ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ... ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ...
rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη - Έντονη κακοκαιρία από το απόγευμα της Πέμπτης
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη - Έντονη κακοκαιρία από το απόγευμα της Πέμπτης

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 25/11 από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Την Πέμπτη 26/11 ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα επιδεινωθεί εκ νέου με ισχυρά φαινόμενα, ενώ την Παρασκευή 27/11 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη 25/11 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται ήδη πριν τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας με τοπικά έντονα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Μέχρι το μεσημέρι οι καταιγίδες θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν σημαντικά σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Μέχρι το βράδυ ο καιρός στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα θα παρουσιάσει βελτίωση Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενισχυόμενοι σταδιακά στα επίπεδα των 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται τόσο η πόλη της Αθήνας, όσο και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα εντονότερα φαινόμενα να τοποθετούνται χρονικά κυρίως μετά το μεσημέρι.

Την Πέμπτη 26/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στης Δυτική Ελλάδας. Σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν σημαντικά και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους μέχρι θα ενισχυθούν εκ νέου κατά τόπους στα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Παρασκευή 27/11 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ μεγάλη ύψη κύματος αναμένονται στο Ιόνιο.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρό θα δοθούν με νέα ανακοίνωση, ενώ λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Στρατής Βουγιούκας Ε.Α.Α. - Πεντέλη Τρίτη 24/11/2015 - Ωρα 14:00

Καταχωρήθηκε: πριν 10 ώρες

Πρωινές βροχές στην Ήπειρο

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες συνεχίστηκαν και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 24/11 στην Ήπειρο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυκτα έως τις 09:00 το πρωί της Τρίτης, κατεγράφησαν στις περιοχές: Τύρια Ιωαννίνων 24.6 mm, Ζίτσα Ιωαννίνων 21.2 mm, Καταρράκτης Άρτας (Δασικό Χωριό) 15 mm, Τρίστενο Ιωαννίνων 13.8 mm, Δωδώνη Ιωαννίνων 12.6 mm, Ιωάννινα 12.2 mm και Πληκάτι Ιωαννίνων 11.4 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 14 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της Δευτέρας

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ τα 5 μεγαλύτερα ύψη βροχής που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 23/11 έχουν ως εξής: Κάτω Χώρα Ναυπακτίας 43.4 mm, Αιτωλικό 39 mm, Παναχαϊκό 37.2 mm, Αγρίνιο 28.4 mm και Ασκυφού Χανίων 24.4 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 23/11/...

Ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 23/11/2015

Άνοδο παρουσίασαν οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 23/11. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Βλάστη Κοζάνης 1.8 βαθμοί, Χ/Κ Σελίου 2.5 βαθμοί, Βαρικό Φλώρινας 4 βαθμοί, Χ/Κ 3-5 Πηγάδια 4.5 βαθμοί και Πληκάτι Ιωαννίνων 5.5 βαθμοί, ενώ οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Ιεράπετρα 20.2 βαθμοί, Αμοργός 20.1 βαθμοί, Πάτμος, Καρδαμύλι Μεσσηνίας, Φούρνοι Ικαρίας 19.9 βαθμοί, Λαύριο και Ανάβυσσος 19.8 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Αξιόλογες οι βροχές της Κυριακής στη Δυτ...

Αξιόλογες οι βροχές της Κυριακής στη Δυτική Ελλάδα

Αξιόλογες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν την Κυριακή 22/11/2015 στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έχουν ως εξής: Θεοδώριαννα Άρτας 80 mm, Βουργαρέλι Άρτας 79.2 mm, Λαμπεία Ηλείας 67 mm, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 62.4 mm, Τύρια Ιωαννίνων 59.8 mm, Δερβίζιανα Ιωαννίνων 54.6 mm, Δωδώνη 47.6 mm, Πράμαντα Ιωαννίνων 44.6 mm, Τρίστενο Ιωαννίνων 42.4 mm, Ιωάννινα 41.8 mm, και Πάπιγκο 40 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μ. Βρετανία: Κλείσιμο όλων των σταθμών π...

Μ. Βρετανία: Κλείσιμο όλων των σταθμών παραγωγής ενέργειας από άνθρακα

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των μονάδων παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στη χώρα έως το 2025, και την περιορισμένη χρήση των σταθμών από το 2023. Η κίνηση αυτή, που ανακοινώθηκε πριν από τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που θα λάβει χώρα στο Παρίσι από τις 30 Νοεμβρίου, έχει ως στόχο την ανάδειξη της Βρετανίας ως παγκόσμιο ηγέτη στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2020, είναι η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20 τοις εκατό και η μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 20 τοις εκατό σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Αλλά η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν προειδοποιούσε ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μ. Βρετανίας, κινδυνεύουν σοβαρά να μην πετύχουν αυτούς τους στόχους. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι το κλείσιμο των σταθμών μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στους παρόχους και το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας, το οποίο έχει δείξει πρόσφατα σημάδια υπερφόρτωσης και διάφορα άλλα προβλήματα. «Δε γίνεται μία προηγμένη οικονομία, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, να στηρίζεται σε ρυπογόνους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα που παράγουν τόσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και έχουν ηλικία δεκαετιών», δήλωσε η Άμπερ Ραντ, υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει αναλυτικές προτάσεις την άνοιξη και θα κλείσει τις μονάδες άνθρακα, μόνο όταν πειστεί ότι η μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας θα γίνει χωρίς προβλήματα. «Αν πάρουμε αυτό το βήμα, θα είμαστε μία από τις πρώτες ανεπτυγμένες χώρες που θα επιτύχει πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα», πρόσθεσε η Ραντ. Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών, αλλά ο πρώτος σταθμός δεν αναμένεται να ξεκινήσει λειτουργία πριν το 2025.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Έβρεξε το Σάββατο 21//11/2015 !!!

Αν και δε θα έπρεπε να αποτελεί είδηση, το Σάββατο 21/11 σημειώθηκαν βροχές κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας βάζοντας τέλος σε μια περίοδο ασυνήθιστης (για μήνα Νοέμβριο) ανομβρίας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων με 16 χιλιοστά, στο Διακόπι Φωκίδας με 12 χιλιοστά, στην Κάτω Χώρα Ναυπακτίας με 11 χιλιοστά, στο Αιτωλικό με 10.8 χιλιοστά και στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων με 10.6 χιλιοστά.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

H έρημος Σαχάρα είχε ποτάμια και πλούσια...

