rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Πακιστάν: Τουλάχιστον 44 νεκροί σε κατακ...

Πακιστάν: Τουλάχιστον 44 νεκροί σε κατακλυσμιαίες βροχές

Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 44 ανθρώπων και τον τραυματισμό 200 από το βράδυ της Κυριακής στο βόρειο Πακιστάν. Η καταιγίδα, που χαρακτηρίστηκε μίνι κυκλώνας από αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Πακιστάν, έπληξε την περιοχή της Πεσαβάρ. Στέγες σπιτιών κατέρρευσαν και δρόμοι έχουν αποκλειστεί καθώς δέντρα έχουν ξεριζωθεί ή σπάσει. «Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 202 τραυματίστηκαν. Οι σφοδροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες», δήλωσε ο υπουργός Ενημέρωσης της επαρχίας Κιμπέρ-Πακτούνκβα, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Πεσαβάρ. Πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος κατέρρευσαν. Οι αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στην Πεσαβάρ και τις γειτονικές περιοχές Νοουσέρα και Τσαρσάντα. Σήμερα, ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης τη γειτονική επαρχία Πεντζάμπ, που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο Πακιστάν, ενώ το Ισλαμαμπάντ έπληξε ξαφνική χαλαζόπτωση. Πέρυσι περισσότεροι 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν στις κατακλυσμιαίες βροχές του μουσώνα, που συνήθως μαστίζουν περιοχές της χώρας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Το 2010, πανίσχυρος μουσώνας έπληξε 20 εκατομμύρια ανθρώπους, περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας που έχει σχεδόν 200 εκατομμύρια κατοίκους.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 22 ώρες

Νέος «Ψυχρός Πόλεμος» στην Αρκτική;

Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική προσφέρει νέες ευκαιρίες στις γύρω χώρες, ανοίγοντας νέες εμπορικές οδούς στον ωκεανό και παρέχοντας πρόσβαση σε ανεκμετάλλευτα υπεράκτια κοιτάσματα πετρελαίου. Ωστόσο οι τριβές μεταξύ των δυτικών κρατών και της Ρωσίας μπορεί στο εγγύς μέλλον να θυμίσουν ψυχροπολεμικές καταστάσεις περασμένων δεκαετιών, προειδοποιούν διεθνείς αναλυτές. Αντιπρόσωποι των χωρών του Αρκτικού Συμβουλίου θα συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη στην Καναδική αρκτική πόλη Ικαλουίτ στο νησί Μπάφιν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προεδρεύσουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με αντικείμενο τις απειλές αλλά και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται με την κλιματική αλλαγή. Για τις περισσότερες δυτικές χώρες του συμβουλίου, που περιλαμβάνει τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, αρκετά από τα θέματα επισκιάζονται από τη συγκρουσιακή στάση της Ρωσίας, επίσης μέλος του συμβουλίου. Τους υπουργούς από τα κράτη μέλη του συμβουλίου θα πλαισιώσουν παρατηρητές από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της περιοχής, αλλά και άλλες χώρες που επιθυμούν οικονομική παρουσία στην Αρκτική, όπως η Κίνα. Έντονο ενδιαφέρον για τις δράσεις του συμβουλίου έχουν εκφράσει και μακρινά, νησιωτικά κράτη όπως το Κιριμπάτι, τα οποία ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις της τήξης των πάγων. «Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο μέρος στον Γη, όπου υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες από την Αρκτική», δήλωσε η γερουσιαστής των ΗΠΑ Λίζα Μουρκόφσκι. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, η Αρκτική μπορεί να διαθέτει το 13 τοις εκατό των κοιτασμάτων πετρελαίου του πλανήτη που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα, καθώς και το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου φυσικού αερίου. Το λιώσιμο των πάγων δημιουργεί επίσης συντομότερες εναλλακτικές θαλάσσιες διαδρομές μεταξύ Ειρηνικού και Ατλαντικού, συνδέοντας ευκολότερα τις αγορές στην Ευρώπη και την Ασία. Προς το παρόν, η πρόσφατη απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου καθιστά λιγότερο ελκυστική μία δαπανηρή εξερεύνηση πετρελαίου στην Αρκτική, ωστόσο ο αριθμός των πλοίων που διασχίζουν το Βερίγγειο Πορθμό είναι ήδη αυξημένος, έχοντας διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. «Οι πολιτικές εντάσεις που βιώνουμε με τη Ρωσία αυτή τη στιγμή ενδεχομένως θα επηρεάσουν την επιθυμία για μεγαλύτερη συνεργασία», παραδέχτηκε η γερουσιαστής Μουρκόφσκι, η οποία υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της περιοχής και την ανάγκη ισχυροποίησης της αμερικανικής παρουσίας. Το περασμένο έτος ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες δε συμμετείχαν σε συνάντηση του συμβουλίου στη Μόσχα, στο παρασκήνιο της διαμάχης για την Ουκρανία. Ως φαινομενική απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα απέχει με τη σειρά του από το ερχόμενο συνέδριο, στέλνοντας τον υπουργό Περιβάλλοντος στη θέση του.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Γερμανία: Διαμάχη για την παραγωγή ενέργ...

