rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Προγνώσεις θερμικής αίσθησης και επιβάρυνσης

Το meteo.gr προχωρά από την Πέμπτη 17/08 στην παροχή εξειδικευμένων προγνώσεων θερμικής αίσθησης και επιβάρυνσης (βλ. παράδειγμα παρακάτω). Οι σχετικές προγνώσεις στοχεύουν στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλών ή χαμηλών θερμοκρασιών. Για την παροχή των προγνώσεων, χρησιμοποιείται εξειδικευμένο άνθρωπό-βιομετεωρολογικό μοντέλο. Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία του Meteo είναι διαθέσιμες εδώ.

Θ. Γιάνναρος-Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ-Πεντέλη

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 13 ώρες

Το 2016 σημαδεύτηκε από σειρά αρνητικών κλιματικών ρεκόρ

Ο πλανήτης βίωσε μία σειρά από αρνητικά κλιματικά ρεκόρ το 2016, μεταξύ των οποίων για το πιο θερμό έτος στη σύγχρονη εποχή, το υψηλότερο επίπεδο της θάλασσας και την εκπομπή των περισσότερων αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με νέα έκθεση για το παγκόσμιο κλίμα από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ. Μια σειρά βασικών δεικτών για το κλίμα δείχνουν ότι ο πλανήτης θερμαίνεται όλο και περισσότερο, μια τάση που δεν δείχνει τάσεις επιβράδυνσης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση. «Οι θερμοκρασίες ρεκόρ του περασμένου έτους ήταν αποτέλεσμα της μακροχρόνιας υπερθέρμανσης του πλανήτη και ενός ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο στις αρχές του έτους», αναφέρει η έκθεση. Καθώς η ανθρωπότητα συνεχίζει να βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα για ενέργεια, τα υψηλά επίπεδα αερίων του θερμοκηπίου ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, «αιχμαλωτίζοντας» θερμότητα γύρω από τη Γη, υπογραμμίζει η έκθεση. Όλα τα κύρια αέρια του θερμοκηπίου, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακα, του μεθανίου και του υποξειδίου του αζώτου, ανέβηκαν σε νέα ύψη το 2016. Η συγκέντρωση του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα έφτασε τα 402,9 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), ξεπερνώντας τα 400 ppm για πρώτη φορά τη σύγχρονη εποχή και με βάση τα δεδομένα από πάγους με χρονολόγηση 800.000 ετών. «Η κλιματική αλλαγή του κλίματος είναι ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», καταλήγει η δημοσίευση που συντάχθηκε από περίπου 500 επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση επιβεβαίωσε ότι το 2016 ήταν το πιο θερμό έτος στην ιστορία, σηματοδοτώντας την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που σημειώνεται ρεκόρ. Η τήξη των πάγων οδήγησε επίσης σε ρεκόρ ανόδου για την παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας, η οποία είναι πλέον περίπου 82 χιλιοστά πάνω από το μέσο όρο του 1993.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Αν. Αττική: Αρχίζουν οι αυτοψίες σε επιχειρήσεις που επλήγησαν απ...

Αν. Αττική: Αρχίζουν οι αυτοψίες σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά

Αρχίζουν τις αυτοψίες σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά τα κλιμάκια της Περιφέρειας. Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε ήδη την απόφαση για την επικαιροποίηση της Επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της ΠΕ Ανατολικής Αττικής.Έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε κτίρια, μηχανολογικό εξοπλισμό, εμπορεύματα, πρώτες ύλες και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεων και επαγγελματικών χώρων. Για κάθε επιχείρηση που υπέστη ζημία, η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό εκτίμησης και εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, υποβάλλεται στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών για τις περαιτέρω ενέργειες καταβολής της σχετικής αποζημίωσης στους δικαιούχους. Όσον αφορά την καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οικίες, οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να απευθύνονται στους οικείους Δήμους. Για περισσότερες πληροφορίες οι πληγείσες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη, τηλ. 213 2005110) ή στους οικείους Δήμους.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη αλλά με συνεχώς μειούμενη ένταση η πυρκα...

