Η «Ιοκάστη» απομακρύνεται προς τα βορειοανατολικά

Την Κυριακή 11/02 η Ιοκάστη έχει μετακινηθεί προς το βορειονατολικό Αιγαίο, αφού προκάλεσε αρκετά προβλήματα στη χώρα. Στον πίνακα που ακολουθεί δίνονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του meteo.gr το Σάββατο 10/02:

Για το υπόλοιπο της Κυριακης (11/2) αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη. Βροχές αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο έως και το απόγευμα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθουν στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν εξασθένιση και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

 

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό "Ιοκάστη" που χαρακτηρίστηκε ως μετεωρολογική βόμβα, καθώς η βαρομετρική πίεση στο κέντο του έπεσε περισσότερα από 17 hPa σε 24 ώρες, προκάλεσε προβλήματα στη χώρα μας. Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε την περιοχή γέννησης της Ιοκάστης καθώς και την πορεία της μεταξύ Παρασκευής 9 και Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2018. 

Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας με λειτουργικό android από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.meteo.now

και σε λειτουργικό iOS από εδώ: https://itunes.apple.com/us/app/meteo-now/id1158804992?mt=8  

 

K. Λαγουβάρδος-Σ. Ντάφης-Α. Καραγιανίδης

Κυριακή 11/02/2018, Ώρα 11:00

ΕΑΑ-Πεντέλη

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου