rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 21/10/2...

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 21/10/2014

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες κάτω των 2 βαθμών σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -0.8 βαθμοί, Καρπενήσι και Βωβούσα Ιωαννίνων -0.7 βαθμοί, Τρίπολη 0.3 βαθμοί, Τζερμιάδων Λασιθίου 1.3 βαθμοί, Γρεβενά 1.5 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 1.9 βαθμοί και Βλάστη Κοζάνης 2 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 47 λεπτά

Οι ελέφαντες μπορούν να αισθανθούν βροχή...

Οι ελέφαντες μπορούν να αισθανθούν βροχή από απόσταση 240 χιλιομέτρων

Οι ελέφαντες είναι γνωστοί για την εντυπωσιακή τους μνήμη, ωστόσο νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει πως τα μεγάλα θηλαστικά είναι επίσης εξαιρετικοί μετεωρολόγοι. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ υπολόγισαν πως οι ελέφαντες μπορούν να ανιχνεύσουν βροχοπτώσεις που πλησιάζουν από απόσταση έως και 240 χιλιομέτρων. Η ικανότητα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις οργανώσεις προστασίας απειλουμένων ζώων για τη διατήρηση κοπαδιών ελεφάντων μακριά από λαθροκυνηγούς, σύμφωνα με τον Όλιβερ Φρόενφελντ, καθηγητή γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Τέξας Α&Μ. Όπως θα περίμενε κανείς λόγω του μεγέθους των αυτιών τους, οι ελέφαντες διαθέτουν εξαιρετική ακοή και την ικανότητα να ανιχνεύουν πολύ χαμηλές συχνότητες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα γιγάντια θηλαστικά μπορούν να ακούσουν τα χαμηλά βουητά των κεραυνών, όπως και τον ήχο έντονων βροχοπτώσεων χιλιόμετρα μακριά, και να προβλέπουν πότε πλησιάζουν συνθήκες βροχής. Η ερευνητική ομάδα έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα αφού παρατήρησε κοπάδια ελεφάντων στη Ναμίμπια να μετακινούνται ξαφνικά χωρίς κάποια προφανή εξήγηση. «Οι ελέφαντες έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν να αλλάζουν τους προορισμούς των μετακινήσεών τους, καθώς και την ταχύτητα με την οποία μετακινούνται», δήλωσε ο Φρόενφελντ. Για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά αυτή, οι επιστήμονες κατέγραψαν τις κινήσεις εννέα ελεφάντων από διαφορετικά κοπάδια για επτά χρόνια, αφού τους τοποθέτησαν πομπούς GPS. Οι μετρήσεις αποκάλυψαν πως οι ελέφαντες αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση στην πορεία τους κατά τη διάρκεια της περιόδου βροχών στη Ναμίμπια, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου κάθε χρόνο. Οι αλλαγές αυτές γίνονταν κάθε φορά σε συνδυασμό με την εμφάνιση βροχών σε αποστάσεις αρκετών χιλιομέτρων. «Οι ελέφαντες χρειάζονται τη βροχή. Μετά από μία εκτεταμένη περίοδο ξηρασίας, μόλις αισθανθούν τη βροχή αρχίζουν και μετακινούνται προς αυτήν ώστε να βρουν νερό γρηγορότερα», εξηγεί ο Φρόενφελντ. Η γνώση αυτής της ικανότητας κάνει τις κινήσεις των ελεφάντων πιο προβλέψιμες, γεγονός που θα συνεισφέρει στην καλύτερη προστασία τους από λαθροκυνηγούς, καταλήγει η έρευνα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 13 ώρες

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρ...

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 20/10/2014

Αρνητικές και οριακά θετικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 20/10/2014 στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -1.1 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -0.5 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας -0.2 βαθμοί, Καρπενήσι 0 βαθμοί, Βλάστη Κοζάνης 0.4 βαθμοί, Τρίπολη 1.1 βαθμοί, Καλάβρυτα 1.4 βαθμοί και Περτούλι Τρικάλων 1.5 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

1000 νέες λίμνες σχηματίστηκαν στο Περού...

