Συνεργασία του meteo.gr με την σελίδα MeteoGRapher

Το meteo.gr έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον Μανώλη Θράβαλο και τη σελίδα του MeteoGRapher.

Ο Μανώλης είναι γνωστός, στον χώρο της μετεω-κοινότητας και όχι μόνο, για τις μοναδικές φωτογραφίες του με θέμα τον καιρό. Το πάθος του για αυτό που κάνει, σε συνδυασμό με τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, τον οδηγούν συχνά ένα βήμα μπροστά από τα διάφορα ατμοσφαιρικά φαινόμενα, έτοιμο να τα αποτυπώσει με τον φωτογραφικό του φακό σε όλο τους το μεγαλείο. Η δουλειά του έχει προβληθεί σε διαδικτυακά και έντυπα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει επίσης βραβευθεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Wikipedia, αλλά και του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού. Στον τελευταίο μάλιστα, το ειδικευμένο επιστημονικό παράρτημα των Ηνωμένων Εθνών, επέλεξε την παρακάτω φωτογραφία του με την καταιγίδα πάνω από το Πυθαγόρειο της Σάμου για να κοσμίσει τον μήνα Ιούνιο στο ετήσιο ημερολόγιο του Οργανισμού για το 2018.

Φωτό 1 - Καταιγίδα πάνω από το Πυθαγόρειο της Σάμου – Διάκριση στον διαγωνισμό και συμμετοχή στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για το 2018 καθώς επίσης και φιναλίστ στον διαγωνισμό Weather Photographer of the Year 2017  ]

Τον τελευταίο χρόνο, ο Μανώλης καλύπτει φωτογραφικά τις κακοκαιρίες από τη Σάμο, όπου και ζει μόνιμα, και τροφοδοτεί το MeteoGR με εικόνες και καθηλωτικά timelapse βίντεο, όπως αυτό από το πέρασμα της Ευριδίκης τον περασμένο Νοέμβρη.

Link από Ευριδίκη - https://www.youtube.com/watch?v=mYIyy8bvg6g  ]

Παράλληλα, ξεκίνησε τη σελίδα MeteoGRapher στο facebook, ως μία βάση μέσα από την οποία μοιράζεται το πάθος του, προβάλλοντας πέρα από την δική του δουλειά, και αυτή άλλων φωτογράφων που όπως και ο ίδιος, βάζουν τον καιρό στο κάδρο τους. Το meteo.gr στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία, καλώντας τους φίλους της σελίδας που ενδιαφέρονται, να στέλνουν στη σελίδα MeteoGRapher τις πιο καλές φωτογραφίες τους για μία ευκαιρία να δημοσιευθούν ως φωτογραφίες της ημέρας “MetPOD” (Meteography Picture Of the Day) ή και να επιλεχθούν οι ίδιοι ως “Μετεω-φωτογράφοι του Μήνα” (Meteographer Of the Month), βλέποντας την δουλειά τους να προβάλλεται, μεταξύ άλλων, και στην αρχική σελίδα του meteo.gr.

Φωτό 2 - Tree of Life - 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Επιστημονικής Φωτογραφίας με θέμα “Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον” που διοργανώθηκε από το ΠΜΣ Φυσικής Περιβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ιούνιος 2017)  ]

Από πλευράς μας, να ευχηθούμε στον Μανώλη να συνεχίσει με την ίδια αγάπη το έργο του και να μοιράζεται μαζί μας αυτές τις θαυμαστές στιγμές που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ-Πεντέλη

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου