rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Τσεχία: Τα μισά αγριογούρουνα του Βοημικού Δρυμού είναι ραδιενεργ...

Τσεχία: Τα μισά αγριογούρουνα του Βοημικού Δρυμού είναι ραδιενεργά, 30 χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ (23/2/2017)

Ένα ασυνήθιστο πρόβλημα αντιμετωπίζει φέτος τον χειμώνα η Τσεχία με το κρέας του αγριογούρουνου, που αποτελεί τοπική λιχουδιά: τα αγριογούρουνα είναι... ραδιενεργά. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα προέρχεται από την τροφή των ζώων αυτών. Ο κρύος χειμώνας με τις πολλές χιονοπτώσεις τα αναγκάζει να τρέφονται με ψευδόυδνες, ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται υπογείως και αφθονεί στον Βοημικό Δρυμό, μια οροσειρά που μοιράζονται τρεις γειτονικές χώρες, η Τσεχία, η Αυστρία και η Γερμανία. Τα μανιτάρια αυτά απορροφούν υψηλά επίπεδα του ραδιενεργού ισοτόπου Καίσιο 137. Πριν από τρεις δεκαετίες, με το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, εκλύθηκε σημαντική ποσότητα Καισίου 137 που κατέληξε στα βουνά αυτά. Πλέον, τα αγριογούρουνα τρώνε τα μανιτάρια και μέσω αυτών απορροφούν Καίσιο 137. Έτσι, το κρέας τους γίνεται ραδιενεργό, όπως είπε στο πρακτορείο Reuters ο Γίρι Ντράπαλ της κρατικής κτηνιατρικής υπηρεσίας. «Κατά κάποιο τρόπο, είναι εποχικό πρόβλημα», διευκρίνισε. Ωστόσο, η εποχή αυτή μπορεί να κρατήσει πολύ. Ο χρόνος υποδιπλασιασμού του Καισίου 137 είναι 30 χρόνια: αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουν 30 χρόνια για να μειωθούν στο μισό οι αρχικές τιμές του ισοτόπου. Τα αγριογούρουνα μπορεί να... λάμπουν για πολλά χρόνια ακόμη. «Αναμένουμε ότι θα εντοπίζουμε (ραδιενεργή) τροφή για αρκετά χρόνια από σήμερα», πρόσθεσε ο Ντράπαλ. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με κρέας αγριογούρουνου που είναι πολύ δημοφιλές στην Τσεχία. Συχνά οι Τσέχοι το χρησιμοποιούν στο παραδοσιακό γκούλας που σερβίρεται σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια. Και τα αγριογούρουνα που καταλήγουν στο πιάτο θα πρέπει να είναι ασφαλή για κατανάλωση. Κάθε θήραμα, όχι μόνο τα αγριογούρουνα, πρέπει να επιθεωρείται πριν καταναλωθεί και το ραδιενεργό κρέας απαγορεύεται, επισήμανε ο Ντράπαλ. Από τα 614 ζώα που εξετάστηκαν στο διάστημα 2014-16 σχεδόν τα μισά (ποσοστό 47%) διαπιστώθηκε ότι ξεπερνούσαν τα όρια. Σύμφωνα με τον Ντράπαλ πάντως, ακόμη και το κρέας ραδιενεργών ζώων θα αποτελούσε κίνδυνο για την υγεία μόνο αν καταναλωνόταν σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Θα πρέπει δηλαδή να τρώει κανείς αγριογούρουνο πολλές φορές την εβδομάδα, για τουλάχιστον δύο μήνες, για να καταλήξει στο νοσοκομείο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα - Αρχείο ειδήσεων

Στους 22.3 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη στη χώρα, την Πέμπτη 23 Φεβρ...

Στους 22.3 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη στη χώρα, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στη χώρα την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στην Κωπαΐδα (22.3), στην Αυλίδα (22.2), στη Λάρισα (22.2), στα Γιαννιτσά (22.1), και στο Βελβεντό Κοζάνης και την Λιβαδειά (21.7).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα - Αρχείο ειδήσεων

Σουηδία: Οικιακή θέρμανση μέσω αναζητήσεων στο διαδίκτυο (22/2/20...

