Ηλιοφάνεια αλλά και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο έως και την 25η Μαρτίου 2019

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης – Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, 10:45

 

Το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2019 έχει ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, αφού ηλιοφάνεια επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα έως αυτή τη στιγμή.

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου 23/03 ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με τοπικές μόνο νεφώσεις, ανέμους που στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, και θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 18 με 20 στις νησιωτικές περιοχές.

Την Κυριακή 24/03 αναμένονται αραιές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, όπως φαίνεται και στον Χάρτη 1. Στο βίντεο που ετοιμάσαμε μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναμενόμενη εξέλιξη της πνοής των ανέμων έως και τη Δευτέρα 25/03.

Χάρτης 1. Οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 μποφόρ την Κυριακή 24/03

Τέλος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, μέγιστη θερμοκρασία περίπου 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 18 στις νησιωτικές περιοχές, και ανέμους σε σταδιακή εξασθένηση που δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάνουν κατά τόπους και τα 8 μποφόρ.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις καθημερινές μας προγνώσεις για περισσότερες λεπτομέρειες.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου