rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Απαγόρευση των οχημάτων ντίζελ στην Αθήνα από το 2025;

Από τη Σύνοδο Κορυφής Δημάρχων C40 στην Πόλη του Μεξικό, ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα ντίζελ μέχρι το 2025, μαζί με το Παρίσι, τη Μαδρίτη και την Πόλη του Μεξικό. Οι τέσσερις δήμαρχοι ζήτησαν επίσης από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναλάβουν δράση, προσθέτοντας ότι θα παράσχουν κίνητρα για πεζούς, ποδηλάτες, ή εναλλακτικά καύσιμα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί τρία εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο, με τους περισσότερους εξ αυτών να συμβαίνουν στις πόλεις, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εκτός από το διοξείδιο του άνθρακα, τα αυτοκίνητα εκπέμπουν διοξείδιο του αζώτου και μικροσκοπικά σωματίδια, χειροτερεύοντας την ποιότητα του αέρα, ιδίως στις αστικές περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ακόμα δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο αν η δέσμευση των δημάρχων θα περιλαμβάνει μια συνολική απαγόρευση, ή αν θα απαγορεύσει απλά αυτοκίνητα από ορισμένες περιοχές των πόλεων. Το διάστημα μέχρι το 2025 πάντως θα λειτουργήσει ως μεταβατικό στάδιο. Μια τέτοια κίνηση θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Πόλη του Μεξικό, η οποία μόνο φέτος απαγόρευσε πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα μετά από μία ακόμα σοβαρή κρίση ατμοσφαιρικής ρύπανσης. «Δεν είναι μυστικό ότι στην Πόλη του Μεξικό έχουμε δύο μεγάλα προβλήματα, την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κίνηση», δήλωσε ο δήμαρχος Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, προσθέτοντας ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό και το λεωφορείο, θα πρέπει να επεκταθούν, όπως και η υποδομή για ποδηλασία. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε με τη σειρά του ότι θέλει να προχωρήσει την Αθήνα ακόμη ένα βήμα παραπέρα, με την αφαίρεση κάθε αυτοκινήτου από το κέντρο της Αθήνας. Η δήμαρχος του Παρισίου, Αν Ινταλγκό, κάλεσε την αυτοκινητοβιομηχανία να λάβει τη ρύπανση το ίδιο σοβαρά με τις πόλεις. «Δεν ανεχόμαστε πλέον την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα προβλήματα υγείας και τους θανάτους που προκαλεί, ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους πολίτες μας. Μεγάλα προβλήματα όπως η ρύπανση του αέρα απαιτούν την ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών, και καλούμε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και λεωφορείων να ενωθούν μαζί μας», δήλωσε.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 7 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Δανία: Μονάδα επεξεργασίας νερού με ενέργεια από λύματα

Η δανική πόλη του Άαρχους αναμένεται να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί ενέργεια από οικιακά και βιομηχανικά λύματα για να τροφοδοτήσει με ενέργεια εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού. Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Μαρσέλισμποργκ, η οποία προμηθεύει φρέσκο ​​νερό σε 200.000 κατοίκους, αναμένει να παράγει από λύματα περισσότερο από το 192% της ενέργειας που χρειάζεται. Το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιείται για την τροφοδότηση αντλιών νερού για τη διανομή του καθαρού νερού και, αν περισσεύει ακόμη ηλεκτρική ενέργεια, θα διοχετεύεται πίσω στο δίκτυο. Η μέθοδος για την μετατροπή των λυμάτων σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια βασίζεται στο βιοαέριο. Τα απόβλητα και τα λύματα διοχετεύονται για επεξεργασία σε αεροστεγείς δεξαμενές με βακτήρια, τα οποία διασπούν τα οργανικά υλικά. Με σταθερή θερμοκρασία 38 βαθμών Κελσίου, τα απόβλητα παράγουν βιοαέριο (κυρίως μεθάνιο), που καίγεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας. Αν και η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται σε πολλές μονάδες επεξεργασίας λυμάτων ως μέσο εξουδετέρωσης επιβλαβών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καμία δεν έχει προσπαθήσει μέχρι τώρα να αξιοποιήσει την ενέργεια για επαναχρησιμοποίηση σε τέτοια κλίμακα. Οι αναβαθμίσεις της εγκατάστασης κόστισαν περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, και οι ιθύνοντες πιστεύουν ότι το νέο σύστημα θα αποσβέσει το κόστος μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, χάρις στη μείωση του κόστους συντήρησης και το προστιθέμενο όφελος της πώλησης περίσσειας ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο. Εξάλλου, άλλες δανικές πόλεις και όχι μόνο, σκοπεύουν να εγκαταστήσουν παρόμοια συστήματα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 7 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μεγάλα ύψη ολικού υετού στην δυτική και νότια χώρα την Κυριακή, 4...

Μεγάλα ύψη ολικού υετού στην δυτική και νότια χώρα την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Οι βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, άφησαν πίσω τους μεγάλα ολικά ύψη υετού, κυρίως στα δυτικά και νότια. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 22:00 περίπου τοπική ώρα, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στην Παναγούλα Ζακύνθου (71.8 χιλιοστά), στη Ζάκυνθο (51.6 χιλιοστά), στον Απόλλωνα Νάξου (32.2 χιλιοστά), στην Ιθάκη (17.8 χιλιοστά), και στη Μονεμβασιά (15.8 χιλιοστά).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου 2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγαλύτερες μέγιστες στη χώρα την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 καταγράφηκαν στο Λέντα Ηρακλείου (21.3), στην Ιεράπετρα (20.9), στα Φαλάσαρνα Χανίων (20.4), στις Βρύσες Χανίων (20.3), και στο Κολύμπαρι Χανίων (20.3).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

ΕΕ: Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% μέσω βελτιωμένης απ...

ΕΕ: Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% μέσω βελτιωμένης αποτελεσματικότητας ως το 2030 (3/12/16)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στο εσωτερικό της κατά σχεδόν ένα τρίτο ως το έτος 2030. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η ΕΕ έχει ήδη προγραμματίσει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% κατά την ίδια περίοδο. Ο νέος στόχος χρήσης θα βοηθήσει περαιτέρω, εστιάζοντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανακαίνιση παλαιότερων, λιγότερο αποδοτικών κτιρίων. «Οι σημερινές προτάσεις έχουν τρεις βασικούς στόχους, την προτεραιότητα στην ενεργειακή απόδοση, την επίτευξη μίας παγκόσμιας ηγετικής θέσης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και την παροχή μιας δίκαιης συμφωνίας για τους καταναλωτές», αναφέρει η σχετική δήλωσε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως σημειώνει το BBC, η ΕΕ θα δημιουργήσει επίσης νέα κίνητρα για «έξυπνους» μετρητές κατανάλωσης ενέργειας και καινοτόμο σχεδιασμό, προκειμένου να βοηθήσει τους προμηθευτές ενέργειας να κάνουν και οι ίδιοι περικοπές. Μέτρα θα υπάρξουν επίσης για την ενθάρρυνση περισσότερων Ευρωπαίων να παράγουν και να πωλούν το δικό τους ηλεκτρικό ρεύμα. «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το στόχο του 30% για την ενεργειακή απόδοση, καθώς θα μειώσει την εξάρτησή μας από τις εισαγωγές ενέργειας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές», δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας και Κλιματικής Δράσης, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε. Προς το παρόν, το σχέδιο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της πρότασης, αλλά αν περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο δεσμευτικός στόχος για 30% ενεργειακή απόδοση αναμένεται να προσελκύσει μέχρι και 177 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων ανά έτος, μεταξύ 2021-2030, και να δημιουργήσει περίπου 900.000 νέες θέσεις εργασίας στην ήπειρο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη, το Σαββάτο 3 Δεκεμβρί...

Ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη, το Σαββάτο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αρκετά ζεστό ήταν το μεσημέρι σε πολλές νησιωτικές περιοχές, το Σαββάτο 3 Δεκεμβρίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στο Λέντα Ηρακλείου (21.5), στο Λιμάνι του Ηρακλείου (21.3), στις Βρύσες Χανίων (21.1), στην Κνωσσό (20.7), και στη Σητεία (20.6).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Ισχυροί άνεμοι έπνευσαν στη χώρα, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 201...

Ισχυροί άνεμοι έπνευσαν στη χώρα, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Παρά τη σχετική εξασθένησή τους σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ισχυροί άνεμοι έπνευσαν και την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στη Λυκόχεια Αχαΐας (89 χλμ/ώρα), στο Καπαρέλλι Θηβών (85 χλμ/ώρα), στα 3-5 Πηγάδια (84 χλμ/ώρα), στο Γαλαξίδι (81 χλμ/ώρα), και στο Λεβίδι Αχαίας (79 χλμ/ώρα).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 11°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 8°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 0°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 5°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑ: 9°C, 2 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΒΟΛΟΣ: 4°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 11°C, 1 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 14°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 4°C, 1 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 7°C, 1 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 1°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 7°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 4°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 7°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 13°C, 3 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 1°C, 1 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 6°C, 1 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 10°C, 5 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 12°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 5°C, 1 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 3°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 5°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 9°C, 4 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 11°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 5°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 10°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 10°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 10°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 1°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 13°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 12°C, 1 μποφόρ Δ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΣ: 9°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 11°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 7°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 4°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: -1°C, 2 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 6°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΑ: 13°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 7°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 18 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 6-12-2016

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο και στα πεδινά τμήματα της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Θεσσαλίας. Νωρίς το πρωί στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 16 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Βόρειοι και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 13 βαθμούς, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 7 έως 16 βαθμούς, αλλά στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά και εκεί γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 12 ώρες
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 6/12/2016
Ώρα: 08:00
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΠΗΛΙΟ 6 7
ΜΕΘΩΝΗ 02:20 0 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 02:30 14 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΗΠΟΙ ΕΒΡΟΥ -4°C
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ -3°C
ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ -3°C
ΦΕΡΕΣ -3°C
ΝΕΑ ΒΥΣΣA -3°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ 15°C
ΒΑΪ 15°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 14°C
ΚΑΣΤΕΛΛΙ 14°C
ΚΙΣΣΑΜΟΣ 14°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016 Η κακοκαιρία της περιόδου 26-30/11/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016 κλικ για δείτε: Η κακοκαιρία της περιόδου 26-30/11/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 11/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
Δεν υπάρχουν δεδομένα για αυτή την ημερομηνία
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 6 ώρες