Σουηδία: Οικιακή θέρμανση μέσω αναζητήσεων στο διαδίκτυο (22/2/2017)

Τα κέντρα δεδομένων που είναι απαραίτητα για τη διαδικτυακή δραστηριότητα παράγουν υπερβολική θερμότητα και απορροφούν σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας για λόγους ψύξης. Ωστόσο, αξιωματούχοι στη Στοκχόλμη της Σουηδίας σκέπτονται να αξιοποιήσουν όλη αυτήν την απορριπτόμενη θερμότητα για το σκοπό της οικιακής θέρμανσης. Τα κέντρα δεδομένων δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καταναλώνοντας παγκοσμίως περίπου την ίδια ποσότητα ενέργειας με την αεροπορική βιομηχανία. Μάλιστα η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στα κέντρα δεδομένων μπορεί έως και να τριπλασιαστεί την προσεχή δεκαετία. Ωστόσο η θερμότητα από τα κέντρα δεδομένων μπορεί να βοηθήσει στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Μόνο ένα κέντρο δεδομένων των δέκα μεγαβάτ μπορεί να παρέχει αρκετή θερμότητα για 20.000 διαμερίσματα και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 8.000 τόνους. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Πάρκα Δεδομένων Στοκχόλμης», τα κέντρα δεδομένων θα τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και η θερμότητα που θα παράγεται θα πωλείται στη δημοτική εταιρεία θέρμανσης, η οποία ήδη σκόπευε να στραφεί στη βιομάζα ή άλλες πηγές αντί των ορυκτών καυσίμων. Η εταιρεία θέρμανσης έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται με μικρά κέντρα δεδομένων, και η πρωτοβουλία ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι θα φέρει σε επαφή, προετοιμάσει και προσφέρει «όλα τα απαραίτητα στοιχεία υποδομής κατάλληλα για δραστηριότητα κέντρων δεδομένων». Δεδομένου ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Σουηδίας είναι να απομακρυνθεί πλήρως από τα ορυκτά καύσιμα ως το 2040, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να ωθήσει την σκανδιναβική χώρα πιο κοντά σε αυτό το στόχο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 19 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Οι Άλπεις θα χάσουν το 70% της κάλυψης χιονιού λόγω της κλιματική...

Οι Άλπεις θα χάσουν το 70% της κάλυψης χιονιού λόγω της κλιματικής αλλαγής (22/2/2017)

Οι Άλπεις αναμένεται να χάσουν το 70% της κάλυψης χιονιού μέχρι το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με νέα μελέτη. Πέρα από το σοβαρό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής θα έχει επίσης οικονομικές και τουριστικές συνέπειες, μειώνοντας τη διάρκεια της σεζόν σκι. Οι ερευνητές από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Λωζάνη πραγματοποίησαν μία προσομοίωση για την κάλυψη του χιονιού στις Άλπεις, βάσει των συνθηκών βροχόπτωσης και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, δύο από τους κυριότερους παράγοντες της χιονόπτωσης. Ο περασμένος Δεκέμβριος ήταν απογοητευτικός για τους σκιέρ, με τις ξηρότερες χιονοπτώσεις εδώ και πάνω από 150 χρόνια. Η χαμηλή χιονόπτωση θα καθυστερήσει την έναρξη της χειμερινής σεζόν στις Άλπεις κατά εβδομάδες ή και μήνες, καθώς δεν θα υπάρχει αρκετό φυσικό χιόνι για χειμερινά σπορ. Οι προσομοιώσεις των ερευνητών έδειξαν μια ασύμμετρη κατανομή του χιονιού σε διάφορα υψόμετρα και χρονικά πλαίσια, καθώς και ότι αντί της χιονόπτωσης, οι βροχές θα γίνουν πιο συχνές. Σύμφωνα με τη μελέτη, η απώλεια κάλυψης χιονιού θα είναι έντονη σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά, καθώς το 25% όλων των χιονοδρομικών κέντρων των Άλπεων βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο. Οι επιστήμονες, ωστόσο, σημειώνουν ότι η απώλεια της χιονοκάλυψης μπορεί να μειωθεί από το 70% στο 30%, αν η υπερθέρμανση του πλανήτη περιοριστεί κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου 2017

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2017, καταγράφηκαν στα Φαλάσαρνα Χανίων (20.4), στον Πλατανιά Χανίων (20.2), στον Αλκιανό Χανίων (20), στο Ηράκλειο (19.6), και στο Ακρωτήρι Χανίων (19.1).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ο Ιανουάριος που πέρασε ήταν ο τρίτος θερμότερος εδώ και 137 χρόν...

