rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Αναβάλουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στον Έβρο λόγω… καιρού! (...

Αναβάλουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στον Έβρο λόγω… καιρού! (21/1/17)

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Νομό από τις αρχές τους έτους ανάγκασαν τους αγρότες να αναβάλουν για την επόμενη εβδομάδα την έναρξη των κινητοποιήσεων τους. Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων η «Ενότητα» σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε εχθές. Η σχετική ανακοίνωση της «Ενότητας»: Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στην Ορεστιάδα σήμερα 20/1/2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε, παίρνοντας υπόψη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό μας και ιδιαίτερα στο Βόρειο Έβρο, να προχωρήσει στο στήσιμο του Μπλόκου στο Βόρειο Έβρο στο ύψος του κόμβου του Θουρίου την Δευτέρα 30 Γενάρη 2017και ώρα 12 το μεσημέρι. Μέχρι τότε θα συνεχιστούν πιο εντατικά οι περιοδείες και οι συσκέψεις στα χωριά. Τέλος για άλλη μια φορά καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στα μπλόκα του αγώνα. Με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιαγροτικές τους πολιτικές.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 11 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Στην Κίνα κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος σταθμός ηλιακής παραγωγής ...

Στην Κίνα κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος σταθμός ηλιακής παραγωγής ενέργειας κόσμο (21/1/17)

Η Κίνα σκοπεύει να γίνει ο μακράν μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας και για το λόγο αυτό ξεκίνησε την κατασκευή του μεγαλύτερου σταθμού ηλιακής ενέργειας στον κόσμο. Οι ηλιακοί συλλέκτες του έργου εκτιμάται ότι θα καλύπτουν μία έκταση 27 τετραγωνικών χιλιομέτρων και το έργο θα έχει συνολικό κόστος 6 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 820 εκατομμύρια ευρώ). Ο σταθμός θα παράγει ισχύ 850 μεγαβάτ, αρκετή για να προμηθεύσει με ηλεκτρισμό έως και 200.000 νοικοκυριά. Στην τοποθεσία του έργου έχει τοποθετηθεί μία μεγάλη πινακίδα με την προτροπή «Προώθηση της πράσινης ανάπτυξης - Ανάπτυξη καθαρής ενέργειας». Τα ηλιακά κάτοπτρα θα τοποθετηθούν με κλίση στην ορεινή περιοχή της τοποθεσίας και η ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό πάρκο υπολογίζεται πως θα είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει παραχθεί ποτέ ηλιακά. Ο ενθουσιασμός για το έργο είναι έκδηλος σε κυβέρνηση και κοινό, καθώς η Κίνα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από την καύση άνθρακα. Η ασιατική χώρα αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του κόσμου. Η Κίνα στοχεύει ως το 2020 να παράγει 110 γιγαβάτ ηλιακής και 210 γιγαβάτ αιολικής ενέργειας, προκειμένου να μειώσει τη ρύπανση και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Μέχρι το 2030, η Κίνα έχει δεσμευθεί να αυξήσει το ενεργειακό μερίδιο των μη ορυκτών καυσίμων στο 20% του συνόλου. «Η ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας είναι πολύ σημαντική, αν θέλουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις που δόθηκαν στη συμφωνία του Παρισιού», δήλωσε ο Ζιε Ζιαοπίνγκ, πρόεδρος της εταιρείας «Χουάνγκχε Υδροηλεκτρική Ανάπτυξη», αναδόχου του έργου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 12 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ουαϊόμινγκ: Νομοθέτες προτείνουν απαγόρευση πώλησης ανανεώσιμων π...

Ουαϊόμινγκ: Νομοθέτες προτείνουν απαγόρευση πώλησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (20/1/17)

