 2001. Το ποσό για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος θα διπλασιαστεί σε 2.000 ευρώ. Από τα τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα στη Γαλλία που πληρούν τα κριτήρια αυτά, ο Ουλό ελπίζει ότι τα 100.000 μπορούν να αντικατασταθούν το επόμενο έτος με καινούρια ή μεταχειρισμένα οχήματα που εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και άλλους ρύπους. Πέρα από το κίνητρα για οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων, ο Ουλό προτείνει επίσης πιστώσεις για τη μόνωση κατοικιών, οι οποίες θα καταβληθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Επιχορηγήσεις έως και 3.000 ευρώ θα προσφερθούν επίσης σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος που αλλάζουν από παλαιά συστήματα θέρμανσης πετρελαίου ντίζελ σε νεότερες, καθαρότερες εναλλακτικές λύσεις, όπως αντλίες θερμότητας. Το σχέδιο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μείωση της γραφειοκρατίας στον κλάδο των κατασκευών δημιούργησει ανησυχίες ότι οι απαιτήσεις μόνωσης για τα νέα κτίρια μπορεί να χαλαρώσουν, αλλά ο Ουλό διαβεβαίωσε ότι αυτό δε θα συμβεί. Η κυβέρνηση θα πιέσει επίσης σκληρότερα τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο «πράσινες», με τον φόρο άνθρακα της χώρας να αυξάνεται από 30,50 σε 44,60 ευρώ ανά τόνο το 2018, και τελικά στα 100 ευρώ ανά τόνο το 2030. Εξάλλου, η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταργήσει σταδιακά όλη την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι το 2040 (αν και το μεγαλύτερο ποσοστό της κατανάλωσής της προέρχεται από εισαγωγές), και να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Στους 40 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ...

Στους 40 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στο Θεολόγο Φθιώτιδας (40.2), στη Λάρισα (40.1), στη Σπάρτη (39.8), στην Κωπαΐδα (39.7), και στη Μακρακώμη Φθιώτιδας (39.4).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 22°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 22°C, 2 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 18°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 21°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 21°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 25°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 14°C, 1 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 20°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 19°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 21°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 24°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 18°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 13°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 22°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 22°C, 5 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 24°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 20°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 20°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 23°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 20°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 23°C, 5 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 24°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 22°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 23°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 19°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 16°C, 6 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 24°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΡΟΔΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 24°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 22°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 16°C, 4 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 11°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 21°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 24°C, 5 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε πριν 21 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΥΓΡΑΣΙΑ METEONET
  Με υψηλά ποσά της σχετικής υγρασίας που αυτη την ώρα φτανει και το 90% και λίγες νεφώσεις ,ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς,η θερμοκρασία στους 23 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε πριν 22 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΟΣ METEONET
  Η παρατεταμένη καλοκαιρινή εικόνα είναι και σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού στη πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενεις,η θερμοκρασία στους 26,5 βαθμούς ενω η υγρασία στο 46%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Καλοκαιρινός καιρός και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς απο δυτικές διευθύνσεις,η θερμοκρασία στους 23 βαθμούς με την υγρασία στο 65%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ METEONET
  Με τις ίδιες καλοκαιρινού τύπου καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυρίου,με ένα βορειοδυτικό ρευμα να πνέει ασθενές ,η θερμοκρασία στους 22,4 βαθμούς ενω η υγρασία στο 58%

  Καταχωρήθηκε 5 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 21-9-2017

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 12 έως 28 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 34 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου και από 20 έως 28 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Τις βραδινές ωστόσο ώρες, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα επικρατήσει Βαρδάρης με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Πολύ ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στην περιοχή του Κορινθιακού, με τις εντάσεις τους κατά περιόδους να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι το βράδυ στο Σαρωνικό σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 15 ώρες
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
22°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Πέμπτη 21/09/2017
Ώρα: 09:00
19°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 05:50 186 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 05:50 12 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 9°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 11°C
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 11°C
ΚΟΝΙΤΣΑ 11°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 11°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 30°C
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 26°C
ΛΙΝΔΟΣ 26°C
ΡΟΔΟΣ 25°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 25°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2017
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2017
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2006: Καταιγίδες με υδροστρόβιλους στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 9 ώρες