rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Γερμανία: Διαμάχη για την παραγωγή ενέργ...

Γερμανία: Διαμάχη για την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα

Έντονος δημόσιος διάλογος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία για το μέλλον της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα. Αφορμή τα σχέδια του αντικαγκελαρίου Γκάμπριελ για την επιβολή ειδικού τέλους σε παλαιά εργοστάσια λιγνίτη. Η συζήτηση που έχει ξεσπάσει θυμίζει έντονα τις δημόσιες αντιπαραθέσεις των δεκαετιών του 1970 και 1980 για την πυρηνική ενέργεια. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η συζήτηση αυτή περιλαμβάνει διαδηλώσεις, αντιδιαδηλώσεις αλλά και ανοικτές επιστολές. Ανοικτή επιστολή, με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στα σχέδια του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την επιβολή ειδικού τέλους σε παλαιότερα εργοστάσια λιγνίτη, δημοσίευσαν χθες Τετάρτη 50 επιστήμονες που απασχολούνται στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας. Όπως λέει ο καθηγητής Ούβε Λέπριχ, ένας από τους συντάκτες της επιστολής, «το τελευταίο διάστημα είχαμε απλώς την εντύπωση ότι σε μια τόσο σημαντική συζήτηση, που αφορά την προστασία του κλίματος και τον άνθρακα, δεν ακούγεται επαρκώς στα ΜΜΕ η φωνή της επιστήμης». Σχέδιο εξόδου από τον άνθρακα; Τα σχέδια του Γερμανού αντικαγκελαρίου προβλέπουν την επιβολή ενός «εθνικού ειδικού τέλους για το κλίμα», το οποίο θα επιβληθεί σε παλαιότερα εργοστάσια λιγνίτη. «Θα πρέπει να είναι σαφές», λέει ο καθηγητής, «ότι σε βάθος χρόνου η προστασία του κλίματος και το ρεύμα από λιγνίτη δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο απόσυρσης από τον άνθρακα, όπως και στην περίπτωση της πυρηνικής ενέργειας, έτσι ώστε ο κλάδος να γνωρίζει ότι από την μέρα 'Χ' δεν θα υπάρχει πλέον ρεύμα από λιγνίτη στη Γερμανία». Η προαναγγελία του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ειδικά στον κλάδο του άνθρακα εκφράζονται φόβοι για απώλεια έως και 100.000 θέσεων εργασίας. Όπως λέει η Κλάουντια Κέμφερτ, από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, η οποία συνυπογράφει την ανοικτή επιστολή: «Κάποιοι προσπαθούν απλά να προκαλέσουν πανικό και ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Δεν μιλάμε για τόσο μεγάλο αριθμό. Καταρχήν το ειδικό τέλος αφορά μόνον ένα πολύ μικρό μέρος των μονάδων παραγωγής. Κατά δεύτερον θα πρέπει να συνοδεύσει κανείς τους εργαζόμενους σε αυτή τη διαδικασία αναδιάρθρωσης». Η αναδιάρθρωση αυτή, σύμφωνα με την ίδια, περιλαμβάνει και το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί ήδη δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διαφιλονικούμενο το ζήτημα εντός των συνδικάτων Το ζήτημα όμως είναι αρκετά διαφιλονικούμενο και εντός των συνδικάτων. Την ώρα που το Ver.di καλεί σε διαδήλωση κατά των σχεδίων του Γκάμπριελ, το συνδικάτο του μετάλλου IG Metall τάσσεται σε επιστολή του προς τον αντικαγκελάριο ξεκάθαρα υπέρ του ειδικού τέλους για το κλίμα. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «μετά την κοινωνική και πολιτική απόφαση περί απόσυρσης από την πυρηνική ενέργεια, θα πρέπει να υπάρξει τώρα και μια συντεταγμένη απόσυρση από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα».
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Οι πλαστικές σακούλες καταπνίγουν τη θαλ...