Μία ομάδα Ρεπουμπλικάνων νομοθετών στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσαν προς έγκριση ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει ουσιαστικά την πώληση αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην πολιτεία. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προβλέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο οι εταιρείες παροχής ενέργειας για την αγορά ενέργειας που παράγεται από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεγάλης κλίμακας. Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από εκπροσώπους των επαρχιών της πολιτείας που παράγουν άνθρακα. Αν τεθεί σε ισχύ, θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις ενέργειας να χρησιμοποιούν ενέργεια από μόνο εγκεκριμένες πηγές, όπως το φυσικό αέριο, η πυρηνική και υδροηλεκτρική ενέργεια και φυσικά το πετρέλαιο. Ο μέσος πολίτης θα μπορεί ακόμα να εγκαταστήσει μία ηλιακή ή αιολική μονάδα στην οροφή ή την αυλή του σπιτιού του. Αρκετοί κάτοικοι της πολιτείας έχουν ήδη αντιδράσει έντονα στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, αλλά σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ντέιβιντ Μίλερ, επικεφαλής της ομάδας που το κατέθεσε, ο στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι οι κάτοικοι της πολιτείας θα έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια. «Το Ουαϊόμινγκ είναι μία πολιτεία με μεγάλο δυναμικό αιολικής ενέργειας. Ωστόσο, παράγουμε επίσης πολλή συμβατική ενέργεια, που υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται εδώ από τον άνθρακα είναι από τις πιο φθηνές στη χώρα. Θέλουμε οι κάτοικοι της πολιτείας να επωφεληθούν από αυτή τη χαμηλή τιμή», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δει το Ουαϊόμινγκ να είναι σαν άλλες πολιτείες που ζητούν από τις εταιρείες ενέργειας να παρέχουν «ακριβότερη» ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα επιτρέπει στους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην πολιτεία να πωλούν σε πελάτες εκτός του Ουαϊόμινγκ χωρίς ποινή. Ωστόσο, το κόστος της πώλησης εντός πολιτείας θα είναι δέκα δολάρια ανά μεγαβατώρα. Οι Ρεπουμπλικάνοι υπερτερούν σημαντικά των Δημοκρατών στη Γερουσία και τα άλλα νομοθετικά σώματα της πολιτείας, αλλά οι πιθανότητες υπερψήφισης του νομοσχεδίου βρίσκονται στο 50%, σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου του Μίλερ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Πιο χαμηλά από ποτέ τα συνολικά επίπεδα των θαλάσσιων πάγων της Γ...

Πιο χαμηλά από ποτέ τα συνολικά επίπεδα των θαλάσσιων πάγων της Γης (20/1/17)

Τα επίπεδα των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση, με τη συνολική ποσότητα των θαλάσσιων πάγων στον πλανήτη να σημειώνουν ιστορικό χαμηλό, εδώ και τέσσερις δεκαετίες που ξεκίνησε δορυφορικά η καταγραφή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Έρικ Χόλτχαους, με βάση προσομοιώσεις και παρελθοντικές αναλύσεις, η σημερινή ποσότητα θαλάσσιων πάγων της Γης είναι η χαμηλότερη εδώ και χιλιετίες. Τα χαμηλά επίπεδα των πάγων της Αρκτικής θάλασσας συνδέονται τόσο με την κλιματική αλλαγή όσο και με παράξενα καιρικά φαινόμενα που πιθανόν επηρεάζονται και τα ίδια από την κλιματική αλλαγή. Η έκταση του θαλάσσιου πάγου βρίσκεται τώρα σε φάση αύξησης, καθώς είναι χειμώνας στην Αρκτική, αλλά η εισροή θερμού αέρα έχει αυξήσει τη θερμοκρασία πέραν των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική στην Ανταρκτική, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο τα χαμηλά επίπεδα του εποχικού θαλάσσιου πάγου να είναι αποτέλεσμα της φυσικής μεταβλητότητας, αν και η μείωση είναι ακόμη ταχύτερη από ό,τι αναμενόταν για το καλοκαίρι. Ο Ράινερ Γκερζόντε του Ινστιτούτου Πολικής και Θαλάσσιας Έρευνας Άλφρεντ Βέγκενερ στο Μπρεμερχάβεν της Γερμανίας και η Αν ντε Βερνάλ του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μοντρεάλ του Καναδά «ανακατασκεύασαν» τα παρελθοντικά επίπεδα πάγων χρησιμοποιώντας γεωχημικά και ιζηματολογικά δεδομένα, καθώς και αρχεία μικρο-απολιθωμάτων σε πάγο και ιζήματα, και κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα με τον Χόλτχαους για τα σημερινά χαμηλά επίπεδα πάγων. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι δυνατόν τα επίπεδα πάγου να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον, αλλά στη συνέχεια να μειωθούν σε επίπεδα ακόμη χαμηλότερα από ό,τι παρατηρούμε σήμερα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 13 δήμοι της Θεσσαλίας (19/1/17)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε δήμους της Θεσσαλίας και στους τέσσερις νομούς, λόγω των έντονων και καταστροφικών καιρικών φαινομένων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ύστερα από αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών κι ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογα αιτήματα των δήμων. Πιο συγκεκριμένα, κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους παρακάτω δήμους: Αλμυρού, Ζαγοράς - Μουρεσίου, Καλαμπάκας, Καρδίτσας, Παλαμά, Πύλης Σοφάδων, Τεμπών, Φαρσάλων, Μουζακίου, Πλαστήρα, Αργιθέας, Ελασσόνας και Τρικκαίων. Σημειώνεται, ότι έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Σκοπέλου και Αλοννήσου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από τις 07/01/2017 και για ένα μήνα έως τις 07/02/2017
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Θυελλώδεις άνεμοι και σημαντικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τη...

Θυελλώδεις άνεμοι και σημαντικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Πολύ ισχυροί και θυελλώδεις άνεμοι έπνευσαν την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 στη χώρα, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και σημαντικές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και έως τις 22:00 περίπου τοπική ώρα, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (103 χλμ/ώρα), στην Απείρανθο Νάξου (82 χλμ/ώρα), στο Καβοντόρο (82 χλμ/ώρα), στον Πολύγυρο (79 χλμ/ώρα), και στη Σιμωνόπετρα (79 χλμ/ώρα), ενώ τα μεγαλύτερα ύψη υετού καταγράφηκαν στη Σιμωνόπετρα (89.2 χιλιοστά), στη Ζαγορά Πηλίου (61.8 χιλιοστά), στη Μεγίστη Λαύρα (53.4 χιλιοστά), στην Αγιά Λάρισας (38 χιλιοστά), και στη Σκιάθο (34.2 χιλιοστά).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Κλειστά αύριο τα σχολεία στον δήμο Γρεβενών (19/1/17)

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κου Γιώργου Δασταμάνη ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 20/01/17 τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών καθώς και οι παιδικοί σταθμοί Α κ Β και οι παιδικοί σταθμοί της ΔΕΚΕΓ δε θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δελτίο τύπου κοινοποιήθηκε μέσω facebook, καθώς λόγω κακοκαιρίας υπήρχε διακοπή ρεύματος και δεν μπορούσε να κοινοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 8°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 6°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: -2°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 4°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΤΑ: 3°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΒΟΛΟΣ: 3°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 8°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 10°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 2°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 1°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 5°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 2°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 5°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 8°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 1°C, 1 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 5°C, 2 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 8°C, 6 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 8°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΜΙΑ: 5°C, 1 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 4°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 3°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 6°C, 5 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 7°C, 5 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 4°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 6°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 7°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 7°C, 4 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: -2°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 10°C, 3 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΣ: 9°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΣ: 6°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 8°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΚΥΡΟΣ: 6°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 1°C, 5 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: -4°C, 1 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 4°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 10°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 5°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ METEONET
  Βόρειοι άνεμοι με την ένταση τους να φτάνει και τα 6bf και αυξημένες νεφώσεις ειναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, η θερμοκρασία στους 8,6 βαθμούς με την υγρασία στο 74%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής χιονόπτωση με την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ METEONET
  Νεφελώδης ο καιρός αλλά χωρίς φαινόμενα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς,η θερμμοκρασία στους 11 βαθμούς με την υγρασία στο 90%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής βροχή με την θερμοκρασία στους 4 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ METEONET
  Αυξημένες νεφώσεις διαμορφώνουν την καιρική εικόνα σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς ,η θερμοκρασία στους 8,6 βαθμούς ενω η υγρασία στο 89%

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 22-1-2017

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως και από νωρίς το πρωί, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά οι οποίες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, και έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και την Εύβοια. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά και αρκετά πεδινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες, και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 10 βαθμούς, στη νότια από 0 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1 έως 11, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 14.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στα νοτιοδυτικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση υπάρχει προς το βράδυ. Παγετός θα σημειωθεί μόνο στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού, αλλά και στα ημιορεινά και σε αρκετές πεδινές περιοχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 11 ώρες
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Κυριακή 22/01/2017
Ώρα: 02:00
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 10 12
ΠΗΛΙΟ 6 7
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ -5°C
ΣΟΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -5°C
ΦΛΩΡΙΝΑ -4°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ -4°C
ΛΑΧΑΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -4°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΙ 11°C
ΒΑΪ 11°C
ΚΙΣΣΑΜΟΣ 11°C
ΧΑΝΙΑ 10°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 10°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016 Η κακοκαιρία της περιόδου 26-30/11/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016 κλικ για δείτε: Η κακοκαιρία της περιόδου 26-30/11/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2004: Χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστεια της Αθήνας. Ισχυρές χιονοπτώσεις σε Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 5 ώρες