ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ... ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Ισχυρές καταγίδες στην Πελοπόννησο

Ισχυρές καταγίδες έπληξαν την Πελοπόννησο το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου, όπως διακρίνεται και στη δορυφορική φωτογραφία παρακάτω, καθώς και στο χάρτη κεραυνών που καταγράφει το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Μεγάλα προβλήματα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, με το σταθμό μας στην πόλη να καταγράφει συνολικά περισσότερα από 210 χιλιοστά βροχής.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Η παρακάτω φωτογραφία του συνεργάτη μας Γιάννη Κουρέτα αποτυπώνει μέρος της κατάστασης στην Μεγαλόπολη.

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 15 ώρες

Πάνω από 5000 κεραυνοί στη Πελοπόννησο και το Ιόνιο το Σάββατο 25...

Πάνω από 5000 κεραυνοί στη Πελοπόννησο και το Ιόνιο το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Οι ισχυρές καταιγίδες που σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 συνοδεύτηκαν από πολύ μεγάλο αριθμό κεραυνών. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνικών χτυπημάτων ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 5000 κεραυνούς σε διάστημα μικρότερο των 12 ωρών που επικεντρώνονταν στην περιοχή της κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου καθώς και και του κεντρικού και νοτίου Ιονίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 6 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ισχυρότατες βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σαββάτο 25 Ιουνίου 2...

Ισχυρότατες βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σαββάτο 25 Ιουνίου 2016 στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου

Οι ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους συνοδεύονταν από χαλάζι, άφησαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής στην κεντρική και δυτική Πελοπόννησο καθώς και τα νησιά του νοτίου Ιονίου το Σαββάτο, 25 Ιουνίου 2016. Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας το συνολικό ημερήσιο ύψος βροχής ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά προκαλώντας τεράστια προβλήματα και υλικές ζημιές στην πόλη! Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 23:00 τοπική ώρα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Μεγαλόπολη (204.8 χιλ), στην Καλαμάτα (129 χιλ), στη Λαμπεία (88.6 χιλ), στη Φολόη (83 χιλ) και στο Κοπανάκι (66.6 χιλ).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 6 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Διατηρήθηκαν οι ισχυροί άνεμοι σε μεγάλο μέρος της χώρας και την ...

Διατηρήθηκαν οι ισχυροί άνεμοι σε μεγάλο μέρος της χώρας και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ισχυροί άνεμοι επικράτησαν για μια ακόμη ημέρα (Παρασκευή 24 Ιουνιου 2016) στην κεντρική και ανατολική Ελλάδα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (105 χλμ/ώρα), στη Μακρινίτσα (103 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (95 χλμ/ώρα), στη Σαμοθράκη (95 χλμ/ώρα) και στην Πάρνηθα (81 χλμ/ώρα).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μπανγκλαντές: Η πόλη που κέρδισε τη μάχη με την ατμοσφαιρική ρύπα...

Μπανγκλαντές: Η πόλη που κέρδισε τη μάχη με την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η πόλη Ρατζσάχι στο Μπανγκλαντές, η οποία κάποτε κατατασσόταν ως μία από τις πόλεις του κόσμου με την υψηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα της περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του πλανήτη. Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Ρατζσάχι ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια, με ένα πρόγραμμα αναδάσωσης. Τρία χρόνια μετά, οι αρχές της πόλης επικεντρώθηκαν στην καταπολέμηση της ρύπανσης από οχήματα, αγοράζοντας ηλεκτρικά οχήματα αγροτικής και άλλης χρήσης από την Κίνα, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα από τα βενζινοκίνητα οχήματα και τους κινητήρες ντίζελ. Επιπλέον, απαγορεύτηκε η διέλευση των μεγάλων φορτηγών από το κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι υψικάμινοι εκσυγχρονίστηκαν με υλικά που παράγουν χαμηλότερη ρύπανση. Ο επικεφαλής μηχανικός της πόλης, Ασραφέλ Χάκε, σχεδίασε νέα, βελτιωμένα πεζοδρόμια για την πόλη, εμπνευσμένος από επισκέψεις του σε Λονδίνο, Κίνα, και Ιαπωνία. Τα πεζοδρόμια αυτά ενθαρρύνουν τους κατοίκους να περπατούν και διατηρούν τα επίπεδα της σκόνης χαμηλά. Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί 14 χιλιόμετρα τέτοιων πεζοδρομίων, ενώ υπάρχουν σχέδια για την εγκατάσταση άλλων 32 χιλιομέτρων, καθώς και η δημιουργία του πρώτου ποδηλατοδρόμου της πόλης. Η βελτίωση της ποιότητας του αέρα είναι εμφανής στη συγκέντρωση των επικίνδυνων σωματιδίων με διάμετρο δέκα (ΡΜ10) και 2,5 (ΡΜ2.5) χιλιοστά, που προκαλούν πολλαπλά προβλήματα υγείας. Ενδεικτικά, μεταξύ 2014 και 2016, τα επίπεδα των ΡΜ10 μειώθηκαν σχεδόν κατά δύο τρίτα, από τα 195 στα 63.9 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Αντίστοιχα, η συγκέντρωση των σωματιδίων ΡΜ2.5 μειώθηκε από 70 σε 37 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Κάτω από τους 40 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Παρασ...

Κάτω από τους 40 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Για πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα η μέγιστη θερμοκρασία παρέμεινε κάτω από τους 40 βαθμούς. Έτσι, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Κερκίνη Σερρών (38.8), στη Σπάρτη (38.8), στη Λίνδο (38.7), στην Ιθάκη (38.5) και στα Γιαννιτσά (38.4).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 201...

Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Συνεχίστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την χώρα την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016. Για ακόμη μια συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκε μέγιστη άνω των 40 βαθμών. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλώτερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Λίνδο (40.4), στη Σίνδο (39.7) στην Κερκίνη Σερρών (39.6), στα Γιαννιτσά (39.4) και στο Δίον (39.2). Παράλληλα συνεχίστηκαν οι πολύ πολύ ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο. Οι μεγαλύτερες ρυπές ανέμου σημειώθηκαν στη παξιμάδα Καρύστου (98 χλμ/ώρα), στον Πλακιά Ρεθύμνου (90 χλμ/ώρα), στο Καβοντόρο (87 χλμ/ώρα), στο λιμάνι της Μυκόνου (84 χλμ/ώρα) και στη Σαμοθράκη (84 χλμ/ώρα).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Το οξυγόνο στον αέρα θα μειωθεί εάν οι εκπομπές CO2 συνεχίσουν να...

Το οξυγόνο στον αέρα θα μειωθεί εάν οι εκπομπές CO2 συνεχίσουν να αυξάνονται

Η ανεξέλεγκτη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μπορεί να μειώσει δραστικά την ποσότητα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, απειλώντας τη ζωή στη Γη, σύμφωνα με τον Σεργκέι Πετρόφσκι, καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Πετρόφσκι χρησιμοποίησε υπολογιστικά μοντέλα για να εξετάσει το φυτοπλαγκτόν, τα μικροσκοπικά θαλάσσια φυτά στους ωκεανούς που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των δύο τρίτων του ατμοσφαιρικού οξυγόνου στον κόσμο. Κατά την εξέταση της ικανότητας του φυτοπλαγκτού να φωτοσυνθέτει σε διάφορες θερμοκρασίες, ο Πετρόφσκι ανακάλυψε ότι μετά από ένα ορισμένο σημείο, τα φυτά αυτά απλά σταματούν την παραγωγή οξυγόνου. Το πιο ανησυχητικό μέρος των ευρημάτων του Πετρόφσκι είναι το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη θα προκύψει με ελάχιστα προειδοποιητικά σημάδια. Αν η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχιστεί ανεξέλεγκτα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι το κρίσιμο σημείο καμπής μπορεί να φτάσει κοντά στο 2100. Η καταστροφή αυτή δεν είναι αναπόφευκτη, καθώς θα συμβεί μόνο αν επιτρέψουμε στους ωκεανούς του κόσμου να θερμανθούν κατά έξι βαθμούς Κελσίου. Ο κοινά αποδεκτός στόχος, ο οποίος υιοθετήθηκε από την πρόσφατη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, είναι ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες πρέπει να μην αυξηθούν περισσότερο από δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες, όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η καταστροφή κοραλλιογενών υφάλων και παγετώνων και η μεταβολή γεωργικών κύκλων σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει επίσης ότι η παραμονή κάτω από το όριο των δύο βαθμών είναι όλο και πιο απίθανη, εκτός εάν οι παγκόσμιες εκπομπές μειωθούν δραστικά τις επόμενες δεκαετίες.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 27°C, 2 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 30°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 29°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΡΓΟΣ: 30°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 31°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 31°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 31°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 27°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 32°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 28°C, 1 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 30°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 28°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 33°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 28°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 31°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 28°C, 1 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 29°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 26°C, 1 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΚΩΣ: 27°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 33°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 32°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 29°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 32°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 27°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 32°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 27°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 30°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 27°C, 4 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟ: 27°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΜΟΣ: 27°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 27°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 26°C, 1 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 28°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 29°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 28°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Πυργος Ηλειας κατ/δα METEONET
  Ωρα 18.00 Ισχυρη καταιγιδα με ανεμους 40 χιλ/ωρ.

  Καταχωρήθηκε πριν 15 ώρες
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ-ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ METEONET
  Οι λίγες νεφώσεις και με το μελτέμι να πνέει στα 6bf συνθέτουν το καιρικό σκηνικό σήμερα στην ππόλη του λαυρίου,η θερμοκρασία στους 27,3 βαθμούς ενω η υγρασία στο 63%

  Καταχωρήθηκε πριν 23 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕΛΤΕΜΙ METEONET
  Με το μελτέμι να πνέει με μια ένταση στα 6bf, ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυρίου, η θερμοκρασία στους 26,4 βαθμούς με την υγρασία στο 67%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΖΕΣΤΟΣ METEONET
  Χωρίς καμία ουσιαστική μεταβολή και ο σημερινός καιρός στην πόλη του λαυρίου,οι άνεμοι πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, η θερμοκρασία στους 27,7 βαθμούς με την υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 26-6-2016

Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 29 και στην Κρήτη από 14 έως 29.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Εξαίρεση απότελεί η περιοχή της Χίου και ο Θερμαικός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στις δυτικές Κυκλάδες και την θαλάσσια περιοχή δυτικά αυτών οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στις ανατολικότερες περιοχές του νοτίου Αιγαίου, οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ θα στραφούν προς το βράδυ σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 19 ώρες
ΜΑΪΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΑΪΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
30°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Κυριακή 26/06/2016
Ώρα: 15:00
32°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 08:50 21 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 08:55 23 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΜΟΛΑΟΙ 09:00 ΒΡΟΧΗ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 09:13 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 09:00 ΨΙΧΑΛΕΣ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ 20°C
ΑΜΑΡΙ 20°C
ΚΑΝΔΑΝΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 21°C
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 22°C
ΣΗΤΕΙΑ 23°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 35°C
ΝΕΑ ΒΥΣΣA 35°C
ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ 35°C
ΜΕΛΙΚΗ 35°C
ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... 35°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2007: 44.8 βαθμοί στο κέντρο της Αθήνας, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο απο το 1897.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 1 ώρα