Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Βροχερός και ψυχρός θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα στη χώρα μας. Πιο αναλυτικά:

Την Μ. Τρίτη 15/04, ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στο Β. Ιόνιο και στα βορειοδυτικά.

Την Μ. Τετάρτη 16/04, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, κυρίως στη Δυτική και Β. Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την Μ. Πέμπτη 17/04, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, με πιθανότητα χιονόπτωσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Την Μ. Παρασκευή 18/04, οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το Μ. Σάββατο 19/04 και την Κυριακή του Πάσχα 20/04, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Νεώτερη ανακοίνωση θα δοθεί την Μ. Πέμπτη 17/04/2014

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη ΕΑΑ-Πεντέλη Μ. Τρίτη, 15/04/2014

Καταχωρήθηκε: χθές

Πώς η ρύπανση στην Κίνα επηρεάζει τον κα...

Πώς η ρύπανση στην Κίνα επηρεάζει τον καιρό… στις ΗΠΑ και όχι μόνο

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες ασιατικές μεγαλουπόλεις, για την οποία ακούμε όλο και συχνότερα, δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται άμεσα και οι οποίοι συχνά καλούνται να προσαρμόσουν ανάλογα την καθημερινότητά τους. Επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα στη μακρινή Ασία επηρεάζει - και μάλιστα άμεσα - τις κινήσεις των καταιγίδων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι ερευνητές είδαν ότι το φαινόμενο, που είναι εντονότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενισχύει τις καταιγίδες πάνω από τον Ειρηνικό, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει τον καιρό σε άλλες περιοχές του κόσμου. «Οι επιπτώσεις είναι δραματικές: η ρύπανση οδηγεί στη δημιουργία πυκνότερων και ψηλότερων νεφών, καθώς και εντονότερης βροχόπτωσης», ανέφερε σύμφωνα με το BBC ο Γουάν Γουάνγκ από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA και βασικός συντάκτης της έκθεσης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences. Μπορεί οι αναφορές για υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και οι προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις να έχουν πληθύνει τους τελευταίους μήνες, ωστόσο τα συμπεράσματα του Γουάνγκ και των συναδέλφων του είναι απόρροια μεγάλης δεκαετούς μελέτης. Άλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Κίνα: στις αρχές του έτους, ερευνητές από τα πανεπιστήμια Γέιλ και Κολούμπια υποστήριξαν ότι τα επίπεδα ρύπανσης στο Νέο Δελχί είναι ακόμη υψηλότερα. Όπως εξηγούν οι ερευνητές του JPL, η καύση ορυκτών καυσίμων και η επεξεργασία των πετροχημικών σε τέτοια κλίμακα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση αερολυμάτων, σωματιδίων που μένουν στην ατμόσφαιρα. Παρότι επικρατεί η αντίληψη ότι τα αερολύματα χαμηλώνουν τη θερμοκρασία, οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι ποσότητες είναι τόσο μεγάλες που «ουσιαστικά επηρεάζουν το σχηματισμό των νεφών και των καταιγίδων». «Η διαμορφωμένη τροχιά μπορεί να συσχετιστεί με την ανώμαλη συμπεριφορά του καιρού στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά», αναφέρει ο Γουάνγκ. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του εμφανίζονται βέβαιοι ότι το φαινόμενο δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς όμως λένε «η τροχιά των καταιγίδων του Ειρηνικού αποτελεί κινητήριο δύναμη στον καιρό παγκοσμίως».
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα

Υψη βροχής τη Μ. Δευτέρα 14/04/2014

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, τα κεντρικά και νότια τμήματα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στην Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα δέκα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Βρύσσες Χανίων 16.4 mm, Μεταξοχώρι Ηρακλείου 12 mm, Λαγκάδια Γορτυνίας 11.6 mm, Λέντας Ηρακλείου 11.2 mm, Σπήλι Ρεθύμνου 10.2 mm, Σφακιά 9.4 mm, Μοίρες Ηρακλείου 9 mm, Ζάρακες Ευβοίας 7.8 mm, Σητία 7 mm και Φουρφουράς Ρεθύμνου 5.8 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Ύψη βροχής την Κυριακή 13/04/2014

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, με τα μεγαλύτερα ύψη να καταγράφονται στα δυτικά και τη Βόρεια Αττική. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα δέκα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Βουργαρέλι Αρτας 27.6 mm, Μαρούσι Αττικής 13.6 mm, Ιπποκράτειος Πολιτεία Αττικής 10.6 mm, Βυτίνα Αρκαδίας 9.6 mm, Ιθάκη, Ωλένη Ηλείας και Πεντέλη Αττικής 8.2 mm, Λάππα Αχαΐας 7.8 mm, Μεταξάδες Έβρου και Ζάκυνθος 7.6 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 13/04...

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 13/04/2014

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας τις πρωινές ώρες της Κυριακής 13/04/2014. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -3.2 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -2.1 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας -1.9 βαθμοί, Περτούλι Τρικάλων -1.5 βαθμοί, Βλάστη Κοζάνης -1.3 βαθμοί, Καρπενήσι -0.8 βαθμοί, Γαρδίκι Τρικάλων -0.3 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων -0.2 βαθμοί και Χ/Κ Σελίου -0.1 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Με μειωμένη ένταση έφθασε στην Αυστραλία...