Οι πλαστικές σακούλες καταπνίγουν τη θαλάσσια ζωή

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να καταπνίξουν τη θαλάσσια ζωή, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των οργανισμών στα παράκτια έλη, καθώς και τις υπηρεσίες που αυτοί παρέχουν. Η ερευνητική ομάδα του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου πραγματοποίησε ένα πείραμα το οποίο έδειξε πως μέσα σε μόλις εννέα βδομάδες οι πλαστικές σακούλες έπνιξαν την επιφάνεια των παράκτιων ιζημάτων, αποκρύπτοντας το φως και εμποδίζοντας τη ροή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών. Αυτό προκάλεσε σημαντική μείωση της ποσότητας μικροφυκών και άλλων μικροοργανισμών κάτω από τις σακούλες. Αυτά τα μικροσκοπικά φύκια αποτελούν τη βάση των τροφικών πλεγμάτων σε αυτά τα οικοσυστήματα, γεγονός που σημαίνει ότι ο πολλαπλασιασμός τους είναι σημαντικός για τα ζώα που βρίσκονται υψηλότερα στην τροφική αλυσίδα, όπως τα σκουλήκια, τα οποία με τη σειρά τους, αποτελούν τροφή για κοινά ψάρια του εμπορίου που τρέφονται μέσα στα έλη κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Σύμφωνα με την Ντανιέλ Γκριν, επικεφαλής της μελέτης, άλλα οικοσυστήματα όπως οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι ακόμα πιο ευαίσθητα σε αυτό το φαινόμενο, ενώ οι ίδιες αρνητικές επιπτώσεις παρατηρούνται ακόμα και αν οι πλαστικές σακούλες είναι βιοδιασπώμενες. «Είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα πλαστικά σκουπίδια είναι επιβλαβή για κάθε οργανισμό, αλλά ένα βασικό νέο εύρημα της μελέτης μας είναι ότι ακόμη και μέσα σε λίγες εβδομάδες, μπορεί να επηρεάσουν κοινότητες οργανισμών και τις υπηρεσίες και τα τρόφιμα που αυτές παρέχουν σε άλλους οργανισμούς», δήλωσε ο καθηγητής Ρίτσαρντ Τόμπσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η παραγωγή πλαστικών έχει αυξηθεί από 1,5 εκατομμύριο τόνους τη δεκαετία του 1950 στα περίπου 300 εκατομμύρια το 2013. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι στα πλαστικά απορρίμματα αναλογεί σήμερα έως και το 80% του συνόλου των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετ...

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 22/04/2015

Οι σημερινές αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 22/04/2015, κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -4.6 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -2.5 βαθμοί, ΜΑυρολιθάρι Φωκίδας -1.4 βαθμοί, Χ/Κ Λαιλιά Σερρών -1 βαθμοί, Περτούλι και Χ/Κ Σελίου -0.7 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 21/04/2...

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 21/04/2015

Αρνητικές και σχεδόν στους μηδέν βαθμούς, ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21/04/2015 στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -3.7 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -2.6 βαθμοί, Χ/Κ Σελίου -1.3 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας και Περτούλι Τρικάλων -0.7 βαθμοί, Καρπενήσι -0.4 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 0.1 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων, Γρεβενά και Χ/Κ Λαϊλιά Σερρών 0.3 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Ύψη βροχής την Κυριακή 19/04/2015

Τοπικές βροχές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Κυριακής 19/04/2015, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Κονιάκος Λιδωρικίου 11.8 mm, Ζαγορά Πηλίου 10.2 mm, Μικρόκαμπος Δράμας 6.8 mm, Σέρρες 5.8 mm, Νέα Πέραμος 5.6 mm, Δράμα 5 mm, Φωτολίβους Δράμας 4.8 mm και Καλαμπάκι Δράμας 4.4 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 5 μέρες πριν

Ο πιο θερμός Μάρτιος στην ιστορία

Ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο θερμότερος από τότε που άρχισε η καταγραφή θερμοκρασιών το 1880. Η μέση θερμοκρασία του Μαρτίου ήταν 13,6 βαθμοί Κελσίου, υψηλότερη κατά 0,85 βαθμούς από το μέσο όρο για τον 20ο αιώνα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Υπηρεσίας (ΝΟΑΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών. «Η θερμοκρασία για το Μάρτιο ήταν η υψηλότερη για την περίοδο 1880-2015, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2010 κατά 0,05 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει η έκθεση της ΝΟΑΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 ήταν το πιο θερμό καταγεγραμμένο έτος στην ιστορία, ενώ οι πρώτοι τρεις μήνες του 2015 συνολικά είχαν υψηλότερη θερμοκρασία από το μέσο όρο του 20ου αιώνα κατά 0,82 βαθμούς Κελσίου, δείχνοντας πως το 2015 έχει τάση να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ του 2014. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η υπερθέρμανση οφείλεται στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα ορυκτά καύσιμα, οδηγώντας μεταξύ άλλων στο λιώσιμο των πάγων και την αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Εξάλλου τον περασμένο Μάρτιο τα επίπεδα του πάγου της Αρκτικής ήταν τα χαμηλότερα που έχουν καταγραφεί, περίπου 7,2 τοις εκατό κάτω από το μέσο όρο του 1981-2010, σύμφωνα με την έκθεση. Η αφύσικη υπερθέρμανση έχει παρατηρηθεί κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό και τις περιοχές γύρω του, ενώ αντίθετα οι ανατολικές αμερικάνικες ακτές σημείωσαν νέα ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας για το ξεκίνημα του έτους. Ωστόσο αυτή η περιοχή είναι η μόνη που βίωσε πιο χαμηλές θερμοκρασίες τους περασμένους μήνες, καθώς ολόκληρη η Ασία, η Ευρώπη, η Αφρική και η Αυστραλία είχαν πιο θερμό χειμώνα από το συνηθισμένο. Οι επιστήμονες της ΝΟΑΑ αποδίδουν το φαινόμενο στο συνδυασμό της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και της νέας εμφάνισης του φαινομένου Ελ Νίνιο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 7 μέρες πριν

Τα οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βγ...

Τα οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βγουν πιο σύντομα στην αγορά

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία βρίσκονται πιο κοντά στο να γίνουν οικονομικά προσεγγίσιμα για την πλειονότητα των καταναλωτών, από ό,τι προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις. Το πραγματικό κόστος των μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελεί κάτι σαν βιομηχανικό μυστικό, με τις διάφορες εκτιμήσεις ειδικών να ποικίλουν σημαντικά. Ωστόσο μία συγκεντρωτική μελέτη που συνέκρινε 80 διαφορετικές εκτιμήσεις κόστους που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2007 και 2014, αποκάλυψε πως το πραγματικό κόστος των μπαταριών είναι αρκετά χαμηλότερο από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι αναλυτές ενεργειακής πολιτικής και βιομηχανίας. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα συστήματα μπαταριών που χρησιμοποιούνται από τους κύριους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla και η Nissan, κόστιζε το 2014 300 δολάρια ανά κιλοβατώρα. Αυτό το ποσό είναι χαμηλότερο και από την πιο αισιόδοξη εκτίμηση για το 2015, αλλά και από τις μέσες επίσημες προβλέψεις για το 2020. Εξάλλου το πραγματικό κόστος των μπαταριών αναμένεται να φτάσει τα 230 δολάρια ανά κιλοβατώρα το 2018, σύμφωνα με τη μελέτη. Εάν αυτή η τελευταία εκτίμηση επαληθευτεί, τότε θα έχει επιτευχθεί ένα βήμα ορόσημο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς θα τα καταστήσει ελκυστικά για τους καταναλωτές, ανάλογα και με την τιμή του πετρελαίου. Η μπαταρία αντιπροσωπεύει από το 25 έως και το 50 τοις εκατό του κόστους παραγωγής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, επομένως μία αρκετά φτηνότερη μπαταρία θα σήμαινε αμέσως ένα οικονομικότερο αυτοκίνητο. Εναλλακτικά, οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις ίδιες τιμές αλλά να προσφέρουν αισθητά μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας. Η διάνυση μεγαλύτερης απόστασης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τους πιθανούς αγοραστές, καθώς η φόρτιση ενός αυτοκινήτου για να καλύψει 450 χιλιόμετρα κοστίζει λιγότερο από 7 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση το κόστος των μπαταριών σημειώνει πτώση 8 τοις εκατό κάθε χρόνο, ενώ η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων που έχουν εξαγγείλει η Tesla και η Nissan μπορεί να επιταχύνει και άλλο αυτήν την πτώση. Επομένως, όταν οι μπαταρίες φτάσουν τιμές κάτω από 150 δολάρια ανά κιλοβατώρα, θα είναι λογικό να δούμε την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου να περνάει σε πρώτη προτεραιότητα για τους καταναλωτές, καταλήγουν οι Μπγιορν Νίκβιστ και Μενς Νίλσον, επικεφαλής της μελέτης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 7 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 15°C, 5 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 15°C, 3 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 12°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 13°C, 1 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 13°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΒΟΛΟΣ: 12°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 13°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 17°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 9°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: 13°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 16°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 13°C, 2 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 14°C, 3 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 14°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΖΑΝΗ: 9°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 15°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 15°C, 5 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΩΣ: 14°C, 5 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΜΙΑ: 13°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 12°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 10°C, 3 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 15°C, 4 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 13°C, 2 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΝΑΞΟΣ: 14°C, 4 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΣ: 14°C, 4 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΑ: 15°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 8°C, 1 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 14°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΟΔΟΣ: 14°C, 4 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΜΟΣ: 13°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 15°C, 5 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 10°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 9°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 14°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 16°C, 4 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 14°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ METEONET
  Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματακαθώς και μεταφορά σκονής επικρατούν αυτή την ωρα στην πόλη του λαυρίου, με τους ανέμους να έχουν παρουσίασει ενίσχυση και να πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις εως5 bf η θερμοκρασία στους 16,6 βαθμούς με την υγρασία στο 84%

  Καταχωρήθηκε πριν 13 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 13 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Αίθριος ο καιρός και σήμερα στην πόλη του λαυρίου, με τους ανέμους να πνέουν απο δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς ,η θερμοκρασία στους 11,8 βαθμούς αυτή την ωρα με την υγρασία στο 83%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟΣ METEONET
  Γενικά καλές οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια οι άνεμοι βορειοανατολικοί ασθενείς εως μέτριοι η θερμοκρασία στους 12,4 βαθμούς με την υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 26-4-2015

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 23 βαθμούς στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί ανατολικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Καλό καιρό, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Παροδικές αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 8 ώρες
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
15°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Κυριακή 26/04/2015
Ώρα: 03:00
11°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΛΕΣΒΟΣ-ΘΕΡΜΗ 22:43 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 5°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 7°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 7°C
ΝΕΣΤΟΡΙΟ 7°C
ΣΟΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΑΛΙΑ 18°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 17°C
ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ 17°C
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 16°C
ΧΑΝΙΑ 16°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2015
κλικ για δείτε: ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2007: Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στην Πάτρα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 2 ώρες Η310513