rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Η μείωση των βροχοπτώσεων στον Αμαζόνιο ...

Η μείωση των βροχοπτώσεων στον Αμαζόνιο επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή

Διεθνής ομάδα Αμερικανών και Βραζιλιάνων ερευνητών ανακάλυψε πως αρκετά μέρη του τροπικού δάσους του Αμαζονίου δέχονται σημαντικά μικρότερη ποσότητα βροχής σε σχέση με πριν από δύο δεκαετίες, με αποτέλεσμα να είναι πλέον λιγότερο «πράσινα». Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι νέες δορυφορικές τεχνολογίες τους έδωσαν τη δυνατότητα για πιο ακριβείς μετρήσεις των ποσών βροχόπτωσης στον Αμαζόνιο, και έτσι κατάφεραν να αποτυπώσουν καλύτερα τις αλλαγές των βροχοπτώσεων στην πάροδο των χρόνων. Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας απορρόφησης άνθρακα. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η βλάστηση του Αμαζονίου απορροφά έως και το 25 τοις εκατό του συνολικού άνθρακα που προσλαμβάνεται από ολόκληρη τη χλωρίδα του πλανήτη, συνεπώς κάθε μείωση στη βλάστηση του τροπικού δάσους αποτελεί λόγο για ανησυχία. Οι ειδικοί υποψιάζονταν εδώ και καιρό πως το δάσος απορροφά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με το παρελθόν, απλά και μόνο επειδή έχει μειωθεί η έκτασή του, καθώς σημαντικά κομμάτια του έχουν υλοτομηθεί για λόγους ξυλείας, γεωργίας ή πολεοδομίας. Τώρα από ότι δείχνουν τα δεδομένα το δάσος που απέμεινε δέχεται λιγότερη βροχή, γεγονός το οποίο με τη σειρά του το καθιστά λιγότερο πράσινο, με συνέπεια τα υπάρχοντα δέντρα απορροφούν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν συγκεκριμένα πως το τροπικό δάσος ξεκίνησε να δέχεται λιγότερη βροχή κοντά στο 2000, με κάποια κομμάτια του νοτίου μέρους του να έχουν παρουσιάσει μείωση έως και 25 τοις εκατό. Ειδικά η μείωση της βροχόπτωσης σε μία συγκεκριμένη περιοχή έκτασης περίπου 400.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ευθύνεται για το 50 τοις εκατό της συνολικής μείωσης απορρόφησης άνθρακα που έχει παρατηρηθεί. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι σε κύκλους ξηρών ετών, που γενικά οφείλονται στο φαινόμενο Ελ Νίνιο, η μείωση στην απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να είναι ισοδύναμη με το σύνολο της ποσότητας που απορροφάται από όλα τα φυτά στη Ρωσία μέσα σε ένα έτος.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 17 ώρες

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 30/10/...

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 30/10/2014

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι δέκα χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 30/10/2014 κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -2.4 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας -0.4 βαθμοί, Χ/Κ Σελίου 0.4 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 0.7 βαθμοί, Πτολεμαΐδα 0.8 βαθμοί, Ιωάννινα και Βαρικό Φλώρινας 1.3 βαθμοί, Τύρια Ιωαννίνων 1.4 βαθμοί, Μαυροπηγή Κοζάνης 2.4 βαθμοί και Αρδασσα Εορδαίας 2.6 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου προκαλεί κρ...

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου προκαλεί κρύους χειμώνες;

Ένα από τα επιχειρήματα των αρνητών της κλιματικής αλλαγής αποτελεί η πρόσφατη εμφάνιση ιδιαίτερα ψυχρών χειμώνων στην Ευρώπη και την Ασία. Ωστόσο νέα έρευνα υποστηρίζει πως το ίδιο γεγονός αποτελεί στην πραγματικότητα άλλη μία απόδειξη της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο και του Εθνικού Ινστιτούτου Πολικής Έρευνας της Ιαπωνίας συνέδεσαν τους ψυχρούς χειμώνες με την ταχεία τήξη των πάγων της Αρκτικής, η οποία έχει προκληθεί από την παγκόσμια υπερθέρμανση τις τελευταίες δεκαετίες. Η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε τα πιο εξελιγμένα υπολογιστικά μοντέλα πάνω στο αντικείμενο και κατέληξε πως οι πιθανότητες σφοδρών χειμώνων στην Ευρώπη και τη βόρεια Ασία έχει διπλασιαστεί ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Καθώς οι πάγοι λιώνουν, απελευθερώνουν νερό, το οποίο καθώς είναι αρκετά πιο σκούρο απορροφά μεγαλύτερες ποσότητες θερμότητας. Το θερμότερο νερό στη συνέχεια θερμαίνει τον αέρα ακριβώς από πάνω του και αποδυναμώνει τα υψηλά ρεύματα αέρα που καθορίζουν σε μεγάλο ποσοστό τον καιρό. Η αποδυνάμωση των ρευμάτων κάνει τα επιμέρους καιρικά συστήματα να μένουν σχετικά στάσιμα και να τραβάνε ψυχρό αρκτικό αέρα πάνω από την Ευρώπη και τη βόρεια Ασία για μακρές περιόδους κάθε φορά. Τη θεωρία αυτή επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι όλοι οι πρόσφατοι κρύοι χειμώνες συμπίπτουν με ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αρκτικών θαλάσσιων πάγων. «Η εμφάνιση των τελευταίων συχνών ιδιαίτερα ψυχρών χειμώνων στην Ευρασία οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την παγκόσμια υπερθέρμανση», δήλωσε ο καθηγητής Μασάτο Μόρι, επικεφαλής της έρευνας. Ο Μόρι εκτιμά πως οι ψυχροί χειμώνες θα συνεχιστούν για αρκετές δεκαετίες, αυξάνοντας τη συχνότητά τους, αλλά εντέλει η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα ανέβει συνολικά τόσο πολύ που θα αντισταθμιστεί το φαινόμενο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Οι καταιγίδες της Παρασκευής 24/10 στην ...

