ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Ελάχιστες θερμοκρασίες

Σε πολύ λίγα σημεία της χώρας σημειώθηκαν το πρωί της  Τετάρτης 10/02 αρνητικές θερμοκρασίες, όπως δίνεται και στον σχετικό πίνακα (ο πίνακας δεν περιλαμβάνει στοιχεία από τους σταθμούς μας στα χιονοδρομικά κέντρα). Σημειώνεται οτι απο τις 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες του πίνακα, οι 4 είναι σε σταθμούς στην Κρήτη.

Καταχωρήθηκε: πριν 1 ώρα

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 9/2/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 9/2/2016 κατεγράφησαν στις ακόλουθες περιοχές: Σπάρτη... 19.3 βαθμοί, Καλαμάτα... 19 βαθμοί ,Αρφαράς Μεσσηνίας και Αμαλιάδα... 17.9 βαθμοί, Μακρακώμη Φθιώτιδας... 17.8 βαθμοί, Λευκοχώρι Φθιώτιδας... 17.6 βαθμοί, Ζάκυνθος και Παλαιόχωρα Χανίων... 17.5 βαθμοί, Ωλένη Ηλείας... 17.3 βαθμοί, Ύδρα και Χανιά... 17.1 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Η ακατάλληλη αναδάσωση επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή

Ορισμένα είδη δέντρων στην Ευρώπη επιδεινώνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη Ευρωπαίων επιστημόνων. Συγκεκριμένα, η διεθνής ομάδα ερευνητών έδειξε ότι παρά την οργανωμένη αναδάσωση και διαχείριση των δασών για την επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω της απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, η φύτευση του λάθους είδους δέντρων μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει την κλιματική αλλαγή. Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Επιστημών του Ινστιτούτου Πιερ Σιμόν Λαπλάς στη Γαλλία, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για τη Μετεωρολογία στη Γερμανία, ανακάλυψε ότι τα ανοιχτόχρωμα είδη με πλατιά φύλλα, όπως η βελανιδιά και η σημύδα, έχουν αντικατασταθεί από πιο σκουρόχρωμα κωνοφόρα, όπως το πεύκο και το έλατο. Τα κωνοφόρα είναι πιο σκούρα και απορροφούν και συγκρατούν περισσότερη θερμότητα, αυξάνοντας τις θερμοκρασίες κατά 0,12 βαθμούς Κελσίου. Οι ερευνητές ανέλυσαν τη χρήση της γης και τη διαχείριση των δασών στην Ευρώπη τα τελευταία 260 χρόνια και υπολόγισαν ότι σχεδόν το 85% όλων των δέντρων έχει διαχειριστεί από τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι έχουν κατ’ επανάληψη φυτέψει περισσότερα δέντρα που απορροφούν μεγαλύτερη θερμότητα, κυρίως για εμπορικούς σκοπούς. Επιλέγοντας εμπορικά είδη δέντρων, η αναδάσωση καταλήγει να συνεισφέρει στην κλιματική αλλαγή, αντί να τη μετριάζει. Εξάλλου, η υλοτομία και η χρήση αυτών των δασών για εμπορικούς σκοπούς οδηγούν επίσης στην απελευθέρωση προηγουμένως παγιδευμένου άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο άνθρακας αποθηκεύεται επίσης στη βιομάζα, το νεκρό ξύλο, τα απορρίμματα και στο έδαφος των δασών. Επιπλέον, οι ερευνητές αποκαλύπτουν πως τα σημερινά δέντρα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά στην αποθήκευση του άνθρακα με τα δέντρα του 1750. Συγκεκριμένα, τα δέντρα απορροφούν 3,1 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερους από ό,τι προηγουμένως. «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι κάθε τύπος αναδάσωσης δεν οδηγεί απαραίτητα στην άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε η Κιμ Νάουντς, επικεφαλής της μελέτης. «Το βασικό ερώτημα είναι αν μπορούμε να σχεδιάσουμε μια στρατηγική διαχείρισης των δασών που επιβραδύνει την υπερθέρμανση και την ίδια στιγμή διατηρεί την παραγωγή ξυλείας και τις άλλες υπηρεσίες του οικοσυστήματος», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 18 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης

Χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης 9/2/2016 σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας με τη χαμηλότερη να σημειώνεται στο Τζερμιάδο της Κρήτης. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, είχαν ως εξής: Τζερμιάδο (Οροπέδιο Λασιθίου)... -5 βαθμοί, Γρεβενά, Τρίπολη, Καρπενήσι και Βλάστη Κοζάνης... -4 βαθμοί, Πτολεμαΐδα, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο... -3 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 18 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 8/2/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 8/2/2016 κατεγράφησαν στις ακόλουθες περιοχές: Πύργος... 17.4 βαθμοί, Αρφαράς Μεσσηνίας... 17 βαθμοί, Ζαχάρω Ηλείας, Λίνδος Ρόδου και Αμαλιάδα... 16.9 βαθμοί, Ωλένη Ηλείας... 16.8 βαθμοί, Πάργα... 16.4 βαθμοί, Σπάρτη και Αιτωλικό... 16.3 βαθμοί, Παλαιόχωρα Χανίων... 16.2 βαθμοί και Καλαμάτα... 16 βαθμοίΚελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ραδιενεργή διαρροή σε πυρηνικό σταθμό της Νέας Υόρκης

