Το μελτέμι δροσίζει το Αιγαίο 

 

Σύνταξη άρθρου: Στ. Ντάφης, Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 09:00

 

Η επικράτηση του μελτεμιού στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει οδηγήσει σε ελαφρώς ψυχρότερες τιμές θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας (κατά 1-2 βαθμούς) όπως διακρίνεται στον Χάρτη 1. Αντίθετα στο Ιόνιο οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες του αέρα οδήγησαν σε ελαφρώς υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας της θάλασσας από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

 

Χάρτης 1. Η απόκλιση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019.

 

 

Ο Χάρτης 2 δείχνει τις απόλυτες τιμές της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας, στα πρώτα 10 εκατοστά βάθος, όπως μετρήθηκαν από δορυφόρους. Παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία στο Αιγαίο κυμαίνεται μεταξύ 23-25°C και στο Ιόνιο 26-28°C.

 

Χάρτης 2. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 όπως μετρήθηκε από τον δορυφόρο ΝΟΑΑ-18.

 

 

Στο meteo.gr λαμβάνουμε καθημερινά δορυφορικές μετρήσεις της θερμοκρασίας επιφάνειας της θάλασσας από δορυφόρους πολικής τροχιάς και μπορείτε να βλέπετε τους σχετικούς χάρτες πατώντας εδώ.

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με  ενίσχυση από την Πέμπτη 12/09/2019.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου