rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Οι επιπτώσεις ενός αντικυκλώνα στην υγεία των Ευρωπαίων

Τις τελευταίες ημέρες το σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις, οι οποίες οδηγούν σε παρατεταμένη αιθρία, νηνεμία και ξηρασία. Πέρα όμως από τα προβλήματα που προκαλεί στη γεωργία η ξηρασία, στην περιορισμένη παραγωγή ενέργειας από αιολικά συστήματα η νηνεμία, οι υψηλές πιέσεις είναι υπεύθυνες για την καθίζηση αέριων μαζών κοντά στο έδαφος. Σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ρύποι που παράγονται από αυτοκίνητα και βιομηχανίες, γενικά από μηχανές εσωτερικής καύσης, να παραμένουν κοντά στις πηγές προέλευσής τους.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο δορυφόρος Terra της NASA πέρασε πάνω από την Ιταλία αποκαλύπτοντας το χρόνιο πρόβλημα της αιθαλομίχλης (smog) στα βόρεια της χώρας (Εικόνα 1). Στην εικόνα του δορυφόρου βλέπετε πως η κοιλάδα του Πάδου καλύπτεται από ένα ημιδιαφανές γκρι στρώμα από αερολύματα τα οποία έχουν μέγεθος μερικά μικρόμετρα και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του πληθυσμού. Το 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕΑ), η Ιταλία είχε τους περισσότερους θανάτους (84.400) που οφείλονται στην κακή ποιότητα του αέρα. Στο παρελθόν οι Αρχές της χώρας έχουν απαγορεύσει για μερικές ώρες την κυκλοφορία οχημάτων, τη λειτουργία εργοστασίων, ακόμη και τη χρήση φούρνων με ξύλα για το ψήσιμο της παραδοσιακής πίτσας.

Εικόνα 1. Δορυφορική εικόνα από τον δορυφόρο πολικής τροχιάς Terra, το μεσημέρι της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017.

Και στη χώρα μας το φαινόμενο της αιθαλομίχλης εμφανίζεται κάθε χρόνο σε μεγάλα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια αντικυκλωνικών συνθηκών, ειδικά στις πόλεις που βρίσκονται σε λεκανοπέδια και οι ρύποι δεν διαχέονται επαρκώς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Αθήνα, τα Ιωάννινα, η Πτολεμαΐδα και η Τρίπολη.

Σταύρος Ντάφης, ΕΑΑ Πεντέλη

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 20 ώρες

Στο έλεος της φωτιάς το Καρπενήσι - Απειλούνται σπίτια και ξενοδο...

Στο έλεος της φωτιάς το Καρπενήσι - Απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Καρπενήσι από νωρίς το μεσημέρι, πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των σφοδρών ανέμων. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο σημείο της διασταύρωσης του Κεφαλοβρύσσου, από την δεξιά πλευρά και επεκτάθηκε στο βουνό. Εκεί είναι χτισμένες και κατοικίες και ξενοδοχεία που απειλούνται. Τις φλόγες προσπαθεί να δαμάσει, όλη τη δύναμη της ΠΥ Καρπενησίου που βρίσκεται στο σημείο, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων... Στο πόδι η αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου, ενώ έχουν τρομοκρατηθεί και οι κάτοικοι βλέποντας τον πυκνό μαύρο καπνό που σκέπασε τα πάντα. Στο πέρασμά της έκαψε μελίσσια και πάνω από 10 κτηνοτροφικές μονάδες. Αυτή την ώρα μαίνονται δυο μέτωπα, προς το ξενοδοχείο LECADIN και το ξενοδοχείο AVARIS.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 17 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

1000 στρέμματα από πεύκα και έλατα έγιναν στάχτη στην Εύβοια

Μετά από ολονύχτια μάχη πάνω από 120 πυροσβέστες με τη συνδρομή των δήμων Διρφύων Μεσσαπίων,Ερέτριας,Χαλκίδας και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Συνολικά έκαψε 1000 περίπου στρέμματα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 17 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μετά την Παμβώτιδα «στεγνώνει» και η λίμνη Καστοριάς

Ανησυχητικές είναι οι εικόνες από τη λίμνη της Καστοριάς. Λόγω συνεχούς ανομβρίας η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει. Ανάλογο φαινόμενο υπήρξε και στην Παμβώτιδα. Το πρόβλημα απασχολεί εδώ και μήνες αρμόδιους φορείς και πολίτες της πόλης που προσπαθούν να αναδείξουν το πρόβλημα και να βρουν λύση.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 18 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 20...

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ενισχυμένοι είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και έως τις 17:00 περίπου τοπική ώρα, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στον Πλακιά Ρεθύμνου (100 χλμ/ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (98 χλμ/ώρα), στην Ανάφη (90 χλμ/ώρα), στο Λέντα Ηρακλείου (90 χλμ/ώρα), και στο Φουρφουρά Ρεθύμνου (89 χλμ/ώρα).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια (15/10/20...

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια (15/10/2017)

Σε τουλάχιστον 38 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, από τις πιο φονικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνιας που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. «Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που η Καλιφόρνια έχει ποτέ γνωρίσει. Η καταστροφή είναι απλά απίστευτη. Είναι μια φρίκη που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί», δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν σε μια συνέντευξη Τύπου στην Σάντα Ρόσα. Περισσότεροι από 10.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις 16 εστίες και τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας. Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα, αφού εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. «Οι πυρκαγιές αυτές ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές, αφού κάηκαν 5.700 κατοικίες και επιχειρήσεις ενώ πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική υπηρεσία. Ο σερίφης της Σονόμα Ρομπ Τζορντάνο είπε ότι οι υπηρεσίες του συνεχίζουν να αναζητούν πρόσωπα που έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενα από συγγενείς και φίλους. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.308 τέτοιες καταγγελίες και έχουν βρεθεί 1.052 άνθρωποι, διευκρίνισε.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Η Google αναμένεται να τροφοδοτείται 100% από ΑΠΕ μέσα στο έτος (...

Η Google αναμένεται να τροφοδοτείται 100% από ΑΠΕ μέσα στο έτος (15/10/2017)

Η τελευταία περιβαλλοντική έκθεση της Google αναφέρει και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ο διαδικτυακός κολοσσός κατάφερε να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και προβλέπει ότι θα τροφοδοτείται από ΑΠΕ κατά 100% μέχρι το τέλος του 2017. Η Google, η οποία καταναλώνει την ίδια ενέργεια με ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο που βρίσκεται κοντά στην έδρα της, διατηρεί ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων τόσο των κέντρων δεδομένων όσο και των γραφείων της. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάστηκε «επιθετική δράση, πρωτοβουλίες αποδοτικότητας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αντισταθμίσεις άνθρακα», αναφέρει η έκθεση. Τώρα, η εταιρεία δήλωσε ότι θα στραφεί σε αμιγώς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2017, μειώνοντας την ανάγκη του προγράμματος αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα, που αποτελούσε πάντοτε μια «προσωρινή λύση», σύμφωνα με τον Ουρς Χέλτσλε, ανώτερο αντιπρόεδρο τεχνικής υποδομής του Google Cloud. «Αυτό σημαίνει ότι θα αγοράζουμε αρκετή αιολική και ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια ετησίως για κάθε μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουμε παγκοσμίως», πρόσθεσε. Η Google ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, έχοντας επιτύχει συμφωνίες που καλύπτουν 2,6 γιγαβάτ από το 2010, δηλαδή το ισοδύναμο της ενέργειας που παράγεται από περίπου 1000 ανεμογεννήτριες. Για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, η Google χρησιμοποιεί εξοπλισμό υψηλής ενεργειακής απόδοσης, έξυπνο έλεγχο θερμοκρασίας και φωτισμού και αποτελεσματικές τεχνικές ψύξης στα κέντρα δεδομένων της. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα κέντρα δεδομένων καταναλώνουν τη μισή ενέργεια σε σχέση με ένα τυπικό κέντρο δεδομένων και παρέχουν 3,5 φορές περισσότερη υπολογιστική ισχύ με την ίδια παροχή ισχύος. Άλλες εταιρείες με ισοζύγιο ουδέτερου άνθρακα περιλαμβάνουν τις Sky, Asos, Dell, PepsiCo, Microsoft και HSBC, αν και η Google είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που το έχει επιτύχει μέχρι. Μόνο δύο μικρές χώρες σήμερα έχουν ουδέτερο ισοζύγιο, το Βατικανό και το Μπουτάν, αν και αρκετές άλλες, όπως η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδίας, βρίσκονται στη διαδικασία εκμηδένισης του αποτυπώματος άνθρακα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Πάνω από τους 29 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία το Σαββάτο 14 Οκτω...

Πάνω από τους 29 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία το Σαββάτο 14 Οκτωβρίου 2017

Ξεπέρασε τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στα Τρίκαλα (29.3), στην Ανάβυσσο (29.1), στη Λίνδο (28.9), στη Σπάρτη (28.6), και στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (28.5).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 23°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 24°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 30°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 22°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 25°C, 1 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 26°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: 22°C, 1 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 26°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 24°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 23°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 25°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΖΑΝΗ: 23°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 22°C, 6 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 25°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 25°C, 1 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 26°C, 1 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΗΜΝΟΣ: 20°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 28°C, 4 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 21°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 20°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 21°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 28°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 23°C, 1 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 22°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 27°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 23°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 20°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 24°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 23°C, 1 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 23°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 22°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασια στους 19 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά αίθριος ο σημερινός καιρός στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι,η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς και η υγρασία στο 51%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά αίθριος ο καιρός στην πόλη του λαυρίου,με ασθενείς εως μέτριους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους ,η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς με την υγρασία στο 52%

  Καταχωρήθηκε 5 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΝΟΜΒΡΙΑ METEONET
  Ο μονότονος και άνομβρος καιρός διαμορφώνει και την σημερινή εικόνα του καιρού στην πόλη του λαυρίου,με ασθενείς ανέμους ,η θερμοκρασία στους 16,5 βαθμούς ενω η υγρασία στο 72%

  Καταχωρήθηκε 6 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΟΣ METEONET
  Χωρίς καμία ουσιαστική μεταβολή ο καιρός και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,οι άνεμοι πνέουν ασθενείς ,η θερμοκρασία στους 16 βαθμούς ενω η υγρασία στο 73%

  Καταχωρήθηκε 7 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 17-10-2017

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη, περιμένουμε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς και τοπικά στη Ρόδο στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με αραιές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 18 ώρες
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
25°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 17/10/2017
Ώρα: 15:00
25°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 08:50 97 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 08:50 8 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ 16°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 16°C
ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 17°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 18°C
ΚΥΜΗ 19°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΓΡΙΝΙΟ 30°C
ΛΕΠΕΝΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 30°C
ΑΡΤΑ 29°C
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 29°C
ΜΕΣΣΗΝΗ 29°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2004: 33 μέγιστη βαθμοί στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω καταβατικών ανέμων. 2006: Πλημμύρες με δύο νεκρούς στην Κρήτη. Σημαντικές καταστροφές.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 12 ώρες