Ο πυρηνικός σταθμός Ίντιαν Πόιντ στο Μπιουκάναν της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με τρεις αντιδραστήρες, ανακοίνωσε ότι το ραδιενεργό στοιχείο τρίτιο έχει ανιχνευθεί σε φρεάτια υπόγειων υδάτων κοντά στην εγκατάσταση. Σε τρία από τα φρεάτια παρακολούθησης υπόγειων υδάτων γύρω από το εργοστάσιο έχουν εντοπιστεί ραδιενεργά δείγματα. Παρά την ανησυχητική ανακάλυψη, ο κίνδυνος για το κοινό είναι χαμηλός, καθώς τα ραδιενεργά στοιχεία βρίσκονται πολύ μακριά από τα συστήματα πόσιμου νερού. Εξάλλου, νερό που περιέχει τρίτιο συχνά αραιώνεται και συνήθως απελευθερώνεται από αρκετούς πυρηνικούς σταθμούς. Το τρίτιο εκπέμπει μια αδύναμη μορφή ακτινοβολίας, ένα σωματίδιο βήτα χαμηλής ενέργειας παρόμοιο με ένα ηλεκτρόνιο. Η ακτινοβολία του τριτίου δεν ταξιδεύει πολύ μακριά στον αέρα και δεν μπορεί να διαπεράσει το δέρμα. Αντί για ένα πρωτόνιο όπως το πιο συνηθισμένο ισότοπο του υδρογόνου, ή ένα πρωτόνιο και ένα νετρόνιο, όπως το δευτέριο, το τρίτιο διαθέτει ένα πρωτόνιο και δύο νετρόνια. Καθώς διασπάται, βήτα σωματίδια ταξιδεύουν μόνο περίπου έξι χιλιοστά, και δεν μπορούν να διαπεράσουν το ανθρώπινο δέρμα. Ωστόσο, εάν εισπνέεται ή καταναλώνεται, μπορεί να καταστεί επικίνδυνο. Αυτό είναι ανησυχητικό, διότι το τρίτιο μπορεί να συνδεθεί με το οξυγόνο και να σχηματίσει μόρια νερού, και λόγω της χημικής δομής του, δεν μπορεί να φιλτραριστεί, εξ ου και η αραίωση. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δημοσίευσε καθησυχαστική ανακοίνωση που τονίζει ότι η διαρροή δεν αποτελεί απειλή για το κοινό, ενώ κάτι παρόμοιο έπραξε και η ιδιοκτήτρια εταιρεία Entergy που υποχρεωτικά ανέφερε τη διαρροή στις αρχές. Αρκετά από τα 10 πυρηνικά εργοστάσια της Entergy στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει παρόμοιες διαρροές ραδιενεργών τρίτιο, όπως στο Κοννέκτικατ και σε άλλο σταθμό της Νέας Υόρκης. Η έρευνα για τις διαρροές έχει ήδη ξεκινήσει. Αν και οι αυξήσεις στην ακτινοβολία έχουν εντοπιστεί σε τρία από τα 40 φρεάτια υπόγειων υδάτων, τα επίπεδα εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από τα ομοσπονδιακά όρια ασφαλείας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Νέο πείραμα πυρηνικής σύντηξης στη Γερμανία

Γερμανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν την έναρξη νέου πειράματος με καυτό πλάσμα, με την ελπίδα να φέρουν την πυρηνική σύντηξη πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το πείραμα ξεκίνησε μετά από εννέα χρόνια κατασκευής και δοκιμών μιας δακτυλιοειδούς συσκευής για την παραγωγή ελεγχόμενων αντιδράσεων σύντηξης σε καυτό πλάσμα, όπου όλα τα μαγνητικά πεδία ελέγχου μέσα σε αυτό παράγονται από εξωτερικές περιελίξεις. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους ήταν να εξασφαλίσουν την ψύξη των πολύπλοκων μαγνητών που κρατούν το πλάσμα μέσα στη συσκευή. Η συσκευή, που κόστισε 400 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για τη Φυσική Πλάσματος στο Γκράιφσβαλντ της Γερμανίας και χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό κατασκευάζεται σήμερα από το αντίστοιχο έργο ITER στη Γαλλία. Ο αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης αυτού του τύπου εφευρέθηκε το 1950 από τον Αμερικανό φυσικό Λάιμαν Σπίτζερ και χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο σύστημα από μαγνητικά πηνία αντί για ρεύμα. Μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την αξιοποίηση της πυρηνικής σύντηξης για την παραγωγή καθαρής ενέργειας, η εγκατάσταση με την ονομασία Wendelstein 7-Χ θα δοκιμάσει τις ακραίες συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να υποβάλλονται τέτοιες συσκευές αν χρησιμοποιηθούν ποτέ για τη μαζική παραγωγή ενέργειας. Η συσκευή λειτούργησε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο χρησιμοποιώντας ήλιο, το οποίο είναι ευκολότερο να θερμανθεί και έχει το πλεονέκτημα του «καθαρισμού» μικροσωματιδίων που έμειναν μέσα στη συσκευή κατά τη διάρκεια της κατασκευής της. Αν και η επιδίωξη της επίτευξης πυρηνικής σύντηξης έχει δεχτεί κριτική ως ακριβή σπατάλη πολύτιμων πόρων, η Γερμανία έχει υποστηρίξει τη χρηματοδότηση του έργου στο Γκράιφσβαλντ. Μάλιστα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η ο οποία κατέχει διδακτορικό στη Φυσική, εγκαινίασε προσωπικά τις εγκαταστάσεις. «Ως βιομηχανικό κράτος θέλουμε να δείξουμε ότι μια προσιτή, ασφαλή, αξιόπιστη και βιώσιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι δυνατή, χωρίς καμία απώλεια οικονομικής ανταγωνιστικότητας», δήλωσε η Μέρκελ. «Τα πλεονεκτήματα της ενέργειας σύντηξης είναι προφανή», πρόσθεσε. Οι υποστηρικτές της τεχνολογίας αναγνωρίζουν ότι η επιτυχής εφαρμογή της βρίσκεται πιθανώς πολλές δεκαετίες μακριά, αλλά ισχυρίζονται ότι μόλις αυτή επιτευχθεί, θα αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα και τους συμβατικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες σχάσης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Κίνδυνος για τους οδηγούς στην ορεινή Χαλκιδική ο παγετός.

Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, στην περιοχή της Αρναίας, λόγω παγετού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανώς να είναι ακόμη απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού μέσω Χολομώντα, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και στην δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 18°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 17°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 14°C, 5 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 16°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΤΑ: 16°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΒΟΛΟΣ: 15°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 16°C, 6 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 18°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 15°C, 5 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 11°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 15°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 16°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 17°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 15°C, 7 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 16°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΖΑΝΗ: 13°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 15°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 14°C, 6 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΩΣ: 13°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 16°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 17°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 15°C, 6 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 15°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΜΥΚΟΝΟΣ: 14°C, 6 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 14°C, 5 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΝΑΞΟΣ: 14°C, 5 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΟΣ: 14°C, 5 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΑ: 15°C, 5 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 11°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 14°C, 6 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΣ: 14°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 12°C, 5 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 15°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 15°C, 6 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 10°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 12°C, 7 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 16°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 19°C, 1 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΙΟΣ: 14°C, 5 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 2 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Αρκετά καλές οι καιρικές συνθήκεςαυτή την ωρα στην πόλη του λαυρίου, με λίγες αραιές νεφώσεις , και τους ανέμους να πνέουν ασθενείς εως μέτριοι απο νότιες διευθύνσεις , η θερμοκρασία στους 10,2 βαθμούς και την υγρασία στο 87%

  Καταχωρήθηκε πριν 3 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Συννεφιά με ασθενείς ΝΑ ανέμους.

  Καταχωρήθηκε πριν 13 ώρες
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ METEONET
  Με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυρίου, οι άνεμοι ασθενείς επίσης θερμοκρασιακή αναστροφή μιας και η θερμοκρασία στους 7,7 βαθμούς στον ιδιωτικό σταθμό στα 20 μέτρα και στους 5,9 στον σταθμό του ΕΑΑ που βρίσκεται στα 3 μέτρα , η υγρασία σε υψηλά επίπεδα στο 90%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 10-2-2016

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη φαινόμενα που στα δυτικά θα είναι τοπικά ισχυρά και σταδιακά θα επεκταθούν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, και επικράτηση πολύ ενισχυμένων νοτιάδων, περιμένουμε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016. Τονίζεται ότι οι πολύ ενισχυμένοι δε θα επηρεάσουν μόνο τις θάλασσες αλλά και πολλές ηπειρωτικές περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου, ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ανατολικής χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν της μεταφορά σκόνης από την Αφρική και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά πελάγη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας αργά το βράδυ παροδικές βροχές, και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά κυρίως τμήματα του νομού τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες το βράδυ και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 19 ώρες
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
17°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 10/02/2016
Ώρα: 14:00
15°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 10:35 23 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 10:33 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 10:24 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΚΟΝΙΤΣΑ 10:21 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 10:21 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ 10:20 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 10:20 ΒΡΟΧΗ
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 10:20 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ ΑΡΤΑΣ 10:20 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 10:19 ΒΡΟΧΗ
ΤΡΙΣΤΕΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 10:17 ΨΙΧΑΛΕΣ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 6°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 6°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 7°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 7°C
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 7°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΧΑΝΙΑ 19°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 18°C
ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ 18°C
ΣΤΑΥΡΑΚΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 18°C
ΜΟΥΡΝΙΕΣ 18°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2015
κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2010: Καταστροφικές πλημμύρες στο Στρατώνι Χαλικιδικής με 152 mm βροχής.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 2 ώρες Η310513