ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ... ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας
Καθυστέρηση ανανέωσης προγνώσεων

Σήμερα 30/3 η πρωϊνή ενημέρωση προγνώσεων θα καθυστερήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Καταχωρήθηκε: πριν 2 ώρες

Πρωινές βροχές την Πέμπτη 30/03/2017

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 30/03/2017, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 10:00, κατεγράφησαν στις περιοχές: Φινοκαλιά Λασιθίου 23.6 mm, Ανάφη 16.2 mm, Απόλλωνας Νάξου 11 mm, Σαντορίνη 10 mm, Σητεία 9.8 mm και Κόρωνος Νάξου 7.4 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα - Αρχείο ειδήσεων

Η Ινδονησία και το Βιετνάμ προωθούν την ηλιακή επανάσταση στη Νοτ...

Η Ινδονησία και το Βιετνάμ προωθούν την ηλιακή επανάσταση στη Νοτιοανατολική Ασία

Η Ινδονησία και το Βιετνάμ έχουν ως στόχο την επίτευξη ετήσιας ισχύος από ηλιακή ενέργεια στα τουλάχιστον πέντε γιγαβάτ η κάθε μία έως το 2020, από σχεδόν μηδενική σήμερα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων στο πρακτορείο Reuters. Αυτά τα επίπεδα παραγωγής ενέργειας θα τοποθετούσαν τις δύο ασιατικές χώρες μεταξύ των κορυφαίων 15 παραγωγών ηλιακής ενέργειας στον κόσμο το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), και θα αντιπροσώπευαν επίσης σχεδόν το 9% της αναμενόμενης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδονησία και το Βιετνάμ στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Η περιφερειακή ώθηση προς την κατεύθυνση της ηλιακής ενέργειας θα δώσει ώθηση επίσης στην παγκόσμια ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα διάφορες μεγάλες εταιρείες από τον Καναδά ως τη Νότιο Κορέα να προσπαθούν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βιετνάμ, Χοάνγκ Κουόκ Βουόνγκ, «η ανάπτυξη θα έρθει πολύ γρήγορα, καθώς η κατασκευή των ηλιακών έργων απαιτεί σύντομο χρονικό διάστημα». Ωστόσο, με το αρχικό κόστος να θεωρείται παραδοσιακά ως ένας μεγάλος αποτρεπτικός παράγοντας για τα ηλιακά έργα, τόσο η Ινδονησία όσο και το Βιετνάμ αναμένεται να προσφέρουν ευκαιρίες για επιδοτήσεις, επιτρέποντας στους παραγωγούς να κλειδώσουν τις πωλήσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε σταθερές τιμές για μερικά χρόνια. «Αν θέλουμε να προωθήσουμε σοβαρά την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι κατάλληλες επιδοτήσεις», επισήμανε ο Βουόνγκ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα - Αρχείο ειδήσεων

Ιαπωνία: Στο 35% το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το...

Ιαπωνία: Στο 35% το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το 2030

Η Ιαπωνία μπορεί να φτάσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 35% έως το 2030 με πολιτική που θα εφαρμοστεί από μία ισχυρή ηγεσία, σύμφωνα με νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Ενεργειακής Οικονομίας και Οικονομικής Ανάλυσης (IEEFA). Η έκθεση αναφέρει ότι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία τα τελευταία έξι χρόνια, και η ίδια τάση αναμένεται να συνεχιστεί στο μέλλον. Επιπλέον, η βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση υποστηρίζει την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως της ηλιακής και υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι τα ρυθμιστικά εμπόδια και οι δυσκολίες του δικτύου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε το ασιατικό κράτος να αξιοποιήσει τις αγορές κεφαλαίων για την υποστήριξη των εθνικών προγραμμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Ιαπωνία άλλαξε απότομα και δραστικά το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον απόηχο του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα την 11η Μαρτίου του 2011, που σηματοδότησε το τέλος της ιαπωνικής πυρηνικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του IEEFA, η Ιαπωνία θα φτάσει τα 100 γιγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το τέλος του οικονομικού έτους του 2016. Η ζήτηση ενέργειας στη χώρα τώρα πέφτει, οδηγώντας τους συντάκτες της έκθεσης στο συμπέρασμα ότι πολλά από τα 45 προτεινόμενα έργα παραγωγής με καύση άνθρακα δεν θα φτάσουν στο στάδιο της κατασκευής. Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας αναμένεται να μειωθεί στις 868 τεραβατώρες το 2030, από 1.140 το 2010. Την ίδια στιγμή, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνονται μία όλο και πιο ελκυστική εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα. Σύμφωνα με την IEEFA, τα 10 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα ως το 2030 είναι απόλυτα εφικτός στόχος, εάν εφαρμοστεί και υποστηριχτεί το κατάλληλο πλαίσιο πολιτικής. Εξάλλου, τα φωτοβολταϊκά στην Ιαπωνία προβλέπεται να φτάσουν το 12% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μέχρι το 2030, από 4% σήμερα. Ωστόσο, θα απαιτηθεί ομοίως νέα πολιτική στήριξη για την ηλιακή επέκταση στη χώρα στα επίπεδα των τελευταίων ετών, όπως η πρόσφατη κίνηση για αντίστροφες δημοπρασίες στα ηλιακά έργα μεγάλης κλίμακας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα - Αρχείο ειδήσεων

