rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Άνοδος των ελαχίστων θερμοκρασιών την Τρ...

Άνοδος των ελαχίστων θερμοκρασιών την Τρίτη 07/07/2015

Άνοδο παρουσίασαν οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 07/07/2015. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Λίνδος Ρόδου 27.4 βαθμοί, Κάλυμνος 27.1 βαθμοί, Νέος Κόσμος Αττικής και Παλαιό Φάληρο 26 βαθμοί, Πλακιάς Ρεθύμνου και Κορυδαλλός Αττικής 25.9 βαθμοί, Πέραμα και Λέντας Ηρακλείου 25.8 βαθμοί, Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας (Άγιον Όρος) και Μαρίνα Αθηνών (Σ.Ε.Φ.) 25.7 βαθμοί, Νέα Σμύρνη και Λαύριο 25.6 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 15 ώρες

Μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 06/07/...

Μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 06/07/2015

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της Κυριακής 06/07/2015, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατεγράφησαν στις περιοχές: Λάρισα 33.9 βαθμοί, Κόνιτσα και Άργος 33. Βαθμοί, Αρχαία Ολυμπία και Λίνδος Ρόδου 33.5 βαθμοί, Αριδαία και Αμαλιάδα 33.2 βαθμοί, Κρανίδι Αργολίδας 33.1 βαθμοί , Βέροια, Ωλένη Ηλείας και Αγρίνιο 32.9 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Εκατομμύρια λιγότερα ζώα θανατώθηκαν πέρ...

Εκατομμύρια λιγότερα ζώα θανατώθηκαν πέρυσι λόγω μείωσης κατανάλωσης κρεάτος

Η άνοδος της χορτοφαγίας στους ανθρώπους, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οδηγεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια λιγότερες σφαγές ζώων, παρά την αύξηση της παραγωγικότητας των κτηνοτροφικών μονάδων. Στο φαινόμενο αυτό έχει συμβάλλει ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά το ότι το 93% των ανθρώπων ακόμα έχουν το κρέας στη διατροφή τους, υπάρχει εμφανής τάση μείωσης στη συχνότητα κατανάλωσής του, σύμφωνα με στοιχεία αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης. Η έκθεση της Farm Animal Protection for The Humane Society αναφέρει πως ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες η κατανάλωση κρέατος μειώνεται σταθερά από το 2007, σε ρυθμό έως και 10 τοις εκατό κατά κεφαλήν. Το 2007 εξετράφησαν 9,5 δισεκατομμύρια ζώα για κατανάλωση στις ΗΠΑ, αλλά το 2014 ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 400 εκατομμύρια. Παρόμοιες τάσεις καταγράφηκαν και στην Ευρώπη. «Ο αριθμός αυτός, που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο, είναι εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς την αύξηση του αμερικανικού πληθυσμού κατά την ίδια χρονική περίοδο», δήλωσε ο Πολ Σαπίρο, αντιπρόεδρος της οργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τεράστια άνοδος των εκστρατείων υπέρ της κατανάλωσης λαχανικών και υποκαταστάτων κρέατος και γαλακτοκομικών, ενώ υφίσταται και μία αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη για την υγεία από την περικοπή κατανάλωσης ζωικών προϊόντων. Εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών υποκαταστάτων κρέατος δεν αυτοπροσδιορίζονται ως χορτοφάγοι, αναφέρει η έκθεση. Η μείωση στην κατανάλωση κρέατος έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης ύδατος. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, η κτηνοτροφία είναι υπεύθυνη για το 20 τοις εκατό των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ποσοστό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των εκπομπών των οχημάτων, ενώ χιλιάδες λίτρα νερού απαιτούνται για την παραγωγή ενός κιλού βοείου κρέατος.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Πιο έντονοι οι καύσωνες στα αστικά κέντρ...

Πιο έντονοι οι καύσωνες στα αστικά κέντρα

Οι επιπτώσεις στην υγεία από τα κύματα καύσωνα είναι σοβαρότερες στα αστικά κέντρα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέρμινγκαμ. Μελετώντας ένα κύμα καύσωνα του 2003 οι ερευνητές εντόπισαν τομείς όπου τα κέντρα των πόλεων ήταν θερμότερα μέχρι και κατά επτά βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την εξοχή, στην περιοχή West Midlands. Οι καύσωνες ενέχουν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία των ευάλωτων πληθυσμών, όπως οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο καύσωνας του Αυγούστου του 2003 επηρέασε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και συνέβαλε σε χιλιάδες θανάτους. Η μελέτη αναλύει πώς ένας νέος, δυναμικός τρόπος χαρτογράφησης της θερμοκρασίας σε όλες τις αστικές περιοχές μπορεί να βοηθήσει τις τοπικές αρχές να προετοιμάζονται καλύτερα για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις μίας αιφνίδιας ανόδου της θερμοκρασίας. Αναλύοντας ένα σύνολο δεδομένων από περιοχές επιφάνειας ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τις διακυμάνσεις σε περιφερειακή κλίμακα. Τα ευρήματα έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια του καύσωνα, οι θερμοκρασίες σε κάποια σημεία της πόλης του Μπέρμιγχαμ ήταν μέχρι και επτά βαθμούς υψηλότερες από τις γύρω αγροτικές περιοχές. Η έρευνα αποδίδει αυτή την περιφερειακή διαφοροποίηση στην επίδραση του φαινομένου της «αστικής θερμικής νησίδας». Οι αστικές θερμικές νησίδες εμφανίζονται σε κατοικημένες περιοχές όπου μεγάλες ποσότητες σκυροδέματος από τα κτήρια απορροφούν το φως του ήλιου και αποθηκεύουν ενέργεια. Τη νύχτα, η ενέργεια ακτινοβολείται πάλι και θερμαίνει τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα να σημειώνονται υψηλότερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό της πόλης. Τη θερμότητα αυτή συχνά ενισχύει η επίδραση του μολυσμένου αέρα, η οποία παγιδεύει τη θερμότητα σε μια περιοχή, ιδίως σε περιόδους ακραίων θερμοκρασιών. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα δεδομένα αυτά θα αναδείξουν τους τομείς που είναι πιο ευαίσθητοι στις συνέπειες των κυμάτων καύσωνα και θα επιτρέψουν στους υπευθύνους δημόσιας υγείας να προετοιμαστούν καλύτερα για μελλοντικά περιστατικά. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να έχει μία προστατευτική επίδραση στους ίδιους ευάλωτους πληθυσμούς κατά τους χειμερινούς μήνες. «Συχνά διαπιστώνουμε ότι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που είναι πιο ευάλωτοι στις υψηλές θερμοκρασίες είναι επίσης ευάλωτοι στο κρύο», δήλωσε ο Ζιαομίνγκ Κάι, επικεφαλής της μελέτης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Δέσμευση Κίνας για μείωση εκπομπών αερίο...

Δέσμευση Κίνας για μείωση εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου

Η Κίνα δεσμεύτηκε επίσημα να σταματήσει την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, ώστε να βοηθήσει στην επίτευξη μίας συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι στο τέλος του έτους. Οι αξιωματούχοι της Κίνας, η οποία εκπέμπει τις υψηλότερες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν περισσότερο στην καθαρή ενέργεια και στη φύτευση δασών που απορροφούν μεγάλες ποσότητες άνθρακα, ως μέρος του σχεδίου. Το κινεζικό σχέδιο εναρμονίζεται με τους στόχους που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη σχετική συμφωνία με τις ΗΠΑ. «Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Κίνας θα κορυφωθούν κοντά στο 2030 και θα εργαστούμε σκληρά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος ακόμη νωρίτερα» δήλωσε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς χαρακτήρισε το σχέδιο της Κίνας ως ένα «εξαιρετικό σημάδι» πριν τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου, όπου σκοπεύεται να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μετά από προηγούμενες αποτυχίες. Η Κίνα ωστόσο δε δεσμεύθηκε σε ποιο επίπεδο θα κορυφωθούν οι εκπομπές της. Το Πεκίνο έχει υποστηρίξει ότι χρειάζεται στο εγγύς μέλλον περισσότερα ορυκτά καύσιμα για την εξάλειψη της φτώχειας και ότι οι αναπτυγμένες χώρες πρέπει να ηγηθούν της δράσης μέχρι τότε. Ωστόσο το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της έως και 60 με 65 τοις εκατό σε σχέση με τα επίπεδα του 2005 έως το 2030. Η Κίνα θα αυξήσει επίσης το ενεργειακό μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περίπου 20 τοις εκατό έως το 2030, ως μέρος μιας στρατηγικής για τον περιορισμό των καυσώνων, των πλημμυρών και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Αναπάντεχα πλούσια η βιοποικιλότητα στην...

Αναπάντεχα πλούσια η βιοποικιλότητα στην Ανταρκτική

Νέα μελέτη Αυστραλών επιστημόνων πάνω στη βιοποικιλότητα της Ανταρκτικής αποκαλύπτει ότι η παγωμένη ήπειρος είναι πολύ πιο πλούσια σε ζώα και φυτά από ό,τι θεωρούσε προγουμένως η βιολογική κοινότητα. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Μόνας της Αυστραλίας, με επικεφαλής τον Στίβεν Τσάουν, διαπίστωσε ότι το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής διαθέτει πάνω από 8.000 είδη, σαφώς περισσότερα από τις αρχικές προβλέψεις των επιστημόνων. Μεταξύ 50 και 90 τοις εκατό αυτών των ειδών είναι ενδημικά. Στην ήπειρο ευδοκιμούν μόνο δύο είδη ανθοφόρων φυτών, ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχουν πάνω από 200 είδη βρύων και λειχηνών, τα οποία βρίσκονται σε ακτές και βράχους. Η μεγαλύτερη ποικιλότητα ιών σε υδάτινο σύστημα βρίσκεται επίσης στις λίμνες της Ανταρκτικής. «Σίγουρα δε συναντούμε το ίδιο επίπεδο ποικιλότητας όπως σε τροπικά δάση, αλλά από μικροβιολογικής άποψης η Ανταρκτική φιλοξενεί μία καταπληκτική ποικιλομορφία οργανισμών», δήλωσε ο Τσάουν. Οι ερευνητές επισήμαναν επίσης ότι παρόλο που η περιοχή σφύζει από ζωή, τα ισχύοντα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή λόγω της αύξησης των απειλών που προέρχονται από τον τουρισμό, την αλιεία και τις επιστημονικές αποστολές. «Οι επιπτώσεις των τοπικών ανθρώπινων δραστηριοτήτων και η παγκόσμια κλιματική αλλαγή θέτουν προκλήσεις για την τρέχουσα και τη μελλοντική κατανόηση της βιοποικιλότητας της Ανταρκτικής», καταλήγει η έρευνα. «Η ζωή στην Ανταρκτική και το Νότιο Ωκεανό είναι εκπληκτικά πλούσια, και κινδυνεύει εξίσου από την κλιματική αλλαγή όπως οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη».
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Αυστραλία: Η κλιματική αλλαγή προκαλεί α...

Αυστραλία: Η κλιματική αλλαγή προκαλεί αλλαγή φύλου σε σαύρες

Η αύξηση της θερμοκρασίας οδηγεί αρκετούς αυστραλιανούς γενειοφόρους δράκους να αλλάζουν φύλο, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καμπέρα στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, σαύρες που γεννιούνται αρσενικές καταλήγουν να ωοτοκούν ως θηλυκές, και να επωάζουν νέες σαύρες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η τάση αλλαγής της διαδικασίας προσδιορισμού του φύλου των σαυρών ίσως οδηγήσει μελλοντικά στην ολική εξαφάνιση του χρωμοσώματος για το θηλυκό φύλο. «Πρόκειται για την πρώτη φορά που αποδεικνύουμε πως η αλλαγή φύλου μπορεί να συμβεί στην άγρια φύση σε κάποιο ερπετό», δήλωσε η Κλαιρ Χόλι, επικεφαλής της μελέτης. «Η έρευνα αποδεικνύει πως οι ακραίες κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν θεμελιωδώς τη βιολογία των οργανισμών», πρόσθεσε. Τα φύλα ορισμένων ερπετών, όπως οι αλιγάτορες και μερικές χελώνες, καθορίζονται από από τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της επώασης, και όχι από τα χρωμοσώματα του φύλου, όπως στους ανθρώπους και τα άλλα θηλαστικά. Μέχρι τώρα, το φύλο του γενειοφόρου δράκου καθοριζόταν με βάση τα χρωμοσώματα, Z και W αντί για Χ και Υ όπως στον άνθρωπο, με ΖΖ να είναι το αρσενικό και ΖW το θηλυκό. Στο παρελθόν, οι επιστήμονες είχαν δείξει στο εργαστήριο ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλάξουν το φυσικό φύλο με βάση το χρωμόσωμα. Η Χόλι και οι συνεργάτες της εξέτασαν τους γενετικούς δείκτες φύλου 131 αγρίων γενειοφόρων δράκων από την επαρχία Κουίνσλαντ και διαπίστωσαν ότι 11 από αυτούς ήταν εξωτερικά θηλυκοί, και είχαν επωάσει αυγά, αλλά διέθεταν τα χρωμοσώματα ΖΖ ενός γενετικά αρσενικού δράκου. Οι δράκοι με το ανεστραμμένο φύλο όχι μόνο επώασαν αυγά, αλλά κατά κάποιο τρόπο ήταν και πιο αποτελεσματικές μητέρες από τα γενετικά καθορισμένα θηλυκά, καθώς παρήγαγαν περισσότερα αυγά. Η ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι το φύλο των απογόνων αυτών των δράκων δεν καθοριζόταν πλέον από τα χρωμοσώματα, αλλά από τη θερμοκρασία. «Αν η θερμοκρασία αυξηθεί λίγο ακόμα, το ποσοστό αναστροφής του φύλου θα αυξηθεί και το χρωμόσωμα W θα χαθεί από τον πληθυσμό», προειδοποίησε η Χόλι. Η αλλαγή φύλου φαίνεται να ξεκινάει από τους 32 βαθμούς Κελσίου και να συμβαίνει σε ποσοστό 100% σε θερμοκρασία 36 βαθμών, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα. Οι ερευνητές θα συνεχίσουν τη μελέτη καθώς το δείγμα θεωρείται μικρό, αλλά προέρχεται από μια περιοχή με την ταχύτερη υπερθέρμανση του πλανήτη τα τελευταία 40 χρόνια. «Είναι βέβαιο ότι το ίδιο φαινόμενο μπορεί να συμβεί και σε άλλα είδη ερπετών, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί στους ανθρώπους», κατέληξε η Χόλι.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 23°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 26°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 25°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 25°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 27°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 22°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 28°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 24°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 26°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 24°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗ: 22°C, 1 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 21°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 25°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 25°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 25°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 25°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 22°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 23°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 21°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 20°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 26°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 24°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ METEONET
  Η καλοκαιρινή εικόνα του καιρού συνεχίζει και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με αρκετή ηλιοφάνεια και μελτεμάκι που φτάνει και τα 5 bf , η θερμοκρασία στους 26,3 βαθμούς με την υγρασία στο 53%

  Καταχωρήθηκε πριν 17 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 26 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Τυπικός καλοκαιρινός καιρός και σήμερα με την έναρξη της νέας εβδομάδας, με αρκετή ηλιοφάνεια , οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς εως μέτριοι, η θερμοκρασία στους 24,5 βαθμούς με την υγρασία στο 54%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕΛΤΕΜΙ METEONET
  Αρκετά καλές και σήμερα οι καιρίκες συνθήκες στην πόλη του λαυρίου, με το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού να είναι το μελτέμι , με την ένταση του να φτάνει τα 6bf, η θερμοκρασία στους 24,9 βαθμούς με την υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε 4 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 8-7-2015

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και ενισχυμένους βόρειους ανέμους στο Αιγαίο περιμένουμε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου), 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου), 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 23 έως 31 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά μεσημέρι.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 11 ώρες
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
26°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 8/07/2015
Ώρα: 03:00
27°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 18°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 18°C
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 19°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 19°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 19°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΒΑΛΑ 28°C
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 28°C
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 28°C
ΙΑΣΜΟΣ 28°C
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 28°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2015
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2002: Ισχυρές καταιγίδες με έναν νεκρό και πλημμύρες στην περιοχή του Κηφισού. 2008: 40 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 4 ώρες Η310513