Στους 39 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ- Πεντέλη, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, 18:00

  

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019 στη Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δίου Πιερίας όπου το θερμόμετρο σταμάτησε στους 39.2 βαθμούς.

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019. Διατηρείται ισχυρό το μελτέμι στο Αιγαίο

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, 10:15

 

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη 22/08, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας. Όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Σχετικά χαμηλά θα παραμείνει στις νησιωτικές περιοχές, με εξαίρεση το Ανατολικό Αιγαίο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς. Παράλληλα ενισχυμένο θα διατηρηθεί το μελτέμι, φτάνοντας κατά τόπους στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου