Κοντά στα 100 χλμ/ώρα η ισχυρότερη ριπή την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 20:00

 

Κοντά στα 100 χλμ/ώρα έφτασε η ισχυρότερη ριπή του μελτεμιού που καταγράφηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019. Στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές. Όπως προκύπτει, οι ισχυρότερες ριπές σημειώθηκαν στο Πόρτο Τήνου και στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίσες με 98 χλμ/ώρα.

Επιμένει το μελτέμι έως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς. Σταδιακή μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 10:15

 

Ενισχυμένοι θα παραμείνουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έως και την Κυριακή 01/09, με μέγιστη ένταση που θα κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8 μποφόρ. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η ροή των ανέμων το πρωί της Τετάρτης 28/08, όπου με πορτοκαλί αποχρώσεις σημειώνεται ο άνεμος 7 και 8 μποφόρ. Μπορείτε να βλέπετε τους δυναμικούς χάρτες ροών ανέμου για την ώρας που σας ενδιαφέρει εδώ.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς τόσο στο Αιγαίο όσο και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για την Τρίτη 27/08. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

Οι πυρο-μετεωρολογικοί δείκτες υπολογίζονται επιχειρησιακά στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIreobServatory and eArly waRning systeM), με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων κρατών. Δείτε τη σελίδα του DISARM πατώντας εδώ. Ακολουθήστε τη σελίδα του DISARM στο Facebook πατώντας εδώ.

Τέλος, μικρή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη 28/08, οπότε η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 32 με 34 στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου