rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμι

Υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο το Σάββατο 23 Ιουλίου, σύμφωνα με το δικτυο των 335 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών μας.

 

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 4 ώρες

Σκέψεις για απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων από 14 νησιωτικά κράτ...

Σκέψεις για απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων από 14 νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού Ωκεανού

Συνασπισμός 14 νησιωτικών κρατών του Ειρηνικού Ωκεανού εξετάζει την πρώτη ολική απαγόρευση ορυκτών καυσίμων στον κόσμο. Το μέτρο αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας για το κλίμα που θα πλαισιώσει την ιστορική συνθήκη για το κλίμα του Παρισιού το 2015 και θα αποτελέσει οδηγό για την κάλυψη των διεθνών κλιματικών στόχων. Η προτεινόμενη συμφωνία τέθηκε προς συζήτηση στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Φόρουμ για την Ανάπτυξη των Νησιών του Ειρηνικού (PIDF), και προβλέπει την απαγόρευση νέων ανθρακωρυχείων, νέους στόχους για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τον καθορισμό ορίων για την αύξηση της θερμοκρασίας. Οι εθνικοί ηγέτες έχουν μέχρι στιγμής ανταποκριθεί θετικά και η πρόταση αναμένεται να προχωρήσει. Η πρόταση έχει συνταχθεί από μια ομάδα μη κυβερνητικών οργανώσεων που ονομάζεται Δίκτυο Κλιματικής Δράσης Νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού (PICAN), και αναμένεται να περάσει από αρκετούς γύρους διαβουλεύσεων προτού παρουσιαστεί εκ νέου στη σύνοδο κορυφής του επόμενου έτους. Η συμφωνία δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ πριν από το 2018. Η ηγεσία των Νήσων Φίτζι ίδρυσε το Φόρουμ για την Ανάπτυξη των Νησιών του Ειρηνικού το 2013, αφήνοντας σκόπιμα εκτός την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίες είναι μέλη του προγενέστερου Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού. Ο νέος συνασπισμός, που αποτελείται από τα πιο ευάλωτα κράτη στην κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης των ωκεανών, υποστηρίζει θερμά το φιλόδοξο στόχο του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και επιδιώκει να απαγορεύσει τη δημιουργία νέων ανθρακωρυχείων, καθώς και να εξασφαλίσει καθολική πρόσβαση στην καθαρή ενέργεια έως το 2030. Η προτεινόμενη συνθήκη θα δημιουργήσει επίσης ένα πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ προβλέπει και τη δημιουργία ενός ταμείου για την αποζημίωση των κοινοτήτων που έχουν υποστεί τις σοβαρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, πίσω από το ξενοδοχείο Αριστοτέλης, το οποίο δεν απειλείται μέχρι στιγμής. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στα Λυρά Μονεμβασιάς

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στα Λυρά Μονεμβασιάς, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 40 πυροσβεστες με 15 οχήματα, 11 άτομο πεζοπόρο και 4 πεζετέλ. Λόγω της έκτασης της φωτιάς όμως οι δυνάμεις ενισχύονται με δύο αεροσκάφη, ενα ελικόπτερο, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και πέντε οχήματα ΟΤΑ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 21/7/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 21/7/2016 καταγράφηκαν στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (35.1 C), στη Σπάρτη, στη Λάρισα και στο Άργος (34.8 C), στην Κόνιτσα (34.7 C), στη Σίνδο και στον Αρφαρά Μεσσηνίας (34.4 C), στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας (34.3 C), στην Ωλένη Ηλείας (34.2 C) και στο Λαγκαδά (34 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Το πρώτο μισό του 2016 έσπασε κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 σημείωσε νέα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, αυξάνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες το τρέχον έτος να είναι το θερμότερο που έχει καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία της NASA και της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ). Οι δύο οργανισμοί χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας των δεδομένων της θερμοκρασίας του πλανήτη, καθώς και διαφορετικά κριτήρια για τη σύγκριση των θερμοκρασιών, που οδηγούν σε ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα. Ωστόσο και οι δύο συμφωνούν για τη μακροπρόθεσμη τάση των θερμοκρασιών του πλανήτη, όπως και άλλες υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού. Οι θερμοκρασίες του 2016 πήραν μία ώθηση από ένα εξαιρετικά ισχυρό φαινόμενο Ελ Νίνιο, αλλά είναι κυρίως το αποτέλεσμα της αυξημένης θερμότητας στην ατμόσφαιρα της Γης που οφείλεται στη συσσώρευση των αερίων του θερμοκηπίου. Η αυξημένη θερμότητα οδηγεί σε άνοδο της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας, διαταράσσοντας τα οικοσυστήματα και προκαλώντας πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Κάθε μήνας του τρέχοντος έτους έχει σημειώσει ρεκόρ θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αρκετοί μήνες στις αρχές του έτους ήταν μεταξύ των πρώτων που έχουν καταγραφεί ποτέ να υπερβαίνουν τον 1°C άνω του μέσου όρου. Με τη χαλάρωση του Ελ Νίνιο, οι θερμοκρασίες μειώθηκαν ελαφρώς, αλλά βρίσκονται ακόμη σε επίπεδα ρεκόρ. Ο Ιούνιος ήταν 0,90°C πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, σύμφωνα με τη NOAA και 0,79°C πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1951-1980, σύμφωνα με τη NASA. Μετά το νέο ρεκόρ θερμοκρασίας του Ιουνίου, το 2016 είναι μέχρι σήμερα 1,05°C πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, σύμφωνα με NOAA, και 1,09°C πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1951-1980, σύμφωνα με τη NASA. Εξάλλου, η παγκόσμια μέση θερμοκρασία των ωκεανών για το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι 0,79°C πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, η μεγαλύτερη τέτοια απόκλιση σε 137 χρόνια καταγραφής θερμοκρασιών. Οι κυβερνήσεις του πλανήτη έχουν συμφωνήσει να διατηρήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Αυστραλία: Ισχυροί άνεμοι οδηγούν σε κάλυψη 83% των ενεργειακών α...

Αυστραλία: Ισχυροί άνεμοι οδηγούν σε κάλυψη 83% των ενεργειακών αναγκών από αιολική ενέργεια

Οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τη Νότια Αυστραλία οδήγησαν σε διακοπές ρεύματος και άλλα προβλήματα, αλλά είχαν και ένα σημαντικό όφελος, καθώς οι ανεμογεννήτριες συγκέντρωσαν ένα τεράστιο ποσό ενέργειας, παρέχοντας πάνω από τα δύο τρίτα των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μάλιστα τη Δευτέρα, το 83% της ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας προήλθε από τον άνεμο. Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια καλύπτουν σταδιακά την διαφορά από τα ορυκτά καύσιμα στη Νότια Αυστραλία, και οι επιδόσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι μια ελπιδοφόρα ένδειξη για ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. Στην πολιτεία υπάρχουν σήμερα 683 ανεμογεννήτριες, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους δισεκατομμυρίων και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Η αιολική ενέργεια μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που είναι απαραίτητο τη στιγμή που οι ασταθείς τιμές του φυσικού αερίου έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην Αυστραλία. Εξάλλου, η συνολική εγκατεστημένη ηλιακή ενέργεια στην πολιτεία πλησιάζει τα πέντε γιγαβάτ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με σκοπό να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της περσινής συμφωνίας του Παρισιού, και να μειωθεί η ρύπανση από τον κλάδο της ενέργειας. Η προηγούμενη κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε δεχθεί έντονη διεθνή κριτική για την περιβαλλοντική της πολιτική, με τον τέως πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ να περνά μέχρι το 2015 μία σειρά μέτρων που ευνοούσαν τα ορυκτά καύσιμα και περιόριζαν τους στόχους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διακόπτοντας παράλληλα τις επιδοτήσεις των τελευταίων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 20/7/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 20/7/2016 καταγράφηκαν στην Άρτα (34.6 C), στον Αρφαρά Μεσσηνίας (34.1 C) και στην Αμφιλοχία (34.1 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 27°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 22°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 23°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 27°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 20°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 23°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 23°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 23°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 21°C, 1 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗ: 19°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 19°C, 1 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΩΣ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 22°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 23°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 22°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 23°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 24°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 23°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 23°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 18°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 18°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 22°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 22°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 14 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 27 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ METEONET
  Αίθριος καιρός, άνεμοι ασθενείς θερμοκρασία 29 βαθμοί.

  Καταχωρήθηκε 4 μέρες πριν
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 4 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 24-7-2016

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, περιμένουμε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016.Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου και πιθανόν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 38, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.Τονίζεται πάντως ότι σε εσωτερικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας οι μέγιστες θα φτάσουν πρόσκαιρα στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς και τοπικά θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 10 ώρες
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
27°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Κυριακή 24/07/2016
Ώρα: 03:00
27°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 23:50 25 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 23:55 25 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 12°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 15°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 16°C
ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 16°C
ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ 16°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27°C
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 27°C
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 27°C
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 27°C
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 26°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2007: 41.7 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στο Θησείο.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 14 ώρες