Καταγραφές ισχυρών ανέμων

Ο παρακάτω πίνακας δίνει τις 8 ισχυρότερες ριπές ανέμου που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 08/03.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θυελλώδεις άνεμοι την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Σύντομη αλλά σημαντική αλλαγή του καιρού περιμένουμε τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 08/03 καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά προς τα Βαλκάνια, επηρεάζοντας τη χώρα μας με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά σε μεγάλα υψόμετρα (>1200μ). Το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως αυτής της μεταβολής θα είναι οι ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν στα ηπειρωτικά με ένταση 6-8 μποφόρ, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Συστήνεται στους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις και να αποφύγουν την παραμονή κάτω από επικίνδυνες κατασκευές (πχ. οικοδομές) και δέντρα. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ενδεικτικά τις ταχύτητες του ανέμου που περιμένουμε το μεσημέρι της Πέμπτης 08/03 σε χιλιόμετρα ανά ώρα (km/h). 

 

Σταύρος Ντάφης, ΕΑΑ-Πεντέλη

07/03/2018 - 23:30

Καταχωρήσεις αρχείου