Οι καταιγίδες της Παρασκευής 24/10 στην Αθήνα μέσα από κάμερες

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε time-lapse βίντεο από τις καταιγίδες που έπληξαν την περασμένη Παρασκευή τα δυτικά προάστια της Αθήνας. Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από τις κάμερες που βρίσκονται στο Αστεροσκοπέιο στην Πεντέλη, από την κάμερα στο μετεωρολογικό σταθμό στο Γκάζι και από κάμερα στο λόφο Βώκου στη Νίκαια.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Ύψη βροχόπτωσης την Τρίτη 28/10/2014

Τα σημαντικότερα ύψη βροχόπτωσης την Τρίτη 28/10/2014 σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπέιου Αθηνών κατεγράφησαν στη Ζαγορά Πηλίου με 51 mm, στις Μοίρες Ηρακλείου με 37 mm, στο Παναχαϊκό Όρος με 33 mm, στη Ζάκυνθο με 26 mm, στο Ρέθυμνο με 25.4 mm, στη Λαμπεία Ηλείας με 24.4 mm, στον Πλακιά Ρεθύμνου με 23.6 mm, στα Τρίκαλα με 23.2, στην Αμφίκλεια με 22 mm και στο Κοπανάκι με 20.8 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη...

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 28/10/2014

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες κάτω των 2 βαθμών σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/10/2014 σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/ΚΛ Σελίου 0.1 βαθμοί, Τύρια Ιωαννίνων 1 βαθμός, Ιωάννινα 1.1 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 1.6 βαθμοί και ΠαναχαΙκό Ορος 1.9 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Πάνω από τα όρια επιφυλακής η στάθμη του...

Πάνω από τα όρια επιφυλακής η στάθμη του Έβρου στο Πύθιο

Πάνω από τα όρια επιφυλακής ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο. Συγκεκριμένα, έχει φτάσει στα 5,45 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 5,70). Το φαινόμενο παρακολουθούν η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους κατά τόπους δήμους.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 16°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 13°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 9°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 12°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 12°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 14°C, 3 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 16°C, 4 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 9°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 8°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 9°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 14°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 10°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 14°C, 6 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 16°C, 3 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 5°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 13°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 15°C, 6 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 15°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 10°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 10°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 11°C, 5 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 13°C, 4 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 15°C, 6 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 13°C, 5 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 15°C, 6 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 14°C, 6 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΑ: 14°C, 4 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 7°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 15°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 17°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 14°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 15°C, 5 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 13°C, 6 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 8°C, 5 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 3°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 14°C, 4 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΑΝΙΑ: 16°C, 4 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΙΟΣ: 14°C, 6 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κατολίσθηση Ε.Ο. Ηράκλειο - Ρέθυμνο METEONET
  Κατολίσθηση έκλεισε την Ε.Ο μεταξύ Αγίας Πελαγίας και Φόδελε. Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που κινούνται επί της Ε.Ο Ηρακλείου – Ρεθύμνου καθώς, έχει σημειωθεί κατολίσθηση στο ύψος πριν από το βενζινάδικο μεταξύ Αγίας Πελαγίας και Φόδελε. Σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών, μεγάλα κομμάτια βράχων που έχουν αποκολληθεί από το βουνό έχουν πέσει στο οδόστρωμα και έχουν κλείσει το ρεύμα από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο, ενώ ήδη σημειώθηκε και ένα τροχαίο με ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

  Καταχωρήθηκε πριν 7 ώρες
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΦΗΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  METEONET
  Πυργος Ηλειας Βροχη Εντονη Βροχη.Θερμ.14.50cΑνεμοι 3-4Χ/Ω Υγρασ.72% Ωρα 17.35 31/10/14

  Καταχωρήθηκε πριν 10 ώρες
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ METEONET
  Λίγες νεφώσεις που νωρίς το πρωϊ έδωσαν ψιχάλες επικρατούν στην περιοχή της λαυρεωτικής,οι άνεμοι πνέουν απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι, η θερμοκρασία στους 15,1 αυτή την ωρα με την ελάχιστη στους 14,7 η υγρασία στο 80%

  Καταχωρήθηκε πριν 19 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  συννεφια METEONET
  Εδω και μία ώρα στην περιοχή του χαιδαρίου έχουμε ανάπτυξη σωρειτών η θερμοκρασια στους 21 βαθμους και 22% υγρασια

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 1-11-2014

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα νότια και στο Αιγαίο θα είναι περισσότερες δίνοντας παροδικές βροχές ή όμβρους στη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες στα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη ασθενής βροχής, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 15. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί, 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι, 5 μποφόρ, με μικρή περαιτέρω εξασθένηση.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 13 ώρες
13°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Σάββατο 1/11/2014
Ώρα: 08:00
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
Το μεγαλύτερο οnline Pet Shop
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΝΙΑ Ακρωτήρι 03:20 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 03:21 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ ΘΗΒΩΝ 03:20 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 2°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 3°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 3°C
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 3°C
ΝΕΣΤΟΡΙΟ 3°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΡΟΔΟΣ 17°C
ΚΕΡΚΥΡΑ 16°C
ΧΑΝΙΑ 16°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 16°C
ΚΑΡΠΑΘΟΣ 16°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 23-25/10 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2014 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014
κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 23-25/10 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2014 κλικ για δείτε: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2008: 32 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία σε Ηλεία και Αχαία.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 6 ώρες Η310513