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη αλλά με συνεχώς μειούμενη ένταση η πυρκαγιά στην Αν. Αττική

Σε εξέλιξη αλλά με συνεχώς μειούμενη ένταση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Ανατολική Αττική , ενώ αντίστοιχα αυξάνεται το τμήμα της περιμέτρου που ελέγχεται από τις δυνάμεις κατάσβεσης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική όλες οι δυνάμεις που επιχειρούν, επίγειες και εναέριες, παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη και επεμβαίνουν σε όποιο σημείο της πυρκαγιάς χρειαστεί ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη επέκτασή της. Περίπου στις 14.30, στην κατάσβεση λάμβαναν μέρος: 220 πυροσβέστες με 84 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο. από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά 5 Α/Φ και 6 Ε/Π για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς. την επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζουν να συνδράμουν με προσωπικό και μέσα οι όμοροι δήμοι, η Περιφέρεια Αττικής, η ΕΛ.ΑΣ και οι ένοπλες δυνάμεις.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ηλεία: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσ...

Ηλεία: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Ανάληψη, Περιστέρι, Κρυονέρι, Δαφιώτισα όπου όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή. Σημειώνεται ότι, παραμένουν έρπουσες μικροεστίες φωτιάς που σε περίπτωση ενίσχυσης των ανέμων είναι πιθανό να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβέστες με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων προσπαθούν και προσεγγίζουν τις περιοχές που εντοπίζονται οι μικροεστίες, ενώ στις προσπάθειες, εκτός από το ελικόπτερο τύπου Ericsson που επιχειρούσε από σήμερα νωρίς το πρωί, προστέθηκε και ένα ακόμη, τύπου Chinook.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Σε χαράδρα στο Μικροχώρι το κύριο πύρινο μέτωπο στην Ανατ. Αττική

Στην αναχαίτιση του κύριου μετώπου της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που μαίνεται μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου, επικεντρώνονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό Σταυρούλα Μαλλίρη. Το μέτωπο αυτό είναι σε εξέλιξη μέσα σε μια χαράδρα κοντά στο Μικροχώρι. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, δίνουν μάχη να μην επεκταθεί. Η πυρκαγιά στο σημείο αυτό είναι σε εξέλιξη από τη νύχτα και μάλιστα κάποια στιγμή πέρασε το δρόμο προς Καπανδρίτι, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη συγκρατήσουν και μέχρι στιγμής την κρατούν στην χαράδρα. Το βάρος της προσπάθειας πέφτει στο να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πάρει νέες διαστάσεις σε περίπτωση που αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες. Αύριο αναμένεται μελτέμι, που θα είναι έντονο στη Βορειοανατολική Αττική, γι' αυτό η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο τμήμα της πυρκαγιάς, τις δυνάμεις πυρόσβεσης απασχολούν κυρίως μεγάλες αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Καλάμου, ενώ λίγο βελτιωμένη είναι η κατάσταση προς Βαρνάβα και Γραμματικό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ακόμα και σε περίπτωση ελέγχου της πυρκαγιάς, θα παραμείνουν για μέρες στην περιοχή. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, τρία αεροσκάφη CANADAIR και έξι ελικόπτερα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Σχετικά ενισχυμένο το μελτέμι στο Αιγαίο την Τρίτη 15/8

Σχετικά ενισχυμένο μελτέμι πνέει την Τρίτη 15/08/2017 στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγαλύτερες ριπές ανέμου έως τις 15:00 κατεγράφονται στις περιοχές: Παξιμάδα Καρύστου και Ανάφη... 77 km/h, Μύκονος και Φουρφουράς Ρεθύμνου... 74 km/h, Σχοινούσα... 72 km/h, Πλακιάς Ρεθύμνου... 69 km/h και Κόρωνος Νάξου... 68 km/h.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

