Άστατος ο καιρός μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Σύνταξη Άρθρου: Στρατής Βουγιούκας - Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη  14 Μαΐου 2019, 10:30

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί άστατος μέχρι και την Παρασκευή 17/05.

Την Τρίτη 14/05 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 14/05.

Το διήμερο Τετάρτη  15/05 και Πέμπτη 16/05 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται και πάλι κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ την Παρασκευή 17/05 η αστάθεια είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει περισσότερες περιοχές.

Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη 15/05. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σκόνης τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 14/05, ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και την Τετάρτη.

Λόγω των κατά τόπους κακών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν κατά περιόδους στο οδικό δίκτυο της χώρας, σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την νέα μας υπηρεσία roads για τον σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 14/05.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου