Τρίτη  23  Ιουλίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:20  Δύση Ηλίου - Sunset 20:42 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 22 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH N
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Κρήτη

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από το πρωί της Τρίτης 28/08 στη Δυτική Κρήτη, όπου σε αρκετές περιοχές  βόρεια του νομού Χανίων το ύψος βροχής μέχρι τις 1800 ξεπερνά τα 70 χιλιοστά. Η παρακάτω δορυφορική φωτογραφία δίνει τα καταιγιδοφόρα νέφη στη Δυτική Κρήτη (πορτοκαλί χρώματα) στις 1745, ενώ με πράσινα στίγματα δίνονται τα κεραυνικά πλήγματα  την ίδια ώρα, όπως καταγράφηκαν από το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

 

Στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Κρήτης δίνονται σε πραγματικό χρόνο μετρήσεις από το σύνολο των σταθμών μας στο νησί, δορυφορικές φωτογραφίες, προγνώσεις κλπ.

 

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ-Πεντέλη

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της Τρίτης 28 Αυγούστου 2018, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως έως τις 17:00 περίπου, όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν έως και αργά το απόγευμα της Τρίτης στα ανατολικά ηπειρωτικά, την  Πελοπόννησο, την Εύβοια, το Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, και την Κρήτη. Αργά το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να περιοριστούν στην Κρήτη.

Στρατής Βουγιούκας - ΕΑΑ, Πεντέλη - Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, 17:30

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μεγάλος αριθμός κεραυνών στην Ελλάδα τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των καταιγίδων που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 27 Αυγούστου. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» έως τις 18:00 (μπορείτε νε βλέπετε τις καταγραφές του στη σελίδα http://meteo.gr/thunders.cfm). Αξιοσημείωτος είναι ο ολικός αριθμός κεραυνών που έπεσαν στην χώρα έως τις 18:00, ο οποίος ξεπερνά τις 25.000!

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιδείνωση του καιρού έως και την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 (ανανέωση Δευτέρας 27/08)

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας από το ξημέρωμα της Δευτέρας 27/8. Ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου, και δευτερευόντως στη Θράκη και στην Πελοπόννησο. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού έως τις 17:00 στη χώρα μας, όπως αυτός καταγράφηκε από το δίκτυο  μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ στον σχετικό πίνακα φαίνονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη ολικού υετού έως την ίδια περίπου ώρα.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της Δευτέρας 27/8, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα. Στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων θα πνέουν πρόσκαιρα άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές.

Τόσο στην Αττική, όσο και στο νομό Θεσσαλονίκης  οι τοπικές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν, όμως η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας είναι πολύ μικρή.

Από την αρχή του εικοσιτετραώρου και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/8 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και την Εύβοια. Στη συνέχεια, και έως το αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνονται τα αναμενόμενα ολικά ύψη υετού από το βράδυ της Δευτέρας 27/8 έως το πρωί της Τρίτης 28/8 (αριστερά), και από το πρωί έως το βράδυ της Τρίτης 28/8 (δεξιά).

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από το ξημέρωμα και έπειτα.

Στην πόλη και τον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες έως και το απόγευμα.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί στον σύνολο της χώρας, από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 29/8.

   

Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας με λειτουργικό Android από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.meteo.now

και σε λειτουργικό iOS από εδώ: https://itunes.apple.com/us/app/meteo-now/id1158804992?mt=8

Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος, Σ. Ντάφης

ΕΑΑ, Πεντέλη

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 19:00

 

Kαταχωρήθηκε 27/08/2018 18:48Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 22°C
ΝΑΞΟΣ 23°C
ΑΜΟΡΓΟΣ 23°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 23°C
ΜΥΚΟΝΟΣ 24°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΓΡΙΝΙΟ 36°C
ΛΙΝΔΟΣ 36°C
ΑΡΤΑ 35°C
ΠΥΡΓΟΣ 35°C
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 35°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 08:49