91 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από Ω/06:00 της 13-08-2017 έως Ω/06:00 της 14-08-2017, εκδηλώθηκαν 91 δασικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου Αττικής που εκδηλώθηκε στις 16:16 χθες Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Ζάκυνθο Στις 11/08/2017 και περί Ω/13:33 στην περιοχή Καταστάρι - Παναγούλα στις 12/08/2017 και περί Ω/15:35 στην περιοχή Κοιλιωμένο στις 12/08/2017 και περί Ω/23:12 στην περιοχή Ελιές Βολίμων στις 12/08/2017 και περί Ω/23:37 στην περιοχή Αστέρι Βολίμων στις 13/08/2017 και περί Ω/00:30 στην περιοχή Αλωνάκι Άνω Βολίμων στις 13/08/2017 και περί Ω/00:32 στην περιοχή Σκούτα Άνω Βολίμων Συνολικά στο νησί επιχειρούν 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο, 1 Ε/Π. Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κεφαλονιά Στις 13/08/2017 και περί Ω/21:35 στην περιοχή Δοριζάτα Στις 13/08/2017 και περί Ω/21:37 στην περιοχή Καραβάδος Στις 13/08/2017 και περί Ω/21:23 στην περιοχή Σβορωνάτα Σε ύφεση οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν Στις 10/08/2017 και περί Ω/10:00 στην περιοχή Βροντερό Πρεσπών Φλώρινας Στις 13/08/2017 και περί Ω/11:24 στην περιοχή Παλιά Καβάλα Στις 13/08/2017 και περί Ω/14:20 στην περιοχή Βίτσα Ιωαννίνων Στις 13/08/2017 και περί Ω/11:10 στην περιοχή Ψαθοτόπι Άρτας Στις 13/08/2017 και περί Ω/08:15 στην περιοχή Παππαδάτες Φιλιππιάδας
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 27°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 30°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 28°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 30°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 29°C, 3 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 27°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 29°C, 1 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 25°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 27°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 28°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 30°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 27°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 29°C, 4 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 21°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 28°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 28°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 27°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 27°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 30°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 25°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 24°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 29°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 30°C, 3 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 25°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 20°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 26°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕΛΤΕΜΙΑ METEONET
  Οι αρκετά καλές καλοκαιρινές μέρες συνεχίζουν στην πόλη του λαυρίου,με την έντονη ηλιοφάνεια και το μελτέμι να πνέει αυτή την ωρα με την ένταση του να φτάνει τα 5με 6bf, η θερμοκρασία στους 26,5 βαθμούς ενω η υγρασία στο 58%

  Καταχωρήθηκε πριν 39 λεπτά
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 23 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Ο αίθριος καιρός συνεχίζει και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους βοριάδες να πνέουν εως 5bfαυτή την ωρα ,η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς ενω η υγρασία στο 65%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θεμροκρασία στους 26 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΟΣ METEONET
  Καλές και σήμερα οι καιρικές συνθήκες με την συνέχεια του μελτεμιού που αυτή την ωρα πνέει εως 4bf,η θερμοκρασία στους 26,5 βαθμούς ενω η υγρασία στο 55%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 18-8-2017

Tην Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τα ορεινά της Πελ/νήσου και της Κρήτης τις θερμές ώρες της μέρας. Μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στη Ρόδο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37, στη Δυτική Ελλάδα από 19 έως 37 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 32 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά, αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις, ενώ τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν εκ νέου και θα στραφούν σε ανατολικούς.

Αίθριο καιρό με ενισχυμένους ανέμους περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού και στα ανατολικά παράλια οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν πρόσκαιρα, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 20 ώρες
ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
27°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 18/08/2017
Ώρα: 09:00
29°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 07:30 34 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 07:30 19 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 18°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 19°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 20°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 20°C
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 20°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΣΠΑΡΤΗ 31°C
ΦΙΛΙΑΤΡΑ 31°C
ΙΑΣΜΟΣ 31°C
ΜΕΘΩΝΗ 31°C
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 30°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2017
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2017
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2002: Ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην περιοχή του Κηφισού.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 11 ώρες