Γερμανία: Διαμάχη για την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα

Έντονος δημόσιος διάλογος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία για το μέλλον της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα. Αφορμή τα σχέδια του αντικαγκελαρίου Γκάμπριελ για την επιβολή ειδικού τέλους σε παλαιά εργοστάσια λιγνίτη. Η συζήτηση που έχει ξεσπάσει θυμίζει έντονα τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των δεκαετιών του 1970 και 1980 για την πυρηνική ενέργεια. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η συζήτηση αυτή περιλαμβάνει διαδηλώσεις, αντιδιαδηλώσεις αλλά και ανοικτές επιστολές. Ανοικτή επιστολή, με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στα σχέδια του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την επιβολή ειδικού τέλους σε παλαιότερα εργοστάσια λιγνίτη, δημοσίευσαν χθες Τετάρτη 50 επιστήμονες που απασχολούνται στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας. Όπως λέει ο καθηγητής Ούβε Λέπριχ, ένας από τους συντάκτες της επιστολής, «το τελευταίο διάστημα είχαμε απλώς την εντύπωση ότι σε μια τόσο σημαντική συζήτηση, που αφορά την προστασία του κλίματος και τον άνθρακα, δεν ακούγεται επαρκώς στα ΜΜΕ η φωνή της επιστήμης». Σχέδιο εξόδου από τον άνθρακα; Τα σχέδια του Γερμανού αντικαγκελαρίου προβλέπουν την επιβολή ενός «εθνικού ειδικού τέλους για το κλίμα», το οποίο θα επιβληθεί σε παλαιότερα εργοστάσια λιγνίτη. «Θα πρέπει να είναι σαφές», λέει ο καθηγητής, «ότι σε βάθος χρόνου η προστασία του κλίματος και το ρεύμα από λιγνίτη δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο απόσυρσης από τον άνθρακα, όπως και στην περίπτωση της πυρηνικής ενέργειας, έτσι ώστε ο κλάδος να γνωρίζει ότι από την μέρα 'Χ' δεν θα υπάρχει πλέον ρεύμα από λιγνίτη στη Γερμανία». Η προαναγγελία του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ειδικά στον κλάδο του άνθρακα εκφράζονται φόβοι για απώλεια έως και 100.000 θέσεων εργασίας. Όπως λέει η Κλάουντια Κέμφερτ, από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, η οποία συνυπογράφει την ανοικτή επιστολή: «Κάποιοι προσπαθούν απλά να προκαλέσουν πανικό και ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Δεν μιλάμε για τόσο μεγάλο αριθμό. Καταρχήν το ειδικό τέλος αφορά μόνον ένα πολύ μικρό μέρος των μονάδων παραγωγής. Κατά δεύτερον θα πρέπει να συνοδεύσει κανείς τους εργαζόμενους σε αυτή τη διαδικασία αναδιάρθρωσης». Η αναδιάρθρωση αυτή, σύμφωνα με την ίδια, περιλαμβάνει και το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί ήδη δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διαφιλονικούμενο το ζήτημα εντός των συνδικάτων Το ζήτημα όμως είναι αρκετά διαφιλονικούμενο και εντός των συνδικάτων. Την ώρα που το Ver.di καλεί σε διαδήλωση κατά των σχεδίων του Γκάμπριελ, το συνδικάτο του μετάλλου IG Metall τάσσεται σε επιστολή του προς τον αντικαγκελάριο ξεκάθαρα υπέρ του ειδικού τέλους για το κλίμα. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «μετά την κοινωνική και πολιτική απόφαση περί απόσυρσης από την πυρηνική ενέργεια, θα πρέπει να υπάρξει τώρα και μια συντεταγμένη απόσυρση από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα».
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Οι πλαστικές σακούλες καταπνίγουν τη θαλ...

Οι πλαστικές σακούλες καταπνίγουν τη θαλάσσια ζωή

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να καταπνίξουν τη θαλάσσια ζωή, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των οργανισμών στα παράκτια έλη, καθώς και τις υπηρεσίες που αυτοί παρέχουν. Η ερευνητική ομάδα του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου πραγματοποίησε ένα πείραμα το οποίο έδειξε πως μέσα σε μόλις εννέα βδομάδες οι πλαστικές σακούλες έπνιξαν την επιφάνεια των παράκτιων ιζημάτων, αποκρύπτοντας το φως και εμποδίζοντας τη ροή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών. Αυτό προκάλεσε σημαντική μείωση της ποσότητας μικροφυκών και άλλων μικροοργανισμών κάτω από τις σακούλες. Αυτά τα μικροσκοπικά φύκια αποτελούν τη βάση των τροφικών πλεγμάτων σε αυτά τα οικοσυστήματα, γεγονός που σημαίνει ότι ο πολλαπλασιασμός τους είναι σημαντικός για τα ζώα που βρίσκονται υψηλότερα στην τροφική αλυσίδα, όπως τα σκουλήκια, τα οποία με τη σειρά τους, αποτελούν τροφή για κοινά ψάρια του εμπορίου που τρέφονται μέσα στα έλη κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Σύμφωνα με την Ντανιέλ Γκριν, επικεφαλής της μελέτης, άλλα οικοσυστήματα όπως οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι ακόμα πιο ευαίσθητα σε αυτό το φαινόμενο, ενώ οι ίδιες αρνητικές επιπτώσεις παρατηρούνται ακόμα και αν οι πλαστικές σακούλες είναι βιοδιασπώμενες. «Είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα πλαστικά σκουπίδια είναι επιβλαβή για κάθε οργανισμό, αλλά ένα βασικό νέο εύρημα της μελέτης μας είναι ότι ακόμη και μέσα σε λίγες εβδομάδες, μπορεί να επηρεάσουν κοινότητες οργανισμών και τις υπηρεσίες και τα τρόφιμα που αυτές παρέχουν σε άλλους οργανισμούς», δήλωσε ο καθηγητής Ρίτσαρντ Τόμπσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η παραγωγή πλαστικών έχει αυξηθεί από 1,5 εκατομμύριο τόνους τη δεκαετία του 1950 στα περίπου 300 εκατομμύρια το 2013. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι στα πλαστικά απορρίμματα αναλογεί σήμερα έως και το 80% του συνόλου των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετ...

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 22/04/2015

Οι σημερινές αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 22/04/2015, κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -4.6 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -2.5 βαθμοί, ΜΑυρολιθάρι Φωκίδας -1.4 βαθμοί, Χ/Κ Λαιλιά Σερρών -1 βαθμοί, Περτούλι και Χ/Κ Σελίου -0.7 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 5 μέρες πριν

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 21/04/2...

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 21/04/2015

Αρνητικές και σχεδόν στους μηδέν βαθμούς, ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21/04/2015 στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -3.7 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -2.6 βαθμοί, Χ/Κ Σελίου -1.3 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας και Περτούλι Τρικάλων -0.7 βαθμοί, Καρπενήσι -0.4 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 0.1 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων, Γρεβενά και Χ/Κ Λαϊλιά Σερρών 0.3 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 6 μέρες πριν

Ύψη βροχής την Κυριακή 19/04/2015

Τοπικές βροχές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Κυριακής 19/04/2015, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Κονιάκος Λιδωρικίου 11.8 mm, Ζαγορά Πηλίου 10.2 mm, Μικρόκαμπος Δράμας 6.8 mm, Σέρρες 5.8 mm, Νέα Πέραμος 5.6 mm, Δράμα 5 mm, Φωτολίβους Δράμας 4.8 mm και Καλαμπάκι Δράμας 4.4 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 7 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 20°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 17°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 15°C, 1 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 16°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 15°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 17°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 16°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 19°C, 6 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 16°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 12°C, 3 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 17°C, 4 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 19°C, 5 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 16°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 17°C, 4 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 17°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 13°C, 2 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 16°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΩΣ: 15°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΜΙΑ: 19°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 16°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 16°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 16°C, 4 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 16°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΝΑΞΟΣ: 17°C, 5 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΣ: 17°C, 5 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΑ: 17°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 20°C, 6 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΣ: 16°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΜΟΣ: 15°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 17°C, 5 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 16°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 14°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 11°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 18°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΝΙΑ: 15°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 15°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΥΨΗΛΗ ΥΓΡΑΣΙΑ METEONET
  Αίθριος ο καιρός σήμερα στην πόλη του λαυρίου ,με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή υγρασία με τις τιμές να φτάνουν και το 92%, οι άνεμοι ασθενείς η θερμοκρασία στους 14,9 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε πριν 58 λεπτά
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Καλή ανοιξιάτικη μέρα σήμερα.

  Καταχωρήθηκε πριν 10 ώρες
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Αρκετά καλός ο καιρός και σήμερα στην πόλη του λαυρίου, με έντονη ηλιοφάνεια με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις, η θερμοκρασία στους 13,2 βαθμούς αυτή την ωρα με την υγρασία στο 87%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ METEONET
  Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματακαθώς και μεταφορά σκονής επικρατούν αυτή την ωρα στην πόλη του λαυρίου, με τους ανέμους να έχουν παρουσίασει ενίσχυση και να πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις εως5 bf η θερμοκρασία στους 16,6 βαθμούς με την υγρασία στο 84%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 28-4-2015

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στα ορεινά της υπόλοιπης δυτικής και βόρειας χώρας περιμένουμε την Τρίτη 28 Απριλίου 2015. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 26 βαθμούς), 15 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στα νότια και ανατολικά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους 4-5 μποφόρ

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 18 ώρες
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
17°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 28/04/2015
Ώρα: 09:00
16°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 9°C
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 11°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 11°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 11°C
ΠΡΑΜΑΝΤΑ 11°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΙΣΣΑΜΟΣ 23°C
ΚΑΣΤΕΛΛΙ 22°C
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ 22°C
ΜΑΛΙΑ 22°C
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 21°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2015
κλικ για δείτε: ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2002: Ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμύρες στη Θεσπρωτία.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 11 ώρες Η310513