6η ημέρα κακοκαιρίας-ο Ζήνωνας στο Ιόνιο

Συνεχίζεται η κακοκαιρία για 6η συνεχόμενη ημέρα στη χώρα μας, δίνοντας το Σάββατο 18/11, από τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος του Ιονίου, της ηπειρωτικής χώρας, του Αιγαίου αλλά και της Κρήτης. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, ο στροβιλισμός του Ζήνωνα θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα ενταθούν από το απόγευμα όσο ο Ζήνωνας θα πλησιάζει προς τις ακτές της Ηπείρου.

Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις βροχές που προβλέπονται το βράδυ του Σαββάτου 17/11 στη χώρα μας.       

Η θέση του Ζήνωνα το πρωί του Σαββάτου 18/11 διακρίνεται δυτικά της Κέρκυρας, στη δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί, με το χαρακτηριστικό "μάτι" ανέφελου ουρανού στο κέντρο του:

Βίντεο με την κίνηση του Ζήνωνα, όπως φαίνεται από τον μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT ακολουθεί:

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα παρατηρείται από το πρωί, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές, όπως διακρίνεται και τον χάρτη του συστήματος ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών που ακολουθεί:

Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας με λειτουργικό android από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.meteo.now

και σε λειτουργικο iOS από εδώ: https://itunes.apple.com/us/app/meteo-now/id1158804992?mt=8

 

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 18/11/2017,  Ώρα: 08:30 (Ανανέωση 15:45 & 21:30)

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου