ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook
Επιδείνωση του καιρού
Επιδείνωση του καιρού

Με κακές καιρικές συνθήκες θα αρχίσει και θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα του Πάσχα 02/05/2016 αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και αργότερα στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα δυτικά και στα βόρεια να είναι τοπικά έντονα. Ταυτόχρονα αναμένεται και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά ασθενείς, με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Την Τρίτη 02/05 οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 7 μποφόρ, ενώ ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αρκετές βροχές αναμένονται και την Τετάρτη 03/05, με βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βοριάδες στο Αιγαίο και ενίσχυση τους, με εξαίρεση το Κρητικό όπου θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη, ΕΑΑ-Πεντέλη, Κυριακή του Πάσχα 01/05/2016, Ώρα 20:00

Καταχωρήθηκε: χθές

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός «αποσύρει» τα ονόματα τυφώ...

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός «αποσύρει» τα ονόματα τυφώνων Erika, Joaquin και Patricia

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) ανακοίνωσε ότι τα ονόματα Joaquin και Patricia θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται για τροπικούς κυκλώνες και τυφώνες στον Ατλαντικό ενώ το όνομα Erika θα σταματήσει να χρησιμοποιείται στον ανατολικό Βόρειο Ειρηνικό. Οι τρείς τυφώνες καταγράφηκαν μέσα στο 2015. Το όνομα Erika θα αντικατασταθεί από το Elsa, Το Joaquin από το Julian και το Patricia από το Pamela. Οι λίστες ονομάτων του 2015 θα ξαναχρησιμοποιηθούν το 2021. Ο τυφώνας Erika προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στη νήσο Δομινίκα της Καραϊβικής. Πάνω από 1000 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν. Θεωρείται ότι προκάλεσε 30 θανάτους. Στην Αιτή, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατολισθήσεων λάσπης. Ο Joaquin ήταν ένας τυφώνας κατηγορίας 4 ο οποίος προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στα Crooked Island, Acklins, Long Island, Rum Cay,και San Salvador κατά τον Οκτώβριο του 2015. Ο Joaquin ο οποίος κόστισε τη ζωή σε 34 ανθρώπους (εκ των οποίων οι 33 ήταν το πλήρωμα του πλοίου El Faro) είναι ο ισχυρότερος Οκτωβριανός τυφώνας που χτύπησε τις Μπαχάμες από το 1866. Ο Patricia ήταν ένας τυφώνας ο οποίος ενισχύθηκε ασυνήθιστα γρήγορα και έφτασε την κατηγορία 5 πάνω από τα πολύ θερμά νερά νοτίως του Μεξικό. Είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που καταγράφηκε στον ανατολικό Βόρειο Ειρηνικό και στο Βόρειο Ατλαντικό. Ο WMO επαναχρησιμοποιεί τα ονόματα των τυφώνων κάθε 6 χρόνια τόσο για τον Ειρηνικό όσο και για τον Ατλαντικό Ωκεανό, εκτός και αποσυρθούν οριστικά λόγο της εξαιρετικής φονικότατος ή καταστροφικότητάς τους. Το Patricia είναι το 13ο όνομα που αφαιρείται από τη λίστα του Βορείου Ειρηνικού. Τα Erika και Joaquin έχουν αποσυρθεί 79 και 80 φορές αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 7 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ασθενείς βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας

Ασθενείς βροχές καταγράφηκαν από τις πρώτες ώρες της 2ας Μαΐου μέχρι και την 11η πρωινή σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Λίμνη Πλαστήρα 6.8 mm, Περτούλι 6.0 mm, Θεοδώριανα 5.4 mm και Πράμαντα 5.2 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ευρωπαϊκά κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της ενέργειας ...

Ευρωπαϊκά κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της ενέργειας καταλήγουν στα ορυκτά καύσιμα

Οι παραγωγοί ρύπων διοξειδίου του άνθρακα υποτίθεται ότι επιβαρύνονται οικονομικά, ώστε να ενθαρρύνονται οι επενδύσεις σε μέτρα περικοπής των εκπομπών άνθρακα. Ωστόσο, μια διάταξη στο σύστημα εμπορίας εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλήγει να πράττει το αντίθετο και να επιδοτεί τον άνθρακα, σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ Carbon Market Watch. Στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EU ETS), ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας δεν λαμβάνει πλέον δωρεάν επιδόματα και δικαιώματα εκπομπής άνθρακα, αλλά απαιτείται η αγορά τους μέσω πλειστηριασμού. Ωστόσο, μέσω του άρθρου 10γ επιτρέπεται στα κράτη μέλη χαμηλότερου εισοδήματος από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να δέχονται επιδόματα για εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με την προϋπόθεση ότι θα επενδύουν τουλάχιστον το ισοδύναμο της αξίας των επιδοτήσεων για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών τους συστημάτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει συνολικά κοντά στα 680 εκατομμύρια δικαιώματα εκπομπής για την περίοδο 2013-2019, που ισοδυναμούν σε 12 δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ενεργειακών συστημάτων. Η Πολωνία, η Ρουμανία και η Τσεχία είναι οι μεγαλύτεροι δικαιούχοι, επωφελούμενες περίπου κατά 85% από αυτά τα 12 δις για την περίοδο 2013-19, αναφέρει η έκθεση. Ο διαμοιρασμός των πόρων αυτών υποτίθεται ότι θα υποστήριζε τον εκσυγχρονισμό του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στα φτωχότερα κράτη της ΕΕ. Αντιθέτως, το 2013, το 90% κατέληξε στην αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, αντί για την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στις αναβαθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται επενδύσεις στο πιο ρυπογόνο σταθμό παραγωγής ενέργειας της Ευρώπης, τη μονάδα λιγνίτη Μπελχατόφ στην Πολωνία. «Η διάταξη αυτή έχει μέχρι στιγμής δεν είχε ως αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος στα κράτη μέλη με πιο αδύναμες οικονομίες. Αντιθέτως, διαιωνίζει την εντατική παραγωγή ενέργειας από άνθρακα και την αβεβαιότητα των επενδύσεων», καταλήγει η έκθεση. Η ΜΚΟ καλεί την Κομισιόν να εξαιρέσει τα έργα άνθρακα από το πρόγραμμα και να δώσει προτεραιότητα στα συστήματα ανανεώσιμων πηγών και ενεργειακής αποδοτικότητας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα

Σε ελαφρώς υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα, ιδιαίτερα στη Νότια Ελλάδα όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε στις περισσότερες περιοχές τους 25 βαθμούς. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες θερμοκρασίες είχαν ως εξής: Μοίρες Ηρακλείου 28.8 βαθμοί, Λίνδος Ρόδου 28.4 βαθμοί, Σπάρτη και Αρφαράς Μεσσηνίας 27.4 βαθμοί, Λέντας Ηρακλείου 26.8 βαθμοί, Βαγιονιά Ηρακλείου 26.3 βαθμοί και Κρανίδι Αργολίδας 26 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Θυελλώδεις νοτιάδες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έπνεαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου σε περιοχές της Κρήτης. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγαλύτερες ριπές ανέμου κατεγράφησαν στις περιοχές: Φινοκαλιά 122 km/h, Παλαιόχωρα 91.7 km/h, Φράγμα Ποταμών 90.1 km/h και Ανώγεια 77.2 km/h.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες στην Κρήτη

Υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου 30/04/2016 στην Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Λέντας Ηρακλείου 22.8 βαθμοί, Βαγιονιά Ηρακλείου 22.6 βαθμοί, Μοίρες Ηρακλείου 22.1 βαθμοί, Άγιος Νικόλαος 21 βαθμοί, Σταυράκια Ηρακλείου 20.6 βαθμοί, Ιεράπετρα 20.5 βαθμοί, Κνωσσός 20.1 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Υπό έλεγχο τέθηκε σήμερα το πρωί η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στα Καλύβια του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο σημείο παραμένει ένα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής με δύο οχήματα. Στο μεταξύ την προσοχή φορέων και πολιτών εφιστά η πυροσβεστική, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει μεγάλος, λόγω των ισχυρών ανέμων και του χαμηλού συντελεστή υγρασίας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 17°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 16°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 14°C, 3 μποφόρ BA, ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 14°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΒΟΛΟΣ: 12°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 14°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 20°C, 2 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 15°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 11°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 15°C, 4 μποφόρ Α, ΒΡΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 15°C, 2 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 14°C, 1 μποφόρ BA, ΒΡΟΧΗ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 16°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 13°C, 1 μποφόρ BA, ΒΡΟΧΗ ΚΟΖΑΝΗ: 10°C, 1 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 15°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 16°C, 6 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 18°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΜΙΑ: 12°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 13°C, 2 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΛΗΜΝΟΣ: 17°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 15°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 17°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 17°C, 4 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΝΑΞΟΣ: 17°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΟΣ: 16°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΑΤΡΑ: 14°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟ: 12°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 20°C, 3 μποφόρ Δ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΣΑΜΟΣ: 18°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 17°C, 5 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 16°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 11°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 8°C, 2 μποφόρ NA, ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 15°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 15°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 17°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 12 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Κυριακή του Πάσχα σήμερα με αίθριο καιρό. Χριστός Ανέστη. Καλό μήνα. (φωτό Ανάσταση στην Ρόδο)

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ METEONET
  Καλός καιρός με αραιή συννεφιά. Καλή Ανάσταση. (φωτό περιφορά του επιταφίου)

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 3-5-2016

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται αύριο Τρίτη 3 Μαΐου 2016 σε όλη τη χώρα. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ υπάρχει και ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Ισχυροί άνεμοι, τοπικά έως θυελλώδεις, θα επικρατούν στα πελάγη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 17 στη Δυτική, από 11 έως 21 στην Κεντρική και Νότια, από 13 έως 18 στα νησιά του Ιονίου, από 17 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου και από 15 έως 24 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς-Νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ σε Δυτικούς με μικρή περαιτέρω εξασθένιση. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στην περιοχή των Κυκλάδων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στην ανατολική Κρήτη, και την θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου και Ρόδου οι θα άνεμοι θα είναι Δυτικής διεύθυνσης 2 έως 3 μποφόρ ασθενέστεροι. Το βράδυ οι άνεμοι στο τρίγωνο Καρπάθου-Ρόδου-Σάμου θα στραφούν σε Νοτίους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές και Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική η αρχικά αραιή νέφωση θα πυκνώσει από το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμου θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρώτες ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 7 ώρες
ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
16°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 3/05/2016
Ώρα: 03:00
15°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 22:10 32 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 22:15 24 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΑΝΔΡΟΣ 22:01 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΣΚΥΡΟΣ 22:01 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ ΦΩΚΙΔΑ 22:00 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΠΕΡΤΟΥΛΙ 22:00 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΖΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 22:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΦΛΩΡΙΝΑ 22:10 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΣΕΛΙ Χ/Κ 22:03 ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ
ΣΕΡΡΕΣ 22:03 ΒΡΟΧΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 22:01 ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ
ΡΙΖΩΜΑΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 22:01 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 5°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 5°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 7°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 8°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 8°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΡΟΔΟΣ 20°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 20°C
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 20°C
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 20°C
ΒΑΪ 20°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
Δεν υπάρχουν δεδομένα για αυτή την ημερομηνία
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 2 ώρες Η310513