Ο Ιανουάριος που πέρασε ήταν ο τρίτος θερμότερος εδώ και 137 χρόνια (21/2/2017)

Τον περασμένο μήνα, η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν μεν 0,20 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από αυτή τον περσινό Ιανουάριο, τον θερμότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, αλλά ταυτόχρονα ήταν 0,92 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία Ιανουαρίου από το 1951 έως το 1980, σύμφωνα με μηνιαία ανάλυση της NASA. Η ανάλυση του Ινστιτούτου Γκόνταρντ βασίζεται σε δεδομένα από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, από σημαδούρες που μετρούν τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας, έως ερευνητικούς σταθμούς στην Ανταρκτική. Οι παρατηρήσεις ξεκίνησαν το 1880, και ο περασμένος Ιανουάριος είναι ο τρίτος θερμότερος στο αρχείο. Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι ο Ιανουάριος του 2017 φαίνεται να είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που οι παγκόσμιες θερμοκρασίες δεν ακολουθούν την ίδια σταθερή ανοδική πορεία, καθώς ο Ιανουάριος του 2016 ήταν θερμότερος κατά 1,12 βαθμούς Κελσίου από το μέσο όρο, έναντι 0,92 του 2017. Τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση έχει το 2007, με 0,96 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία. Όπως είχε προβλεφθεί, το 2016 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, και σηματοδότησε την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που σπάει το ρεκόρ της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να τονίζουν ότι οι προβλέψεις των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής παραμένουν ζοφερές. Οι ειδικοί προειδοποιούν για ενισχυμένα κύματα καύσωνα, ξεσπάσματα επιδημιών, κρίσεις μαζικής πείνας και γενικότερα πιθανούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Εξάλλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κρίση της κλιματικής αλλαγής θα οδηγήσει σε περίπου 250.000 επιπλέον θανάτους κάθε χρόνο από το 2030 έως το 2050, εξαιτίας των θανατηφόρων αυτών κινδύνων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Στο έλεος κακοκαιρίας το Ιράν

Έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στα νότια του Ιράν, σειρά έχουν οι πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας όπου το χιόνι σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου φτάνει τα 2μ σε αρκετά χωριά. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χιονοστιβάδες και ανυπολόγιστες καταστροφές έχει δεχθεί το ζωικό κεφάλαιο της χώρας. Εν τω μεταξύ οι πλημμύρες στα νότια δεν έχουν υποχωρήσει, ένα φράγμα κατέρρευσε και πλημμύρισε η πόλη Jiroft προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Στα νοτιοδυτικά της χώρας τα σχολεία έκλεισαν λόγω αμμοθύελλας που περιόρισε την ορατήτα σε μερικά δεκάδες μέτρα και οι κάτοικοι σπεύδουν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 10°C, 1 μποφόρ Α, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 13°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 12°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 11°C, 1 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑ: 10°C, 2 μποφόρ Α, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΣ: 11°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 13°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 7°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 9°C, 1 μποφόρ Α, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 11°C, 1 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 10°C, 2 μποφόρ NA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 13°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 12°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 7°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 11°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΥΘΗΡΑ: 11°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 11°C, 2 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 11°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 11°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 13°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 13°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 12°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 13°C, 4 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 11°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 11°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 12°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 6°C, 1 μποφόρ NA, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 12°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 12°C, 2 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 13°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 12°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 11°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 7°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 6°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 11°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 11°C, 1 μποφόρ Δ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΧΙΟΣ: 13°C, 4 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία τώρα στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 8 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Ανοιξιάτικες οι καιρικές συνθήκες στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς ,η θερμοκρασία στους 9,6 βαθμούς με την υγρασία στο 83%

  Καταχωρήθηκε πριν 10 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΥΓΡΑΣΙΑ METEONET
  Τα υψηλά πόσα της σχετικής υγρασίας που φτάνουν και το 91% ,ειναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτή την ωρα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς ,ενω η θερμοκρασία στους9 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 24-2-2017

Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, που έως το βράδυ θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στη δυτική ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο, και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 5 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 17.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Έως τις πρωινές ώρες και προς το βράδυ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 4 ώρες
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
13°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Πέμπτη 23/02/2017
Ώρα: 20:00
12°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 10 12
ΜΕΘΩΝΗ 18:00 33 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 17:50 13 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 4°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 4°C
ΛΥΚΟΧΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 4°C
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 5°C
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 5°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ 14°C
ΛΗΜΝΟΣ 13°C
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 13°C
ΧΙΟΣ 13°C
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 13°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2003: Ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια. 2011: Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν την Πάτμο.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 9 ώρες