Με μειωμένη ένταση έφθασε στην Αυστραλία ο κυκλώνας Ίτα

Ο τροπικός κυκλώνας Ίτα έπληξε σήμερα την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες χιλιάδων ανθρώπων. Οι αρχές προειδοποιούν πως η καταιγίδα θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή, παρόλο που ή έντασή της έχει μειωθεί. Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν στα καταφύγια την Παρασκευή, αναμένοντας το περάσμα του Ίτα. Ωστόσο δεν καταγράφηκαν θύματα ούτε μεγάλες καταστροφές, ενώ η καταιγίδα, η οποία είχε βαθμολογηθεί με 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα, όταν έφθασε στην ανατολική ακτή, έχασε ενέργεια και υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα ισχύος 1. Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Κουίνσλαντ Κάμπελ Νιούμαν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως πολλές χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτροδότηση και προειδοποίησε πως η καταιγίδα θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή καθώς κατευθύνεται προς νότο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου

Χιονίζει την Παρασκευή 11/04 στα ορεινά της Ηπείρου, όπως καταγράφουν οι σταθμοί του meteo.gr σε Μέτσοβο, Πληκάτι και Κεράσοβο Κόνιτσας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Μείωση των επενδύσεων στις ΑΠΕ, πρώτη πα...

Μείωση των επενδύσεων στις ΑΠΕ, πρώτη παραμένει η Κίνα

Την παγκόσμια πρωτιά σε επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διατήρησε η Κίνα, το 2013, παρότι τόσο στη χώρα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο οι επενδύσεις κατέγραψαν σημαντική πτώση μέσα στο περασμένο έτος, όπως αποκαλύπτει έκθεση της Σχολής της Φρανκφούρτης και του ΟΗΕ. Ωστόσο, το μερίδιο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ΑΠΕ αυξήθηκε. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις παγκοσμίως στις ΑΠΕ μειώθηκαν κατά 14%, μια μεγάλη πτώση, την οποία οι συντάκτες της έκθεσης αποδίδουν αφενός στον περιορισμό του κόστους των φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλά και στην «πολιτική αβεβαιότητα σε αρκετές αγορές», δηλαδή στις ασάφειες σχετικά με τη στήριξη - ή μη - πολλών κυβερνήσεων στον κλάδο. «Αν και πολλοί ενδέχεται να τονίσουν το ότι οι συνολικές επενδύσεις έπεσαν το 2013, η πτώση αυτή κρύβει τα πολλά θετικά μηνύματα μιας δυναμικής αγοράς, η οποία εξελίσσεται και ωριμάζει με ταχείς ρυθμούς», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αχίμ Στάινερ. Για πρώτη φορά η Κίνα επένδυσε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι επενδύσεις κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 44%, στα 34,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της διεθνούς κατάταξης επενδύσεων, παρά το ρεκόρ εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, πέρυσι, αλλά και το γεγονός ότι η ηλιακή ενέργεια ήταν η δεύτερη σημαντικότερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, έπειτα από 9 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, το 2013 ήταν η πρώτη χρονιά, κατά την οποία οι επενδύσεις στις ΑΠΕ μειώθηκαν στις αναδυόμενες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, όπου κατεγράφη πτώση 6%. Πάντως, το μερίδιο των καθαρών πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7% φθάνοντας το 8,5%, πέρυσι, ενώ εξαιρώντας την υδροηλεκτρική ενέργεια, οι ΑΠΕ ανήλθαν στο 43,6% του νέου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού. «Δεν βλέπουμε σε καμία περίπτωση οτιδήποτε που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατάρρευση των επενδύσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια», ξεκαθάρισε ο Μάικλ Λίμπριτς της Bloomberg New Energy Finance, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι σε ολόκληρο τον κόσμο ανεγείρονται μη επιδοτούμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 5 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 20°C, 6 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 18°C, 6 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 21°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΡΤΑ: 15°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΒΟΛΟΣ: 22°C, 5 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 16°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 23°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 10°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 18°C, 5 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 16°C, 5 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 8°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΒΡΟΧΗ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 18°C, 7 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 15°C, 6 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 8°C, 2 μποφόρ B, ΒΡΟΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 22°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 19°C, 6 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΩΣ: 19°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΜΙΑ: 20°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 16°C, 5 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΛΗΜΝΟΣ: 19°C, 6 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 13°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 19°C, 6 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 20°C, 6 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΝΑΞΟΣ: 19°C, 5 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΣ: 19°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΤΡΑ: 17°C, 6 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 13°C, 5 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 20°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΟΔΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΜΟΣ: 19°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 19°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΚΥΡΟΣ: 19°C, 7 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 11°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 2°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑ: 22°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 20°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΙΟΣ: 19°C, 6 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ METEONET
  Νεφελώδης ο καιρός στην πόλη του λαυρίου με τους ανέμους να πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις εως 5bf , η θρεμοκρασία στους 16,8 με την υγρασία στο 79%

  Καταχωρήθηκε πριν 3 λεπτά
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΙΣΧΥΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΨΕΚΑΔΕΣ METEONET
  Ισχυρούς βορειοδυτικούς άνεμους και λίγες ψεκάδες έχουμε απο χτες το απόγευμα στην περιοχή της δοίρανης,με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς ενω η υγρασία στο 67%

  Καταχωρήθηκε πριν 11 λεπτά
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 1 ώρα
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ METEONET
  Μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός , μετριοι εως ισχυροι βορειοδυτικοι ανεμοι με αυξημενη συννεφια 12,9 η θερμοκρασια με 59% υγρασια

  Καταχωρήθηκε πριν 11 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Ιωάννινα- Συννεφιά METEONET
  Συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή με ψιλόβροχο αργά το απόγευμα, ανέμους νοτιοδυτικούς ασθενείς εως μέτριους και τη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς κελσίου.

  Καταχωρήθηκε πριν 12 ώρες
  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 16-4-2014

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν μετά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει γρήγορη πτώση μέσα στην ημέρα, φτάνοντας στους 10 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 20 ώρες
20°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 16/04/2014
Ώρα: 15:00
Διάβασε όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο news.gr
Ξετρυπώνει τους Διαγωνισμούς
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2014
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2010: 31 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 19 λεπτά Η310513