Δευτέρα  25  Μαρτίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:20  Δύση Ηλίου - Sunset 18:40 - Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες, 19 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH S
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαγωνισμός Φωτογραφίας MeteoGR 2019

Το MeteoGR έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στον διαγωνισμό μετεωρολογικής φωτογραφίας #meteoGR_contest, που διοργανώνεται φέτος για 2η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας με θέμα “Ήλιος, Γη, Καιρός”.
Μπορείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και τους όρους συμμετοχής, στέλνοντας μία (1) έως τρεις (3) φωτογραφίες στο mail meteogr.contest@gmail.com μέχρι και την 23η Μαρτίου 2019 στις 23:59. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή ψηφοφορία, η οποία θα αναδείξει τους δέκα (10) μεγάλους νικητές μεταξύ των φιναλίστ που θα έχουν επιλεχθεί από την κριτική επιτροπή. Κάθε νικητής θα κερδίσει μία 45x30cm fine art εκτύπωση της φωτογραφίας του με Passepartout πάχους 2mm και πλάτη MDF 4mm, τελικού μεγέθους 54x39cm, προσφορά της εταιρίας @Ψηφιακό Τύπωμα, καθώς επίσης και μία αναμνηστική ομπρέλα MeteoGR.
Καλή επιτυχία σε όλους! Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας!


Γενικές πληροφορίες και τρόπος διεξαγωγής του Διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός meteoGR_contest 2019 διοργανώνεται από το MeteoGR με θέμα “Hλιος, Γη, Καιρός”, το οποίο ταυτίζεται με την επιλογή του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας στις 23 Μαρτίου 2019. Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, ξεκινάει την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 με το άνοιγμα των συμμετοχών και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2019 με τη λήξη της ανοιχτής ψηφοφορίας του κοινού μέσω της σελίδας του MeteoGR στο facebook. Αναλυτικά:

 1. Η 1η φάση του διαγωνισμού καλύπτει το διάστημα από την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 έως και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, μέσα στο οποίο θα γίνονται δεκτές οι συμμετοχές, καθώς επίσης και το διάστημα μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο πέρας του οποίου η κριτική επιτροπή θα έχει επιλέξει το 10% των καλύτερων φωτογραφιών ή τουλάχιστον 50 φωτογραφίες, οι οποίες και θα δημοσιευθούν ως φιναλίστ προς ψηφοφορία. Η επιλογή αυτών των φωτογραφιών θα γίνει με βάση τη σύνδεσή τους με το θέμα του Διαγωνισμού, την αισθητική και τεχνική τους αρτιότητα, την πρωτοτυπία τους, καθώς επίσης και τον περιορισμό της μίας (1) φιναλίστ κατά άτομο, ενώ οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν προσωπικά μέσω mail.
 2. Η 2η φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει την Δευτέρα 1 Απριλίου, με τη δημοσίευση των φωτογραφιών που πέρασαν από την 1η φάση στη σελίδα του MeteoGR στο facebook και την έναρξη ανοιχτής ψηφοφορίας από το κοινό που θα αναδείξει τους 10 μεγάλους νικητές. Το τέλος της ψηφοφορίας είναι την Τρίτη 30 Απριλίου στις 18:00, ενώ αμέσως μετά θα δημοσιευτούν τα ονόματα των επιτυχόντων μαζί με τις συνολικές ψήφους που απέσπασαν σε αυτό το διάστημα.

Κριτική Επιτροπή
Την διεκπεραίωση του διαγωνισμού σύμφωνα με τους παρόντες όρους αναλαμβάνει 4μελής κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους:

 • Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο
 • Αλέξανδρο Μούστρη
 • Σταύρο Ντάφη
 • Μανώλη Θράβαλο

Μπορώ να συμμετάσχω στον διαγωνισμό;
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφοι, άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως φύλου ή εθνικότητας, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Ελληνική επικράτεια. Από τον Διαγωνισμό εξαιρούνται τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και οι συγγενείς αυτών έως α’ βαθμού.

Πως μπορώ να συμμετάσχω στον διαγωνισμό;
Μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και τους όρους συμμετοχής, στέλνοντας μία (1) έως τρεις (3) φωτογραφίες στο παρακάτω mail μέχρι και την 23η Μαρτίου 2019 στις 23:59.
meteogr.contest@gmail.com

Το κάθε αρχείο πρέπει να είναι σε μορφή JPG, με ελάχιστη οριζόντια ή κάθετη διάσταση 1600pixels. Tο όνομά του θα πρέπει να ξεκινάει με αύξων αριθμό στην περίπτωση πολλαπλών συμμετοχών, να περιλαμβάνει το πλήρες ονοματεπώνυμο του δημιουργού και την τοποθεσία λήψης, ενώ προαιρετικά μπορούν να προστεθεί τίτλος ή επιπλέον πληροφορίες για την φωτογραφία.
Παράδειγμα: 1) (Ονοματεπώνυμο)_(Περιοχή)_(Τίτλος)_(Ημερομηνία ή άλλες πληροφορίες).jpg

Επίσης, κάθε αρχείο θα πρέπει να φέρει το πλήρες ονοματεπώνυμο του δημιουργού σε διακριτικού μεγέθους υδατογράφημα σε μία γωνία της φωτογραφίας. Δεκτές για αξιολόγηση θα είναι όλες οι συμμετοχές, ανεξαρτήτως επεξεργασίας στην οποία έχουν υποβληθεί από τον δημιουργό, αν και θα εκτιμηθεί η προσεκτική χρήση αυτών των μεθόδων.

 

Ποιοί είναι οι όροι που οφείλω να γνωρίζω πριν τη συμμετοχή μου;
Κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να διαβάσει προσεκτικά όλους τους παρόντες όρους πριν τη συμμετοχή του στον Διαγωνισμό:

 1. Ο συμμετέχων δηλώνει και εγγυάται ότι είναι ο πνευματικός δημιουργός των φωτογραφιών που υποβάλει, τις οποίες δεν έχει εκχωρήσει με οποιανδήποτε τρόπο σε τρίτους και για τις οποίες διατηρεί το πλήρες ηθικό και περιουσιακό δικαίωμα. Στην περίπτωση που αποδειχθεί πατρότητα άλλου δημιουργού επί του συνόλου ή μέρους των φωτογραφιών, οι διοργανωτές δε φέρουν καμία απολύτως αστική ή ποινική ευθύνη, όντες σε κάθε περίπτωση καλόπιστοι τρίτοι.
 2. Φωτογραφίες που έχουν ακατάλληλο περιεχόμενο, ή εκθέτουν πληροφορίες ιδιωτικού χαρακτήρα, ή περιλαμβάνουν διαφημίσεις και εμπορικά σήματα τρίτων, θα αποκλείονται απ’ευθείας κατά την 1η φάση του διαγωνισμού.
 3. Στην περίπτωση που εμφανίζονται αναγνωρίσιμα πρόσωπα σε κάποια εκ των συμμετοχών, θα πρέπει να προσκομιθεί από τον δημιουργό ενυπόγραφη συγκατάθεση του προσώπου που απεικονίζεται, ώστε να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή.
 4. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής, είναι οριστικές και αμετάκλητες, δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση και καμία υποχρέωση ενημέρωσης για τους λόγους απόρριψης ή επιλογής μίας συμμετοχής δε βαραίνει τα μέλη της.
 5. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του από τους συμμετέχοντες.

Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για να περάσει μία συμμετοχή στη 2η φάση του διαγωνισμού ως φιναλίστ;
Το θέμα του διαγωνισμού είναι “Hλιος, Γη, Καιρός” και ταυτίζεται με την επιλογή του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας στις 23 Μαρτίου 2019. Χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία ΚΑΙ των τριών στοιχείων (Ήλιος, Γη και Καιρός) για να προχωρήσει η συμμετοχή σας στη 2η φάση, έχετε το περιθώριο να συμμετέχετε στον διαγωνισμό με φωτογραφίες που καλύπτουν μία ποικιλία θεμάτων, από αυτές με καθαρά μετεωρολογικό ενδιαφέρον, έως εντυπωσιακές landscapes και τηλεσκοπικές φωτογραφίες του ήλιου. Η κριτική επιτροπή θα ελέγξει κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, και κατόπιν αξιολόγησης και βαθμολογίας, θα επιλέξει το 10% των φωτογραφιών ή τουλάχιστον 50 φωτογραφίες, οι οποίες και θα δημοσιευθούν ως φιναλίστ προς ψηφοφορία. Η επιλογή αυτών των φωτογραφιών θα γίνει με βάση τη σύνδεσή τους με το θέμα του Διαγωνισμού, την αισθητική και τεχνική τους αρτιότητα, την πρωτοτυπία τους, καθώς επίσης και τον περιορισμό της μίας (1) φιναλίστ κατά άτομο.
Εφόσον η συμμετοχή σας επιλεχθεί από την κριτική επιτροπή, θα ενημερωθείτε σχετικώς με e-mail έως και την 26η Μαρτίου 2019. Μέσω αυτού θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι έχετε πλήρη γνώση των όρων και των προϋποθέσεων της συμμετοχής σας στον διαγωνισμό, καθώς επίσης και ότι έχετε στη διάθεσή σας τη φωτογραφία σε διαστάσεις τουλάχιστον 4500x3000pixels, που είναι και η ελάχιστη απαίτηση για την εκτύπωση. Εφόσον απαντήσετε στα παραπάνω, η συμμετοχή σας θα συμπεριληφθεί στον φάκελο των φιναλίστ που θα δημιουργηθεί στη σελίδα του meteo.gr στο facebook την 1η Απριλίου 2019.