H έρημος Σαχάρα είχε ποτάμια και πλούσια βλάστηση πριν από 5.000 χρόνια

Πριν από 5.000 χρόνια, μία από τις πιο ξηρές και ακατοίκητες περιοχές του πλανήτη, η έρημος της Δυτικής Σαχάρας, διέθετε ένα απέραντο σύστημα ποταμών που αν υπήρχε σήμερα θα ήταν η δωδέκατη μεγαλύτερη λεκάνη απορροής στον κόσμο. Γάλλοι επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου για την Εκμετάλλευση της Θάλασσας κατάφεραν να εντοπίσουν το αρχαίο σύστημα ποταμών που πιστεύουν ότι σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια υγρών περιόδων στην περιοχή της ερήμου τα τελευταία 245 χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο σύστημα απεικόνισης πάνω σε έναν ιαπωνικό δορυφόρο, η Σαρλότ Σκονιεζνί και η ομάδα της βρήκαν στρώματα ιζημάτων που υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός ποταμιού μήκους 500 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τους ερευνητές με το σύστημα αυτό, η Σαχάρα θα ήταν κάποτε περιοχή «με εκτεταμένη βλάστηση και έντονη παρουσία ζώων και ανθρώπινων οικισμών». Διάφορες θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες η Σαχάρα κάποτε διέθετε υδάτινες οδούς και φιλοξενούσε ζωή, από ρινόκερους και ανθρώπους μέχρι διάφορα είδη ψαριών, έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Το 2013, υπολογιστικά μοντέλα έδειξαν ότι πριν από 100.000 έτη, την περιοχή χαρακτήριζαν μουσώνες που θα ήταν αρκετοί να τροφοδοτούν τρεις μεγάλους ποταμούς. Μάλιστα ορισμένοι υδρολόγοι πιστεύουν ότι αυτές οι υδάτινες οδοί αποτελούν το κλειδί για την απάντηση του πώς οι πρώτοι άνθρωποι μετανάστευσαν από την κεντρική Αφρική. Στο μέλλον η Σαχάρα θα μπορούσε να φιλοξενήσει βλάστηση και πάλι. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το σύστημα ποταμών διέθετε νερό εννέα φορές κατά τα τελευταία 200.000 χρόνια, με περιόδους υγρασίας και κλιματική αλλαγή να συμβαίνουν κάθε 20.000 χρόνια.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 17°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 16°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 16°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 15°C, 3 μποφόρ NA, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΒΟΛΟΣ: 15°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 18°C, 5 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 17°C, 4 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 14°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 12°C, 3 μποφόρ NA, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΒΑΛΑ: 14°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 17°C, 3 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 14°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 18°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 19°C, 5 μποφόρ NA, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΟΖΑΝΗ: 9°C, 2 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 16°C, 4 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 18°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΩΣ: 16°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΜΙΑ: 13°C, 1 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 13°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 16°C, 4 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 17°C, 3 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 17°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 17°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΝΑΞΟΣ: 16°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΡΟΣ: 16°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΤΡΑ: 17°C, 4 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 11°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 18°C, 4 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΣ: 16°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΜΟΣ: 17°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 15°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΚΥΡΟΣ: 17°C, 4 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 12°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 9°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 16°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 16°C, 1 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΙΟΣ: 16°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΡΟΣ METEONET
  Υψηλή για την επόχη θερμοκρασία που αυτή την ωρα είναι στους 18,6 βαθμούς,σκόνη και υγρασία που η τιμή της φτάνει και το 88%, ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυρίου, οι άνεμοι νοτιοι ασθενείς εως μέτριοι

  Καταχωρήθηκε πριν 16 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ METEONET
  Η αναμενόμενη μεταβολή του καιρού που έχει ξεκινήσει στην χ'ωρα μας εδω στην πόλη του λαυρίου δίνει ισχυρούς νότιους νοτιοανατολικούς ανέμους,η θερμοκρασία και μικρή ποσοτητα αφρικανικής σκόνης ,η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα λόγω των νοτιάδων στους 20,2 βαθμούς με την υγρασία στο 67%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Συννεφιασμένος ουρανός με μέτριους ΝΑ ανέμους.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 4 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 25-11-2015

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακή επέκταση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 8 ώρες
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
16°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 25/11/2015
Ώρα: 02:00
14°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΛΑΠΠΑ ΑΧΑΙΑΣ 23:47 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 00:00 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΜΥΡΙΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 00:00 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΠΕΡΤΟΥΛΙ 00:00 ΒΡΟΧΗ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 23:50 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 23:49 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 00:11 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΔΩΔΩΝΗ 00:04 ΒΡΟΧΗ
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 00:02 ΒΡΟΧΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 00:01 ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΤΑΥΓΕΤΟΣ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 7°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 8°C
ΚΟΖΑΝΗ 9°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 9°C
ΓΡΕΒΕΝΑ 9°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ 19°C
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 18°C
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 18°C
ΚΥΘΗΡΑ 18°C
ΡΕΘΥΜΝΟ 18°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2015 Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 22-24/10/2015 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΡΕΚΟΡ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΕΑΑ
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2015 κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 22-24/10/2015 κλικ για δείτε: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΡΕΚΟΡ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΕΑΑ
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2004: Ασθενείς χιονοπτώσεις στη Βόρεια Αττική. 2005: Πλημμύρες στον ποταμό Ευρώτα στη Λακωνία, με έναν νεκρό από πνιγμό.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 3 ώρες Η310513