rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Παγετός στα ορεινά ηπειρωτικά

Παγετός επικράτησε το πρωινό του Σαββάτου 22/11 σε αρκετές ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται στη Βωβούσα Ιωαννίνων με -4.7 βαθμούς, στο Καρπενήσι με -4.5 βαθμούς, στο Μαυρολιθάρι με -4.2 βαθμούς, στο Σέλι με -3.8 βαθμούς, στα Γρεβενά με -3.7 βαθμούς και στη Βλάστη Κοζάνης με -3.5 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 2 ώρες

Ο θερμότερος Οκτώβριος από το 1880

Ο θερμότερος μήνας για όλον τον πλανήτη ήταν ο φετινός Οκτώβριος σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ). Όπως αναφέρει η ΝΟΑΑ τόσο ο Οκτώβριος, όπως και όλοι οι δέκα πρώτοι μήνες του 2014 ήταν οι πιο θερμοί μήνες που έχουν καταγραφεί από τότε που έχει ξεκινήσει να καταγράφεται η θερμοκρασία, το 1880. Πρόκειται επίσης για τον 38ο συνεχόμενο Οκτώβριο όπου η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο αυτής του 20ού αιώνα, φτάνοντας τους 14,74 βαθμούς Κελσίου, διευκρίνισε η NOAA. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα. Ο Οκτώβριος ήταν επίσης ο τρίτος συνεχόμενος μήνας και ο πέμπτος των τελευταίων έξι μηνών που σημειώθηκε θερμοκρασία-ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη. Ο Ιούλιος του 2014 ήταν ο τέταρτος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών ήταν τον Οκτώβριο η πιο αυξημένη που έχει καταγραφεί ποτέ για τον μήνα αυτό, ξεπερνώντας κατά 0,62 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 23 ώρες

Σύννεφο χιονιού καλύπτει το Μπάφαλο

Τη στιγμή που το Μπάφαλο των ΗΠΑ σκεπάζεται από χιόνι, την Τρίτη, δείχνει ένα εντυπωσιακό Time-lapse βίντεο από το ψηλότερο κτήριο της πόλης. Ένα επιβλητικό σύννεφο καλύπτει τη λίμνη Ήρι και στη συνέχεια το Μπάφαλο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η χιονοθύελλα προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην περιοχή, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ μέχρι την Τετάρτη περίπου 2 μέτρα χιονιού είχαν σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Εργαζόμενοι στον 31ο όροφο του «Seneca Tower», στο κέντρο του Μπάφαλο, κατέγραψαν με την κάμερά τους τη μανία της φύσης. Για να δείτε το βίντεο πατήστε στη λέξη Πηγή.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Προβλήματα από την βροχόπτωση στο Διδυμό...

Προβλήματα από την βροχόπτωση στο Διδυμότειχο

Προβλήματα σημειώθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19/11, σε περιοχές που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου. Ο σταθμός μας στο Διδυμότειχο κατέγραψε το απόγευμα της Τετάρτης 59 χιλιοστά βροχής, με τα 41 χιλιοστά να καταγράφονται μέσα σε μία ώρα!
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Πρωινά ύψη βροχής την Τετάρτη 19/11/2014

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη 19/11/2014 κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης, κατεγράφησαν στις περιοχές: Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 45.8 mm, Πληκάτι Ιωαννίνων 45 mm, Τύρια Ιωαννίνων 34.8 mm, Καστοριά, Δερβίζιανα Ιωαννίνων, Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς 32.6 mm, Δωδώνη Ιωαννίνων 32.4 mm, Φλώρινα και Αμύνταιο 31.2 mm και Αριδαία 30.4 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί περισσότερες...

