Μέγιστες θερμοκρασίες και ισχυρότερες ριπές ανέμου της Τετάρτης 21 Αυγούστου 2019

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, 18:15

 

Ξεπέρασε τους 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τετάρτης 21/08. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται, η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και στο Δίον Πιερίας και ήταν ίση με 36.3 βαθμούς Κελσίου.

Ενισχυμένο ήταν το μελτέμι στο Αιγαίο έως και το απόγευμα της Τετάρτης 21/08. Όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα που ακολουθεί οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (98 χλμ/ώρα) και στο Πόρτο της Τήνου (84 χλμ/ώρα).

Στους 37 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019. Μικρή εξασθένηση του μελτεμιού το απόγευμα.

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, 10:00

 

Στους 37 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει κατά τόπους η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τετάρτης 21/08. Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακλουθεί η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 βαθμούς στη Δυτική Στερεά, ενώ στις πεδιάδες Θεσσαλίας, Γιαννιτσών και Σερρών, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στη Ρόδο θα φτάσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς.

Όσον αφορά στο μελτέμι που συνεχίζει να είναι ισχυρό το πρωί της Τετάρτης 21/08, αναμένεται να εξασθενήσει λίγο το απόγευμα, οπότε θα φτάνει κατά τόπους τα 6 μποφόρ. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος  αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 μποφόρ. Κατά το υπόλοιπο της εβδομάδας έως την Κυριακή 25/08, αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στην  έντασή του μελτεμιού, το οποίο θα φτάνει τα 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου