ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Χιονοκάλυψη Ελλάδας-χειμώνας 2016-2017

Το παρακάτω γράφημα δείχνει την πορεία της χιονοκάλυψης στη χώρα μας από 1 Ιανουαρίου έως 20 Μαρτίου 2017. Η χιονοκάλυψη εκφράζεται σε ποσοστό (κατακόρυφος άξονας) επί της συνολικής έκτασης της χώρα μας τις πρώτες 79 μέρες του 2017 (οριζόντιος άξονας). Τα δεδομένα προέρχονται από δορυφορικές εκτιμήσεις με οριζόντια ανάλυση 1 km, διαθέσιμα ημερησίως από το Εθνικό Κέντρο Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ (NSIDC).

Επισημαίνεται η περίοδος μεταξύ 8 και 15 Ιανουαρίου, όταν το βαρομετρικό χαμηλό "Αριάδνη" προκάλεσε πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ενδεικτικά, το ποσοστό χιονοκάλυψης έφτασε στο 76% στις 11 Ιανουαρίου, το υψηλότερο τουλάχιστον από το 2001, ενώ επί 8 ημέρες το ποσοστό ξεπερνούσε το 50%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στ. Ντάφης - ΕΑΑ, Πεντέλη

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: χθές

Κοντά στους 23 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη, 28 Μαρτίο...

Κοντά στους 23 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 28 Μαρτίου 2017, σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στα Αρφαρά Μεσσηνίας (22.7), στο Κομπότι Άρτας (20.9), στο Αιτωλικό (20.8), στην Ωλένη Ηλείας (20.8), και στην Πρέβεζα (20.7).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έμειναν σταθερές το...

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έμειναν σταθερές το 2016 (28/3/2017)

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παρέμειναν σταθερές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παρά το ότι η παγκόσμια οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Διοίκησης Ενέργειας (ΙΕΑ). Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγει το συμπέρασμα ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν κορυφωθεί, ή αν θα συνεχιστεί η αύξηση τα επόμενα χρόνια, αλλά τα ευρήματα ενισχύουν την αυξανόμενη αίσθηση ότι είναι πλέον δυνατό να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς αύξηση της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα . Σύμφωνα με την έκθεση, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον τομέα της ενέργειας έφτασαν περίπου τους 32,1 δισεκατομμύρια τόνους το περασμένο έτος, στα ίδια επίπεδα με το 2015 και το 2014. Από την άλλη πλευρά, η παγκόσμια οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,1%, όπως τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τώρα η οικονομική ανάπτυξη σε μεγάλο βαθμό συνδυάζεται με την αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας και της έντασης της ενέργειας, με τις συναφείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ωστόσο, η έκθεση υποδεικνύει ότι ο πλανήτης μπορεί να σπάσει αυτόν τον κύκλο. Η σταθερότητα των παγκόσμιων εκπομπών είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής άνθρακα σε ορισμένες χώρες και της μείωσης σε άλλες. Η έκθεση σημειώνει ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι δύο μεγαλύτερες παραγωγοί αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, σημείωσαν μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εκπομπές μειώθηκαν κατά 3% και η οικονομία αυξήθηκε κατά 1,6%, ενώ στην Κίνα, οι εκπομπές μειώθηκαν κατά 1,6% και η οικονομία αναπτύχθηκε κατά το εντυπωσιακό 6,7%. Επιπλέον, οι εκπομπές στην Ευρώπη παρέμειναν σταθερές. Συνδυαστικά, αυτές οι επιδόσεις ήταν σε θέση να αντισταθμίσουν την αύξηση των εκπομπών σε ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτής της επιτυχίας. Η έκθεση επισημαίνει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν υπεύθυνες για το 50% της συνολικής παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το 2016.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 12 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Θυελλώδεις άνεμοι τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2017

Θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων έπνευσαν τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2017 στο Αιγαίο και την ανατολική Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στην Πεντέλη (92 χλμ/ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (89 χλμ/ώρα), στην Πορταριά (84 χλμ/ώρα), στη Σαμοθράκη (84 χλμ/ώρα), στο Καβοντόρο (77 χλμ/ώρα), και στην Πάρνηθα (77 χλμ/ώρα).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Δευτέρας, 27 Μαρτίου 2017

Κάτω από το μηδέν ήταν οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά, το ξημέρωμα της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν στο Καϊμακτσαλάν (-4.3), στο Σέλι (-1.8), στο Λαϊλιά (-1.4), στα 3-5 Πηγάδια (-1.1), και στον Παρνασσό (-0.8).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

«Έξυπνα» νησιά στην Ευρώπη

Την εξεύρεση πόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την υλοποίηση έργων καινοτομίας που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη των νησιών, επιδιώκει η πρωτοβουλία «Έξυπνα νησιά». Το εγχείρημα, το οποίο υποστηρίζουν περίπου 200 ευρωπαϊκές τοπικές και περιφερειακές αρχές, συντονίζει το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), με μέλη 40 νησιωτικούς Δήμους, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, στις 28 Μαρτίου, διοργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκδήλωση «Έξυπνα Νησιά: Χάραξη Νέων Δρόμων για τα Νησιά της Ευρώπης», κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι ευρωπαϊκών νησιωτικών -τοπικών και περιφερειακών- αρχών θα υπογράψουν τη Διακήρυξη των Έξυπνων Νησιών. Με επικεφαλής την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, την εκδήλωση θα φιλοξενήσουν 12 ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν κράτη-μέλη με νησιά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dominique Ristori. Στόχος είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων υλοποίησης βιώσιμων έργων, με την αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ήπιας κινητικότητας, καθώς και της διαχείρισης απορριμμάτων και υδατικών πόρων. Σημειωτέον, η προεδρία της Μάλτας έχει θέσει προτεραιότητες γύρω από την εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς για τις ενεργειακές και ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς και την ενίσχυση της «γαλάζιας» οικονομίας. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται πρόγραμμα χρηματοδότησης καινοτόμων έργων μείωσης του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα ευρωπαϊκά νησιά. Αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα εφαρμόζονται σε ελληνικά νησιά, όπως η Τήλος και η Κύθνος
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Γερμανία: Ενεργοποίηση του μεγαλύτερου τεχνητού ήλιου στον κόσμο

Το Ινστιτούτο Ηλιακής Έρευνας στο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο περιγράφεται ως ο μεγαλύτερος τεχνητός ήλιος στον πλανήτη. Το έργο με το όνομα Synlight αποτελείται από 149 τεράστιους προβολείς, που παράγουν φωτεινή ένταση περίπου 10.000 φορές ισχυρότερη από την ηλιακή ακτινοβολία που βρίσκεται φυσικά στη Γη. Οι 149 προβολείς είναι παρόμοιοι με εκείνους που χρησιμοποιούνται συνήθως στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με την DLR, «οι προβολείς επιτρέπουν ηλιακή ακτινοβολία ισχύος μέχρι 380 κιλοβάτ και έως και 240 κιλοβάτ χρησιμοποιήσιμης ακτινοβολίας σε τρεις ξεχωριστούς θαλάμους, στους οποίους μπορεί να επιτευχθεί μέγιστη πυκνότητα ροής άνω των 11 μεγαβάτ ανά τετραγωνικό μέτρο». Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι το έργο θα τους βοηθήσει να καταλάβουν πώς να αξιοποιήσουν καλύτερα την τεράστια ποσότητα ενέργειας από το φως του ήλιου στη Γη. Το πείραμα έχει υψηλό ενεργειακό κόστος, καθώς το Synlight απορροφά σε μόλις τέσσερις ώρες το ηλεκτρικό ρεύμα που μια τετραμελής οικογένεια χρησιμοποιεί σε έναν ολόκληρο χρόνο, σύμφωνα με το Associated Press.Οι ερευνητές θα εστιάσουν στα ηλιακά καύσιμα, προσπαθώντας να αναπτύξουν νέες διαδικασίες παραγωγής. Οι επιστήμονες κυρίως αναζητούν νέους τρόπους για να δημιουργήσουν υδρογόνο, το οποίο πρέπει να δημιουργηθεί από τη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο. Οι συνθήκες 3.000 βαθμών Κελσίου που δημιουργεί το Synlight είναι ζωτικής σημασίας για τον πειραματισμό με νέες μεθόδους για τη δημιουργία υδρογόνου. Σύμφωνα με την DLR, αεροδιαστημικές και αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Synlight για να δοκιμάσουν διάφορα εξαρτήματα και συστήματα με τη βοήθεια των Γερμανών επιστημόνων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Σποραδικές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα

Λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν το Σάββατο 25/03/2017 στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ τα μόνα "αξιόλογα" ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στο Δοξάτο Δράμας... 5.4 mm και στην Καστοριά... 2 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 10°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 11°C, 4 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 8°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 7°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΡΤΑ: 8°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 8°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 11°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 6°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 9°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 9°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 9°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 9°C, 3 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 11°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 5°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 9°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 9°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 11°C, 2 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΜΙΑ: 8°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 7°C, 1 μποφόρ N, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΛΗΜΝΟΣ: 8°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 9°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 12°C, 4 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 10°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 10°C, 2 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΣ: 10°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΤΡΑ: 12°C, 4 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 7°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 10°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΣ: 12°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΜΟΣ: 11°C, 1 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 10°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 11°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 5°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 4°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 9°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΝΙΑ: 10°C, 2 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΙΟΣ: 10°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 15 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία τώρα στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ METEONET
  Μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός στην πόλη του λαυρίου,έπειτα απο τις αρκετά ηλιολουστες ημέρες ,νεφελώδης ουρανός αλλά το κύριο χαρακτηριστικό συμπληρώνουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που η ένταση τους φτάνει και τα 7bf,η θερμοκρασία σε πτώση στους 12,7 βαθμούς ενω η υγρασία στο 82%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία τώρα στους 18 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία τώρα στους 21 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 29-3-2017

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, το νότιο Ιόνιο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που όμως θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στην κεντρική και βόρεια χώρα, και μικρή πτώση στην νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 21 βαθμούς, στην κεντρική από 4 έως 20, στη νότια από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 19, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 6 έως 20, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 17.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, και κατά τόπους από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 10 ώρες
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
11°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 29/03/2017
Ώρα: 03:00
11°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 00:15 32 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 00:20 19 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΠΛΑΚΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 00:20 ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ -1°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 0°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2°C
ΔΕΣΚΑΤΗ 2°C
ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 3°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ 13°C
ΠΑΤΡΑ 12°C
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 12°C
ΜΥΚΟΝΟΣ 12°C
ΡΟΔΟΣ 12°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2001: 35 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στην Αγχίαλο, 34 βαθμοί στη Λάρισα, 31 βαθμοί στην Τρίπολη. 2006: Ολική έκλειψη ηλίου, ορατή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 13 ώρες