1000 νέες λίμνες σχηματίστηκαν στο Περού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Οι παγετώνες του Περού έχουν συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό από το 1970 έως σήμερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο σχεδόν 1.000 νέες λίμνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Νερού της χώρας την περασμένη Πέμπτη. Το Περού, το οποίο θα φιλοξενήσει το Δεκέμβριο τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, ή για συντομία COP20, χρησιμοποίησε δορυφορικές εικόνες για να πραγματοποιήσει ένα είδος «απογραφής» των παγετώνων και να παρουσίασει την κατάστασή τους στην προσεχή συνάντηση κορυφής. Ο παγετώνας που έχει πληχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό είναι ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός ύψους 5.200 μέτρων Παστορούρι στα βουνά των Άνδεων, ο οποίος έχασε 52 τοις εκατό της επιφάνειάς του λόγω τήξης κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, ως άμεσο αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τα ευρήματα της Εθνικής Αρχής Νερού. Η λατινοαμερικάνικη χώρα είναι μία από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα στον κόσμο, με βιοτόπους που κυμαίνονται από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου σε χιονισμένες βουνοκορφές. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στο Περού βρίσκονται 2.679 παγετώνες εκτεινόμενοι σε μία σειρά 20 βουνών, οι οποίοι καλύπτουν επιφάνεια περίπου 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εξάλλου σχεδόν το 99 τοις εκατό των τροπικών παγετώνων βρίσκονται στη Νότια Αμερική και το 71 τοις εκατό εξ αυτών στο Περού. Οι παγετώνες αυτοί είναι άκρως απαραίτητοι για τα αποθέματα νερού της χώρας καθώς απελευθερώνουν σταδιακά ύδατα τροφοδοτώντας τα ποτάμια με πόσιμο νερό, καθώς και νερό για γεωργικές δραστηριότητες, υδροηλεκτρικά εργοστάσια και ορυχεία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 70 τοις εκατό της παραγωγής ενέργειας του Περού παράγεται σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ η πρωτεύουσα Λίμα ταλανίζεται εδώ και αρκετό καιρό από σημαντικό πρόβλημα λειψυδρίας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Τα αρχαία βουνά που τροφοδότησαν την πρώ...

Τα αρχαία βουνά που τροφοδότησαν την πρώιμη ζωή

Αυστραλοί επιστήμονες βρήκαν αποδείξεις για την ύπαρξη μίας τεράστιας οροσειράς που τροφοδότησε την έκρηξη ζωής στη Γη πριν από 600 εκατομμύρια χρόνια. Η οροσειρά ήταν παρόμοια σε μέγεθος με τα Ιμαλάια και εκτείνοταν σε απόσταση τουλάχιστον 2.500 χιλιομέτρων, στην τοποθεσία της σημερινής δυτικής Αφρικής και βορειοανατολικής Βραζιλίας, οι οποίες την εποχή εκείνη αποτελούσαν μέρος της υπερηπείρου Γκοντβάνα. «Ακριβώς όπως τα Ιμαλάια, αυτή η οροσειρά διαβρώθηκε έντονα λόγω του μεγάλου μεγέθους της. Καθώς τα ιζήματα κατέληγαν στους ωκεανούς, παρείχαν τα τέλεια θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη της ζωής», δήλωσε η καθηγήτρια Ντανιέλα Ρουμπάτο της Ερευνητικής Σχολής Γεωλογικών Επιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας (ANU). Η θεωρία ύπαρξης μιας τέτοιας μεγάλης οροσειράς που τροφοδοτούσε τους ωκεανούς ήταν δημοφιλής εδώ και χρόνια, λόγω του τρόπου με τον οποίο άνθισε η ζωή και άλλαξε δραστικά η χημεία των ωκεανών. Η ανακάλυψη των Αυστραλών επιστημόνων αποτελεί την πρώτη απόδειξη ύπαρξης βουνών κλίμακας Ιμαλαΐων στη Γη. «Παρά το γεγονός ότι τα βουνά έχουν διαβρωθεί εδώ και πολύ καιρό, βράχοι από τις ρίζες τους μας υπέδειξαν την ιστορία του μεγαλείου της αρχαίας οροσειράς», δηλωσε ο καθηγητής Γιοργκ Χέρμαν, μέλος της ερευνητικής ομάδας.«Η οροσειρά δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση δύο ηπείρων. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, βράχοι από το φλοιό ωθήθηκαν περίπου 100 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στο μανδύα της Γης, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις σχημάτισαν νέα ορυκτά», πρόσθεσε. Καθώς τα βουνά διαβρώνονταν, οι ρίζες επανήλθαν στην επιφάνεια, και συλλέχθηκαν στο Τόγκο, το Μάλι και τα βορειοανατολικά της Βραζιλίας, από τον Κάρλος Γκανάδε ντε Αράουχο της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Βραζιλίας και του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο. Ο Αράουχο αναγνώρισε πως τα δείγματα ήταν μοναδικά και τα παρουσίασε στην ομάδα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, όπου, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, η ερευνητική ομάδα προσδιόρισε με ακρίβεια πως οι βράχοι είχαν παρόμοια ηλικία και είχαν σχηματιστεί σε παρόμοια, μεγάλα βάθη.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 17/1...

Μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 17/10/2014

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν την Πέμπτη 16/10/2014 με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Θεολόγος 31.3 βαθμοί, Ζάρακες και Κωπαΐδα (Αγιος Δημήτριος) 30.6 βαθμοί, Λάρισα 30.2 βαθμοί, Τανάγρα και Λιβαδειά 30.1 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Πολλή ζέστη την Παρασκευή 17/10/2014 στη...

Πολλή ζέστη την Παρασκευή 17/10/2014 στην Κρήτη

Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν την Παρασκευή 17/10/2014 στην Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Βρύσσες Χανίων και Δυτικό Ηράκλειο 33.8 βαθμοί, Αγιος Νικόλαος 33.2 βαθμοί, Σητεία 33.2 βαθμοί, Κνωσσός 32.9 βαθμοί, Λέντας Ηρακλείου 31.9 βαθμοί, Αλικιανός Χανίων 31.8 βαθμοί, Ρέθυμνο και Κέντρο Χανίων 31.3 βαθμοί, Πυράθι Ηρακλείου 30.9 βαθμοί, Σπήλι Ρεθύμνου 30.7 βαθμοί και Ιεράπετρα 30.4 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 23°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 21°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 24°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 23°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 20°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 23°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 25°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 22°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 21°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 23°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 24°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 23°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 22°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 25°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 23°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 23°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 22°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 22°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 21°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 23°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 22°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΟΔΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 22°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 22°C, 3 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 21°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 25°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΙΟΣ: 23°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Ιωάννινα:Ηλιος με αραιή συννεφιά METEONET
  Ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά και ψύχρα το πρωί, με ανέμους από διάφορες διευθύνσεις και τη θερμοκρασία αργά το μεσημέρι στους 21,5 βαθμούς κελσίου.

  Καταχωρήθηκε πριν 13 ώρες
  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 19 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΡΙΑΔΕΣ METEONET
  Ισχυοί βόρειοι άνεμοι πνέουν σήμερα στην περιοχή της λαυρεωτικής ,με την ένταση τους να φτάνει τα 6bf, η θερμοκρασία στους 19,7 βαθμούς με την ελάχιστη στους 18,5 η υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Ηλιόλουστη και η σημερινή ημέρα.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Αρκετά καλός ο καιρός σήμερα στην πόλη του λαυρίου με τους δυτικους βορειοδυτικούς ανέμους να πνέουν ,με μια ενταση στα 4bf, η θερμοκρασία και σήμερα σε υψηλά επίπεδα αυτή την ωρα στους, 24,7 βαθμούς, η υγρασία στο 63%

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 21-10-2014

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια του νομού, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 20 ώρες
23°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 21/10/2014
Ώρα: 15:00
23°
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
Διάβασε όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο news.gr
Ξετρυπώνει τις Προσφορές
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 17°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 19°C
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 19°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 19°C
ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 19°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ 27°C
ΠΥΛΗ 27°C
ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 27°C
ΣΠΑΡΤΗ 26°C
ΛΙΒΑΔΕΙΑ 26°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2014 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2014
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2014 κλικ για δείτε: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
1994: Ισχυρές βροχοπτώσεις με μεγάλες πλημμύρες και έξι νεκρούς στην Αθήνα. 2006: Πλημμύρες στην Καλαμάτα με 87 χιλιοστά βροχής.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 1 ώρα Η310513