ΟΗΕ: Tο 2017 ήδη χαρακτηρίζεται από ακραία κλιματικά φαινόμενα

Οι ακραίες καιρικές και κλιματικές συνθήκες, όπως ο πρόσφατος «καύσωνας» της Αρκτικής, συνεχίζονται και φέτος, αφού το 2016 έσπασαν τα παγκόσμια ρεκόρ θερμοκρασίας και συρρίκνωσης των θαλάσσιων πάγων σε συνδυασμό με την απότομη άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποιεί ότι οι δραστικές αλλαγές στο παγκόσμιο κλιματικό σύστημα, που οδήγησαν σε μια σειρά από ανησυχητικά φαινόμενα το περασμένο έτος, φαίνεται να συνεχίζονται αμείωτες. Ακόμη και χωρίς την εκδήλωση ενός ισχυρού Ελ Νίνιο, ενός φαινομένου που φέρνει γενικά υψηλότερες θερμοκρασίες κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια, το 2017 «συνοδεύεται από άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές σε ολόκληρο τον πλανήτη που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κατανόησή μας για το κλιματικό σύστημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβιντ Κάρλσον, επικεφαλής του Παγκόσμιου Ερευνητικού Προγράμματος του ΟΗΕ. Πέρυσι, η παγκόσμια μέση θερμοκρασία ήταν περίπου 1,1 βαθμό Κελσίου πάνω από την προβιομηχανική περίοδο, και περίπου 0,06 βαθμούς πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του 2015. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας ήταν επίσης η υψηλότερη που έχει καταγραφεί. Η στάθμη της θάλασσας συνέχισε να αυξάνεται και τα επίπεδα των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής ήταν πολύ κάτω του μέσου όρου, σύμφωνα με την έκθεση, που προειδοποιεί ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ήταν η βασική κινητήρια δύναμη πίσω από την ανησυχητική τάση. «Με τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα να σπάνε συνεχώς νέα ρεκόρ, η επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο κλιματικό σύστημα έχει γίνει όλο και πιο εμφανής», αναφέρει στην ανακοίνωση του ΠΜΟ ο καθηγητής Πέτερι Τάαλας. Οι ολοένα και ισχυρότεροι υπολογιστές της υπηρεσίας του ΟΗΕ και η διαθεσιμότητα μακροχρόνιων δεδομένων κλίματος δίνουν τη δυνατότητα στους ερευνητές να αποδεικνύουν με ευκολία την ύπαρξη σύνδεσης μεταξύ της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και ακραίων φαινομένων, ιδίως των καυσώνων. Ο ΠΜΟ σημειώνει ότι τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι τώρα αυτό το χειμώνα, η Αρκτική έχει βιώσει το πολικό ισοδύναμο ενός καύσωνα, με τις ισχυρές καταιγίδες του Ατλαντικού να προκαλούν μια εισροή θερμού και υγρού αέρα. Ο οργανισμός επισημαίνει ότι οι αλλαγές στην Αρκτική και την τήξη των θαλάσσιων πάγων οδηγούν σε μια στροφή στα ευρύτερα ρεύματα στους ωκεανούς και την ατμόσφαιρα. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τον καιρό σε άλλα μέρη του κόσμου, με ορισμένες περιοχές, όπως στη βόρεια Αμερική, να βιώνουν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Αραβικής Χερσονήσου και της Βόρειας Αφρικής, να βιώνουν ασυνήθιστα κρύους πρώτους μήνες το τρέχον έτος.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα - Αρχείο ειδήσεων

Υψηλές θερμοκρασίες στην ηπειρωτική χώρα, την Τετάρτη, 29 Μαρτίου...

Υψηλές θερμοκρασίες στην ηπειρωτική χώρα, την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Πλησίασε του 25 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στα Γιαννιτσά (24.3), στο Παρανέστι Δράμας (23.9), στο Δοξάτο Δράμας (23.3), στη Σίνδο (23.3), στην Κερκίνη (22.9), και στη Γέφυρα Καλογήρου Άρτας (23).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 15 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Νέο χαμηλό ρεκόρ για τα επίπεδα των πάγων του Αρκτικού Ωκεανού (2...

Νέο χαμηλό ρεκόρ για τα επίπεδα των πάγων του Αρκτικού Ωκεανού (29/3/2017)