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί περισσότερες αστραπές

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί περισσότερες αστραπές, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μπέρκλι της Καλιφόρνια. Οι αστραπές αποτελούν ένα πολύπλοκο φαινόμενο του οποίου ο μηχανισμός δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητός, για αυτό η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε το συνδυασμό δεδομένων βροχοπτώσεων και του “CAPE”, μίας πρότυπης μονάδας μέτρησης της κινητικής ενέργειας που έχουν τα σύννεφα καθώς ανυψώνονται στην ατμόσφαιρα. Οι αστραπές αποτελούν προϊόν των ηλεκτρικών φορτίων που προκαλούνται από τα σωματίδια πάγου διαφορετικών πυκνοτήτων που συγκρούονται στα σύννεφα. Έτσι οι επιστήμονες επέλεξαν να εξετάσουν παράγοντες που είναι αναγκαίοι για να συμβεί μία αστραπή, δηλαδή να υπάρχει αρκετή βροχόπτωση ώστε να σχηματιστεί πάγος, και αρκετή ενέργεια. Το σύστημα αυτό προέβλεψε με 77 τοις εκατό επιτυχία τις αστραπές που έλαβαν χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το 2011. Στη συνέχεια οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από έντεκα υπάρχοντα κλιματικά μοντέλα για να υπολογίσουν πώς θα μεταβληθούν οι δύο αυτοί παράγοντες από την κλιματική αλλαγή. Παρά το γεγονός ότι η σχέση υπερθέρμανσης και CAPE ακόμα μελετάται, και τα έντεκα μοντέλα υπολόγισαν πως το δεύτερο θα αυξηθεί ως το τέλος του αιώνα, καθώς η κλιματική αλλαγή θα παράγει σύννεφα με ισχυρότερο ανοδικό δυναμικό. Τα παραπάνω δεδομένα σε συνδυασμό με τις προβλέψεις βροχόπτωσης για τις επόμενες δεκαετίες οδήγησαν τον Ντέιβιντ Ρομπς, επικεφαλής της μελέτης να καταλήξει πως «για κάθε δύο αστραπές το 2000, θα υπάρχουν τρεις το 2100». «Με απλά λόγια, η θερμοκρασία τροφοδοτεί τις αστραπές και αφού ο πλανήτης υπερθερμαίνεται θα υπάρχει περισσότερη θερμική ενέργεια να τροφοδοτήσει τα σύννεφα των καταιγίδων, και να κάνει τις καταιγίδες πιο ενεργητικές», πρόσθεσε ο Ρομπς.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Οι βροχές της Δευτέρας 17/11/2014

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης τη Δευτέρα 17/11 σημειώθηκαν στην Ηγουμενίτσα με 45.4 mm, στα Θεοδώριανα με 35 mm, στην Καστοριά με 20.4 mm, στη Βωβούσα Ιωαννίνων με 19.4 mm, στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων με 19.2 mm, στη Βέροια και στο Γαρδίκι Τρικάλων με 17 mm και στα Ιωάννινα με 16.2 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 17°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 17°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 12°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 15°C, 1 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΡΤΑ: 15°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΒΟΛΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 17°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 17°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 12°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 11°C, 1 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 17°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 12°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 15°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 17°C, 1 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 10°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 14°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 16°C, 4 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 15°C, 6 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 13°C, 1 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 12°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 12°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 16°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 13°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 18°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 10°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 17°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 16°C, 6 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 14°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 16°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 12°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 7°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 15°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 17°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 13°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 7 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 4 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 7 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 4 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ METEONET
  Αλλαγή του καιρικού σκηνικού σήμερα στην περιοχή της λαυρεωτικής,με την υγρασία να μην βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών εξ αιτίας των δυτικών ανέμων, η τιμές της σχετικής υγρασίας αυτή την ωρα είναι στο 56%, ενω η ένταση των ανέμων στα 6bf , η θερμοκρασία στους 17,2 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 22-11-2014

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στην περιοχή του Αιγαίου και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 23 ώρες
17°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Σάββατο 22/11/2014
Ώρα: 14:00
12°
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
Το μεγαλύτερο οnline Pet Shop
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ 7°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 7°C
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 8°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 8°C
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 8°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 19°C
ΤΥΜΠΑΚΙ 19°C
ΓΑΥΔΟΣ 19°C
ΠΑΤΡΑ 18°C
ΠΥΡΓΟΣ 18°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2014 Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 23-25/10 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2014
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2014 κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 23-25/10 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2008: Ριπές ανέμου στα 180 km/h στο Χ/Κ Παρνασσού.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 4 ώρες Η310513