Μέχρι πότε μπορώ να συμμετάσχω / ψηφίσω στον διαγωνισμό;
Η δυνατότητα συμμετοχής λήγει την 23η Μαρτίου 2019 στις 23:59, ενώ η δυνατότητα ψηφοφορίας την 30η Απριλίου 2019 στις 18:00.

Τι δικαιώματα αποκτάει το meteo.gr επί των συμμετοχών;
Οι συμμετέχοντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους, αλλά ρητώς επιτρέπουν στο MeteoGr τη χρήση τους στα πλαίσια του παρόντος ή των επόμενων αντίστοιχων διαγωνισμών, ΧΩΡΙΣ να είναι απαραίτητη η αναφορά στο όνομα του δημιουργού.  Ειδικότερα με τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό, επιτρέπετε την ανάρτηση/χρήση των φωτογραφιών σας στην ιστοσελίδα www.meteo.gr και στα αντίστοιχα social media που διαχειρίζεται το MeteoGr όπως Facebook, Youtube, Instagram κ.ά.

Ανάδειξη νικητών, έπαθλα και αποστολή τους στους νικητές
Μετά την επιλογή τους από την κριτική επιτροπή, οι φιναλίστ του διαγωνισμού θα δημοσιευθούν σε ειδικό φάκελο στη σελίδα του meteo.gr στο facebook την 1η Απριλίου 2019, και θα ξεκινήσει ανοιχτή ψηφοφορία από το κοινό που θα αναδείξει τους 10 μεγάλους νικητές. Η δυνατότητα ψηφοφορίας ολοκληρώνεται μαζί με το τέλος της 2ης φάσης του διαγωνισμού, την Τρίτη 30 Απριλίου στις 18:00, ενώ αμέσως μετά θα δημοσιευτούν τα ονόματα των επιτυχόντων μαζί με τις συνολικές ψήφους που απέσπασαν σε αυτό το διάστημα.
Ως ψήφοι κάθε συμμετοχής υπολογίζονται μόνο τα ”Μου αρέσει!” ή αλλιώς “Likes” στον φάκελο του διαγωνισμού. Στην ανάδειξη των νικητών δεν θα ληφθούν υπ’όψιν τα σχόλια, οι κοινοποιήσεις και τα likes επί των κοινοποιήσεων. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να είστε εσείς ο νικητής, μπορείτε να κοινοποιήσετε την φωτογραφία σας στο χρονολόγιό σας ή και αλλού, όπως επίσης και να καλέσετε τους φίλους σας να στηρίξουν τη συμμετοχή σας με την ψήφο τους.
Οι δέκα συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους στο τέλος της 2ης φάσης θα κερδίσουν από μία 45x30cm fine art εκτύπωση της φωτογραφίας τους με Passepartout πάχους 2mm και πλάτη MDF 4mm, τελικού μεγέθους 54x39cm, προσφορά της εταιρίας @Ψηφιακό Τύπωμα, καθώς επίσης και μία αναμνηστική ομπρέλα MeteoGR. Η αναλογία ύψους – πλάτους 2:3 είναι καθορισμένη για τις εκτυπώσεις, οπότε οι νικητές οφείλουν να μας στείλουν μέσω mail, πέρα από τα απαραίτητα στοιχεία αποστολής, την νικητήρια φωτογραφία τους κροπαρισμένη σε αυτήν την αναλογία και με διαστάσεις τουλάχιστον 4500x3000pixels.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 3°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 3°C
ΑΘΩΣ 4°C
ΜΥΚΗ 4°C
ΑΡΝΑΙΑ 4°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ 15°C
ΚΑΣΤΕΛΛΙ 15°C
ΚΙΣΣΑΜΟΣ 15°C
ΒΑΪ 14°C
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ 14°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 25 λεπτά
<