Τα επίπεδα των θαλάσσιων πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό μειώθηκαν στο ιστορικό χαμηλό τους για το χειμώνα, σε μια περιοχή που πλήττεται έντονα από τις μακροπρόθεσμες τάσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με Αμερικανούς και Γερμανούς επιστήμονες. Ο θαλάσσιος πάγος γύρω από τον Βόρειο Πόλο φτάνει τη μέγιστη έκτασή του τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του κάθε έτους, και συρρικνώνεται στο ελάχιστο του έτους κάθε Σεπτέμβριο, στο τέλος του σύντομου αρκτικού καλοκαιριού. Φέτος, οι πάγοι της Αρκτικής θάλασσας φαίνεται να έφτασαν το ετήσιο μέγιστό τους στις 7 Μαρτίου, σηματοδοτώντας το χαμηλότερο ανώτατο όριο εδώ και 38 έτη που χρησιμοποιούνται δορυφορικά δεδομένα, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου. Την ημερομηνία εκείνη, ο πάγος κάλυπτε 14,42 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, 97.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κάτω από το προηγούμενο χαμηλότερο μέγιστο που σημειώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2015. Εξάλλου, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία επιβεβαίωσαν τα ευρήματα. Τα στοιχεία τους έδειξαν ότι ο πάγος κάλυπτε μόλις 14,49 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα στις 22 Φεβρουαρίου, σχεδόν το μέγεθος της Ρωσίας, οριακά μικρότερο από το προηγούμενο χειμερινό χαμηλό των 14,58 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων που σημειώθηκε πέρυσι Η τάση συρρίκνωσης του πάγου γύρω από τον Βόρειο Πόλο κατά τις τελευταίες δεκαετίες είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημάδια της κλιματικής αλλαγής. Η τήξη των πάγων απειλεί την άγρια ζωή, όπως τις πολικές αρκούδες, αλλά και τους αυτόχθονες πληθυσμούς που κυνηγούν στον πάγο για τη διαβίωσή τους. Το λιώσιμο των πάγων κάνει επίσης την περιοχή πιο προσιτή για τη ναυτιλία, καθώς και την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το περασμένο έτος ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί για το τρίτο κατά σειρά έτος, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σύμφωνα με τη συνθήκη του Παρισίου. Ο θαλάσσιος πάγος στην Αρκτική ίσως εξαφανιστεί μέχρι το 2050 αν συνεχιστεί η τάση αύξησης των εκπομπών, αναφέρει προηγούμενη έρευνα του ΟΗΕ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Κοντά στους 23 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη, 28 Μαρτίο...

Κοντά στους 23 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 28 Μαρτίου 2017, σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στα Αρφαρά Μεσσηνίας (22.7), στο Κομπότι Άρτας (20.9), στο Αιτωλικό (20.8), στην Ωλένη Ηλείας (20.8), και στην Πρέβεζα (20.7).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 17°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 20°C, 4 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 21°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΤΑ: 22°C, 1 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 20°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 19°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 17°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 23°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 18°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: 21°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 20°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 23°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 17°C, 5 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 21°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 18°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 15°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 17°C, 4 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΩΣ: 20°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 19°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 21°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 20°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 16°C, 6 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 20°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 15°C, 5 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 16°C, 5 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΤΡΑ: 20°C, 4 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 17°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 16°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΡΟΔΟΣ: 19°C, 4 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΜΟΣ: 19°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 18°C, 5 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΚΥΡΟΣ: 16°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 16°C, 5 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 17°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 19°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 14°C, 4 μποφόρ B, ΒΡΟΧΗ ΧΙΟΣ: 20°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΣΥΝΝΕΦΙΑ METEONET
  Συνεφιασμένη αλλά χωρίς φαινόμενα η σημερινή εικόνα του καιρού στην πόλη του λαυρίου,οι άνεμεοι πνέουν απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς εως μέτριοι,η θερμοκρασία στους 13,7 βαθμους ενω η υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε πριν 4 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ METEONET
  Με λίγες νεφώσεις και ενισχυμένους τους βόρειους ανέμους,που η ένταση τους φτάνει τα 5με 6bf, ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυρίου,η θερμοκρασία στους 12 βαθμούς ενω η υγρασία στο 64%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία τώρα στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ METEONET
  Μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός στην πόλη του λαυρίου,έπειτα απο τις αρκετά ηλιολουστες ημέρες ,νεφελώδης ουρανός αλλά το κύριο χαρακτηριστικό συμπληρώνουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που η ένταση τους φτάνει και τα 7bf,η θερμοκρασία σε πτώση στους 12,7 βαθμούς ενω η υγρασία στο 82%

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 30-3-2017

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, το νότιο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Πιθανότητα για σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες υπάρχει στο νότιο Αιγαίο από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη να αναπτυχθούν νεφώσεις, και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο της τάξης των 2 έως 3 βαθμών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 έως 23 βαθμούς, στη κεντρική από 6 έως 21, στη νότια από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 21, και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 20.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 21 ώρες
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
20°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Πέμπτη 30/03/2017
Ώρα: 15:00
23°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1 12
ΜΕΘΩΝΗ 11:35 14 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 11:35 12 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΤΖΕΡΜΙΑΔΩΝ 11:20 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΣΗΤΕΙΑ 11:20 ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ
ΑΝΑΦΗ 11:20 ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 9°C
ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 10°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 10°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 11°C
ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 11°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΣΚΥΔΡΑ 24°C
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23°C
ΚΟΜΟΤΗΝΗ 23°C
ΞΑΝΘΗ 23°C
ΔΡΑΜΑ 23°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2009: Υψηλές θερμοκρασίες στη Βορειοδυτική Ελλάδα με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 24 βαθμούς σε Φλώρινα και Γρεβενά.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 13 ώρες